Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι την κορυφή του!!

Κουράγιο στον ασθενή Φερέιρα έδωσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού με νίκη 2-1 και μάλιστα με ανατροπή στη Ν.Σμύρνη. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε νωρίς (9΄ Σκέμπρι), αλλά Λέτο (62΄ πέν.), Κατσού (74΄) είχαν τις απαντήσεις!
Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι την κορυφή του!
Ο Παναθηναϊκός (χωρίς τον... ασθενή Ζεσουάλδο Φερέιρα) παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 9` με το γκολ του Σκέμπρι, πέρασε με νίκη 2-1 "δια πυρός και σιδήρου" από την έδρα του Πανιωνίου με τα γκολ του Λέτο (με πέναλτι) και Κατσουράνη στο δεύτερο μέρος. Ο Πανιώνιος μετά το 1-0 έδωσε πολύ χώρο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρά τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Τελικά η ανατροπή ήρθε με το πέναλτι του Αργεντινού που κέρδισε από τον Κβιρκβέλια (έφαγε την ντρίπλα) και το σουτ του Κατσουράνη από τα λάθη της άμυνας των γηπεδούχων.
Γρήγορο γκολ
Δυνατά ξεκίνησε ο Πανιώνιος στα πρώτα λεπτά, πρεσάροντας τους φιλοξενούμενους σε όλο το γήπεδο και κατάφερε να κάνει το 1-0 στο 9`! Ο αμαρκάριστος Κούτσι έπιασε την κεφαλιά, ο Καπίνο απέκρουσε και ο Σκέμπρι σε κενή εστία άνοιξε το σκορ, με τους Μπουμσόνγκ και Καντέ να παρακολουθούν...
Ανέβηκε ο ΠΑΟ, αλλά...
Μετά το 1-0, ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, κυρίως από τα δεξιά με Κλέιτον και Ζέκα, και στο 17` έφτασαν κοντά στο 1-1, αλλά ο Σιόβας απομάκρυνε πάνω από τη γραμμή το σουτ του Κουίνσ. Επίσης, στο 21` είχε μια καλή φάση ο Λέτο και στο 27`ο Ζέκα.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν από το 10` και μετά είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, αλλά ο Πανιώνιος ήταν καλά οργανωμένος πίσω, είχε μπλοκάρει τα ατού του αντιπάλου και προσπαθούσε να βγει στην κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι αναπτύσσονταν μονοδιάστατα, ουσιαστικά μόνο από τα δεξιά με τον Ζέκα.
Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή στο β` μέρος (64-36 στο 55`), αλλά... "σκόνταφταν" πάνω στους Σιόβα και Τσότσαλιτς, δίχως να πατάνε περιοχή και να απειλούν.
Λύση από τη βούλα και τον "Κατσούρ"
Τελικά, τη λύση έδωσε ο... Κβιρκβέλια, ο οποίος ανέτρεψε τον Λέτο, ο Κωσταντινέας έδειξε αμέσως βούλα και ο Αργεντινός ευστόχησε για το 1-1 στο 62`. Ο Πανιώνιος μετά το 1-1 βγήκε μπροστά, αλλά ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 1-2 στο 74` με το γκολ του Κατσουράνη, που επωφελήθηκε από τις κόντρες και έκανε από πλάγια θέση το 1-2!
Ρούντολφ και Μαυρίας μπήκαν προς το τέλος, ο Πανιώνιος πίεσε, αλλά οι πράσινοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ρούντολφ στο 86` με τον Σιδεράκη (είχε μπει αντί του τραυματία "Ελε") να βγάζει σε κόρνερ. Αφού δεν το έβαλε και ο Λέτο στο 90+4`, τελικά το ματς έληξε 1-2, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη.
Το φιλμ του αγώνα:
90+6` Λήξη του αγώνα
90+4` Νέα ολιγόλεπτη διακοπή
90+4` Κόντρα του ΠΑΟ, ο Λέτο πέρασε και τον Σιδεράκη από την πάσα του Ρούντολφ, αλλά πλάσαρε πάνω στον Κβιρκβέλια
90+1` Κίτρινη σε Ζέκα
90` Ο Καραγκούνης αντί του Ζέκα
86` Ο Ρούντολφ βγήκε τετ-α-τετ μετά από κακή εκτίμηση, πλάσαρε αλλά ο Σιδεράκης απέκρουσε
81` Ο Μαυρίας αντί του Κλέιτον
81` Κίτρινη στον Ρούντολφ για "θέατρο"
80` Ο Κολοβός στη θέση του Σάμαρη
79` Γύρισμα του Σκέμπρι από δεξιά, ο Κούτσι στο πρώτο δοκάρι βρήκε την μπάλα, άουτ
75` Ο Σιδεράκης αντί του τραυματία Ελευθερόπουλου
74` Γύρισμα του Κατσουράνη από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Κουμορτζί, ο Ελευθερόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή, ο "Κατσούρ" πήρε το ριμπάουντ και από πλάγια θέση και αριστερά έκανε το 1-2. Το ριπλέι δείχνει ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή από την κόντρα, πριν σουτάρει ο Κατσουράνης
72` Ο Ρούντολφ αντί του Κουίνσι
69` Ο Κωνσταντινέας διέκοψε προσωρινά το ματς για λίγα λεπτά, λόγω ρίψης αντικειμένων
66' Σέντρα του Σάμαρη από δεξιά, ο Καντέ προ του Σκέμπρι σε κόρνερ, που ήταν σε θέση για γκολ
65` Ο Μιλοβάνοβιτς στη θέση του Γουνδουλάκη
62` Ο Λέτο ευστοχεί και κάνει το 1-1
61` Κίτρινη στον Κβιρκβέλια
61` Ο Κβιρκβέλια ανατρέπει τον Λέτο εντός περιοχής και ο Κωνσταντινέας δίνει πέναλτι
60` Φάουλ του Λέτο, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+1` Λήξη του πρώτου μέρους
39` Κίτρινη στον Σκέμπρι
36` Σέντρα του Μαρίνου από δεξιά, κεφαλιά του Κλέιτον στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Ελευθερόπουλου
27` Σουτ στην κίνηση του Ζέκα από δεξιά, ο Ελευθερόπουλος έδιωξε στη γωνία του σε κόρνερ
21` Δυνατό σουτ του Λέτο από δεξιά, απέκρουσε δύσκολα ο Ελευθερόπουλος
17` Σουτ του Κουίνσι με το αριστερό από την περιοχή, ο Σιόβας πάνω στη γραμμή απεσόβησε το γκολ!
9` Σέντρα του Σάμαρη από δεξιά, κεφαλιά του Κούτσι, απέκρουσε ασθενώς ο Καπίνο και ο Σκέμπρι από κοντά έκανε το 1-0!
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Απόστολος Μάντζιος): Ελευθερόπουλος, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κουμόρτζι, Κβιρκβέλια, Σκέμπρι, Σάμαρης, Κούτσι, Γουνδουλάκης, Ρόκας, Πετκάκης.
Παναθηναϊκός (Ζοσέ Γκόμες): Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον
Διαιτητής: Κωνσταντινέας
Βοηθοί: Κασιώτης, Τάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: