Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Η πρόκριση παίζεται σε ουδέτερο έδαφος!!

Θεωρητικά η Λιθουανία "βόλευε" περισσότερο την Ελλάδα ως διοργανώτρια χώρα του προολυμπιακού τουρνουά, λόγω απόστασης και γνωστών συνθηκών από το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Γράφει ο Άρης Μπάρκας.
Η πρόκριση παίζεται σε ουδέτερο έδαφος
Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση της FIBA να δώσει τη διοργάνωση στην εξωτική για εμάς Βενεζουέλα, η οποία τερμάτισε πέμπτη στους πρόσφατους παναμερικανικούς αγώνες, δεν είναι απαραίτητα κακό νέο.
Σε μια χώρα όπου το δημοφιλέστερο άθλημα είναι το μπέιζμπολ, οι αδύναμοι αγωνιστικά γηπεδούχοι δεν αναμένεται να έχουν κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα όπως θα είχαν οι Λιθουανοί, έστω κι αν αυτή είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείται στη Βενεζουέλα μια τόσο σημαντική μπασκετική διοργάνωση.
Επειδή, λοιπόν, τα φαβορί για μια θέση στην τριάδα παραμένουν οι τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες του τουρνουά –Ρωσία και ΠΓΔΜ οι άλλες δύο– και το έμπειρο στη διεθνή σκηνή Πουέρτο Ρίκο, είναι καλό που δεν υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες στην αγωνιστική εξίσωση, όπως είναι δεδομένο ότι θα συνέβαινε σε σχέση με την Εθνική αν το προολυμπιακό διεξαγόταν στα Σκόπια.
Στο χέρι των διεθνών είναι να κάνουν το καθήκον τους επί αμερικανικού εδάφους, κι αν όλα πάνε καλά, πριν από το Λονδίνο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν και μια βουτιά στις ακτές της Καραϊβικής.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: