Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Η Τούμπα "ψήφισε" παραμονή Σαλπιγγίδη!!

Ο διεθνής επιθετικός όχι απλά έσφιξε τα δόντια κι έπαιξε, αλλά ήταν από τους κορυφαίους αναγκάζοντας τους οπαδούς του Δικεφάλου να στείλουν μήνυμα στη διοίκηση ότι τον θέλουν στην ομάδα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Η Τούμπα "ψήφισε" παραμονή Σαλπιγγίδη
Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν τη νίκη, αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο χρειαζόταν μία Τούμπα που δεν θα έβγαζε «αρρώστια». Το κακό κλίμα γύρω από την ομάδα προερχόταν κυρίως από την κακή εικόνα της στα εντός συνόρων παιχνίδια, αλλά μόλις ο κόσμος διαπίστωσε ότι οι παίκτες είχαν μπει στο γήπεδο αποφασισμένοι να νικήσουν, όλη αυτή η νοσηρή κατάσταση έμεινε στην άκρη.
Στο τέλος της βραδιάς αυτό που έμεινε δεν ήταν ότι η ομάδα πήρε το τρίποντο κόντρα στον Ατρόμητο. Ηταν ότι υπενθύμισε στο κοινό του πως οι δυνατότητές της είναι εξαιρετικές. Το πρώτο ημίωρο του αγώνα δεν ήταν απλώς εντυπωσιακό. Ηταν αυτό που εμφάνισε έναν ονειρικό ΠΑΟΚ.
Ο Λάσλο Μπόλονι δικαιολογημένα επέλεξε τους έμπειρους παίκτες του, γιατί απλούστατα χρειαζόταν περισσότερες σταθερές σε έναν αγώνα που έπρεπε να κερδίσει πάση θυσία. Τον βοήθησε και η αυταπάρνηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος όχι μόνο αγωνίστηκε με πόνους, αλλά ήταν ένας εκ των τεσσάρων που «τράβηξαν» τον ΠΑΟΚ σε αυτή την εξαιρετική απόδοση.
Η επιστροφή των Αντρε Βιεϊρίνια και Λίνο και η συγκλονιστική παρουσία του Κοστίν Λαζάρ, ήταν οι άλλοι τρεις παράγοντες χάρη στους οποίους ο Δικέφαλος έκανε ό,τι ήθελε για μισή ώρα.
Η φάση του 68’, όταν ο Σαλπιγγίδης γίνεται αλλαγή και η Τούμπα «ψηφίζει» την παραμονή του στην ομάδα, ήταν σίγουρα η συγκλονιστικότερη από όλες. Ο ΠΑΟΚ είναι η Τούμπα και η διοίκηση πήρε το μήνυμα να βρει μια φόρμουλα με τον παίκτη για να το διατηρήσει στην ομάδα. Κακά τα ψέματα, ο καλός Σαλπιγγίδης δεν είναι μέγεθος που αναπληρώνεται εύκολα.
Ο Μπόλονι δεν είναι αφελής. Δεν μίλησε τυχαία για το χαμόγελο του ποδοσφαιριστή του στα αποδυτήρια. Τον θέλει, τον χρειάζεται και πάνω από όλα, ανθρώπινα, αντιλαμβάνεται ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει με τον διεθνή επιθετικό. Ο Ρουμάνος δεν μίλησε τυχαία δημοσίως και για τον Ιβιτς. Γνωρίζει ότι ο εγωισμός του Σέρβου δεν τον αφήνει ανεπηρέαστο όταν έρχεται από τον πάγκο. Ο Ιβιτς όμως έκανε με το παραπάνω τη δουλειά που του είχε ανατεθεί και γι’ αυτό ο Μπόλονι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και προσπάθησε να τον ξανακερδίσει.
Ο Δικέφαλος έχει μπροστά του δύο θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Ενα με τη Δόξα Δράμας στο Καυτανζόγλειο και ένα με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα. Και πρέπει να τα πάρει για να διώξει την πίεση από πάνω του. Προηγείται βέβαια η υποχρέωση της Ευρώπης, όπου υποδέχεται τη Ρούμπιν Καζάν και απλά δεν πρέπει να χάσει. Αλλά, όπως έχουμε καταλάβει όλοι, τον ΠΑΟΚ μην τον φοβάστε στην Ευρώπη.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: