Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Το ξέσπασμα και η ευκαιρία του Μπόλονι!!

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο έπραξε το αυτονόητο. Πλέον, το ζητούμενο είναι να συνεχίσει να ανεβαίνει βαθμολογικά, προωθώντας παράλληλα το "νέο αίμα". Γράφει ο Ευγένιος Δαδαλιάρας.

Το ξέσπασμα και η ευκαιρία του Μπόλονι
Απέναντι στον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ ξέσπασε. Ήταν μια νίκη που ο "Δικέφαλος" την έψαχνε πολύ καιρό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επιβλήθηκε απέναντι σε μία ομάδα που στη βαθμολογία ήταν ψηλότερα, που φάνταζε ικανή να κάνει τη ζημιά στην Τούμπα και που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να τη συγκρατήσει βαθμολογικά για να τη φτάσει και κάποια στιγμή να την ξεπεράσει.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Πάμπλο Γκαρσία μετά το παιχνίδι. Ο Ουρουγουανός, γνωρίζοντας καλά πλέον το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είπε καθόλου τυχαία ότι: ""Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς και τους πήραμε. Ο Ατρόμητος βρίσκεται πάνω από εμάς στη βαθμολογία και πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε βαθμούς από τους αντιπάλους που είναι πάνω από εμάς".
Ανάκαμψη εδώ και τώρα
Το νούμερο ένα ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ πλέον είναι να αφήσει πίσω του αποτελέσματα όπως αυτά με ΟΦΗ, Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης, να κοιτάξει μπροστά και να ανακάμψει άμεσα χωρίς να χαρίσει ούτε έναν βαθμό σε παιχνίδι με ομάδα χαμηλότερης ταχύτητας από αυτόν. Έχοντας τελειώσει τις συνεχείς υποχρεώσεις στην Ευρώπη, αφού το τελευταίο παιχνίδι με τη Ρουμπίν Καζάν έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, ο "Δικέφαλος" έχει πρώτης τάξεως ευκαιρία να ρίξει όλο το βάρος στο ελληνικό πρωτάθλημα και να προσπαθήσει να μπει ξανά στο κλαμπ της κορυφής.
Το πρωτάθλημα έχει προχωρήσει αρκετά, όμως, δεν έχει χαθεί οριστικά την ευκαιρία να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το εισιτήριο για το Champions League. Αυτός πρέπει να είναι ο μεγάλος στόχος από εδώ και στο εξής και εκεί πρέπει να ρίξουν το πολύ βάρος οι "ασπρόμαυροι". Σπουδαία και αξέχαστη η νίκη επί της Τότεναμ, δυστυχώς όμως μόνο ο κορυφαίος ευρωπαϊκός διασυλλογικός θεσμός μπορεί να σε αλλάξει επίπεδο ως ομάδας. Θυμηθείτε εδώ και την πρόσφατη δήλωση του Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος μιλώντας για το Europa League το χαρακτήρισε ως τιμωρία, διαχωρίζοντας το πλήρως από την αίγλη του Champions league.
Το νέο αίμα
Η πρόσφατη ιστορία με την πιθανή αποχώρηση του Τζουλιάνο Σπαντάσιο από την ομάδα άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση στον ΠΑΟΚ. Μια συζήτηση που αφορά στο τι πρέπει να κάνει ο Λάσλο Μπόλονι με τη διαχείριση του ρόστερ. Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι ο Ρουμάνος έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του, τη στιγμή που μάλιστα που αυτό μοιάζει να εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της διοίκησης και του ταμείου της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ.
Ποια είναι αυτή η ευκαιρία; Να αραιώσει το έμψυχο δυναμικό από συμβόλαια που έτσι κι αλλιώς πλέον αρχίζουν να είναι επιβαρυντικά, όπως για παράδειγμα του Σπαντάσιο και να δουλέψει σχεδόν αποκλειστικά με το νέο αίμα του συλλόγου. Αθανασιάδης και Γεωργιάδης κατά πρώτο λόγο έχουν δείξει ότι μπορούν να σηκώσουν μεγάλο βάρος, ακολουθεί ο Σταφυλίδης και πιο πίσω περιμένουν στη σειρά παίκτες όπως ο Αποστολόπουλος, ο Κατσικάς, ο Γιάννου και ο Παναγιωτούδης. Δε λέει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί μόνο με αυτούς τους παίκτες να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός, σίγουρα όμως μπορεί να κάνει την προσπάθεια του και να του μείνει και παρακαταθήκη για το μέλλον. Αξίζει μια δοκιμή!
Πηγή: olapaok.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: