Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Πάρτε το να τελειώνουμε!!

Ο Χρήστος Μουτσάκης γράφει για τη στροφή του Ηρακλή στον Αγροτικό Αστέρα και τις συζητήσεις που γίνονται για την εξαγορά του ΑΦΜ της ομάδας του Εύοσμου.
Πάρτε το να τελειώνουμε
Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ηρακλή και η «ομάδα» Ξενίδη αντιλήφθηκαν ότι χάνουν τον χρόνο τους με την Επανομή και η στροφή που έκαναν στον Αγροτικό Αστέρα ήταν μονόδρομος, για τους διαχειριστές αλλά και για το σύλλογο.

Πριν από λίγες μέρες είχαμε γράψει στο «sday» πώς μετά την Επανομή υπήρχαν δυο επιλογές για τον Ηρακλή: το ρίσκο με τον Αγροτικό Αστέρα και η εύκολη λύση της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, ο ΑΦΜ της οποίας είναι δωρεάν αλλά αγωνίζεται μια κατηγορία χαμηλότερα. Προτείναμε το «ρίσκο» με την ομάδα του Ευόσμου και ανάμεσα στους λόγους που εξηγούσαν αυτή την επιλογή, είχε να κάνει με το «ότι η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς» και κυρίως με το ότι «αυτή η ομάδα πρέπει επιτέλους να πάρει μια τολμηρή απόφαση».

Η υπόθεση της Επανομής θέλω να πιστεύω ότι έχει διδάξει πολλά πράγματα στους ανθρώπους του Ηρακλή. Και θέλω να το πιστεύω για να μην επαναληφθούν τα λάθη που μετέτρεψαν την εξαγορά του ΑΦΜ της Επανομής από μια εύκολη υπόθεση μερικών χιλιάδων ευρώ, σε ένα άπιαστο όνειρο. Το ποιος φταίει και το τι έγινε με την Επανομή μικρή σημασία έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Προέχει να μηδενιστούν τα λάθη και να τελειώνει η περίπτωση με τον Αγροτικό Αστέρα.

Οπως στην υπόθεση της Επανομής, έτσι και σε αυτή με τον Αγροτικό Αστέρα, έχουμε μια καθαρά εμπορική συναλλαγή στην οποία υπάρχουν ο «πωλητής» και ο «αγοραστής». Για την πραγματοποίηση της συναλλαγής απαιτείται να ικανοποιηθεί ο «πωλητής». Οσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό αυτό από τους ανθρώπους που «τρέχουν» τις εξελίξεις στον Ηρακλή, τόσο πιο άμεσα θα είναι τα αποτελέσματα. Κι αυτή τη φορά πρέπει να υπάρχουν αποτελέσματα, αντί να αναζητούμε το γιατί δεν «πουλάει» η άλλη πλευρά, διότι άλλα περιθώρια για τον Ηρακλή δεν υπάρχουν.

Η περίπτωση του Αγροτικού Αστέρα δεν ήταν η καλύτερη για τον Ηρακλή. Ετσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, όμως, είναι η μοναδική που μπορεί να βάλει το «Γηραιό» στην κατηγορία η οποία από την αρχή ήταν ο στόχος.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο διοικήσεων βρίσκονται σε τελικό στάδιο και σύντομα (δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας) να υπάρχουν τελικά αποτελέσματα. Αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε ο Αγροτικός να αρχίσει να παίρνει τη μορφή του Ηρακλή και ότι (πρακτικά) είναι αδύνατο να γίνει τώρα μεσούσης της περιόδου, θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη του πρωταθλήματος.

Αυτό που σίγουρα μπορεί να συμβεί και θα συμβεί, είναι ο «κυανόλευκος» κόσμος να φωνάζει και πάλι «Ηρακλής» στο Καυτανζόγλειο, ενώ η διοίκηση έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή της για να βρει τους παίκτες που θα ενισχύσουν το ρόστερ του «νέου Ηρακλή», ώστε τόσο αυτή όσο και ο κόσμος να κάνουν στα τέλη Μαΐου σχέδια για τη Σούπερ Λίγκα.

Υ.Γ: Για όσους δεν παρακολουθούν τον Αγροτικό Αστέρα και δεν έχουν εικόνα για το που βρίσκεται στη «Football League», μέχρι αυτή τη στιγμή έχει παίξει πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα και έχει τέσσερις βαθμούς που προέρχονται από μια νίκη και μια ισοπαλία. Σήμερα υποδέχεται στο γήπεδο του Ευόσμου την Καλλιθέα, ενώ μέχρι τις 31/12 θα δώσει ακόμη ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον Θρασύβουλο. Αριθμητικά αυτό σημαίνει ότι απομένουν άλλοι 27 αγώνες από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου μέχρι τις 13 Μαΐου που ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Football League, αριθμός που φαντάζει υπέρ αρκετός για να καλυφθεί η όποια απόσταση υπάρχει από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στη Σούπερ Λίγκα.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: