Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Νέο ξεκίνημα, νέες «ταρίφες»

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τα καλά νέα που αναμένονται για τον Ολυμπιακό από το Σάββατο, γιατί… λυπάται Καραγεωργίου και Λεβαδειακό και για το «ειδικό ενδιαφέρον» για Μήτρογλου και Αβραάμ
Κατ΄αρχάς να… αγιάσει ο επαγγελματισμός του Μίτσελ. Ούτε καψώνι το λες, ούτε σαν «ποινή» ή τιμωρία το βλέπεις, το «κουβάλημα» των παικτών το απόγευμα της Πέμπτης, για δεύτερη φορά την ίδια μέρα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για προπόνηση.
Ο Ισπανός είναι ανώτερος άνθρωπος όπως έχει δείξει στον ένα χρόνο που ζει στην Ελλάδα. Ακέραιος και σε καμία περίπτωση μικρόψυχος. Και το σημαντικότερο όλων, είναι αυτόφωτος τύπος των γηπέδων, έχοντας χαράξει την προσωπική μεγαλειώδη πορεία του στο διεθνές ποδόσφαιρο, ώστε να μην έχει ανάγκη να αυτοπροβάλλεται, κλέβοντας δόξα από τους παίκτες του, όπως επιμελώς φροντίζουν κάποιοι άλλοι, ανασφαλείς συνάδελφοι του, για να βγαίνουν «φάτσα κάρτα» στις εφημερίδες όσο γίνεται συχνότερα και με οποιαδήποτε αφορμή.
Ο Μϊτσελ - προφανώς σε συνέχεια της χαλαρότητας που διαφάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο ημίωρο του αγώνα του Περιστερίου – διέκρινε μια άλφα δόση αδιαφορίας από κάποιους «ερυθρόλευκους» και θέλησε να αποτινάξει το κλίμα «αγγαρείας» από την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων του.
Άλλωστε ο ίδιος έζησε από πρώτο χέρι, πέρυσι τέτοια εποχή, τη φάση μετάβασης του πάγκου του Ολυμπιακού από τον Ζαρντίμ στην «αφεντιά» του, που σε συνδυασμό με τη χαώδη βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα, η οποία και εξασφάλισε τον 40ο τίτλο από Γενάρη μήνα ουσιαστικά, είχε σαν συνέπεια τα γνωστά μη ελκυστικά αποτελέσματα αγωνιστικής εικόνας. Η οποία ήταν και μακράς διαρκείας, ακολουθώντας τους «ερυθρόλευκους» ως το τέλος της περιόδου.
Ειδικά το «κάζο» με την Λεβάντε ήταν ένα πάθημα που επιβάλλεται να έγινε μάθημα, πολύ περισσότερο δε τώρα, που στο καλεντάρι του αμέσως προσεχούς αγωνιστικού διαστήματος κυριαρχεί το διπλό ιστορικό ραντεβού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Σε μια περίοδο, λοιπόν, μεθεόρτια, που η τεχνική ηγεσία έχει βάλει τους ποδοσφαιριστές από τις αρχές του μήνα σε μια φάση μίνι προετοιμασίας, δεύτερης πιο επίπονης στη χρονιά μετά τη σκληρότητα της καλοκαιρινής, ο Μίτσελ σωστά έκρινε ότι τώρα είναι που προέχει να δουλέψει αυστηρά και στον τομέα του ψυχισμού τους.
Ο Λεβαδειακός προβάλλει ως ιδανική ευκαιρία μετά την μόλις δεύτερη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, όχι μόνο για επιστροφή στις νίκες, αλλά και για «ξεμπούκωμα» των «ερυθρόλευκων κανονιών», ύστερα από το άσφαιρο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής.
Κι έτσι όπως πάει το πράμα, με το alert του Μίτσελ και την ανάγκη να το πάρει άμεσα αλλιώς ο Ολυμπιακός, ανακτώντας το ρυθμό του, με… θέα το «προσκλητήριο Champions League» της 25ης Φεβρουαρίου, ειλικρινά δεν θα ‘θελα να είμαι στη θέση της Λιβαδειάς και του Καραγεωργίου.
Έλαχε της Λιβαδειάς
Προβλέπω δηλαδή ότι το «μάρμαρο» της αλλαγής εντυπώσεων στον Ολυμπιακό θα το πληρώσουν το Σάββατο οι Βοιωτοί. Είναι ένα ματς που προσφέρεται στους πρωταθλητές να ανακτήσουν την παραγωγικότητά τους, βάζοντας μπρος τη γνωστή φετινή «ταρίφα» με το «4άμπαλο»… χαμηλότερη τιμή χρέωσης.
Αυτός είναι ο βασικός στόχος του Μίτσελ και των «ερυθρολεύκων» στο σαββατιάτικο παιχνίδι του Καραϊσκάκη: Να συνδυάσουν μια ευρεία νίκη, με μια επιβλητική, γοητευτική εμφάνιση.
Η αμέσως επόμενη προτεραιότητα των Πειραιωτών είναι να διαπιστώσουν το αγωνιστικό επίπεδο και το βαθμό επανένταξης στην ομάδα, δύο πολύ βασικών μονάδων τους: Του Κώστα Μήτρογλου και του Αβραάμ Παπαδόπουλου.
Δύο παίκτες στους οποίους ο Ολυμπιακός στηρίζει το κύριο ποσοστό των ελπίδων του να κοιτάξει κατάματα τη Γιουνάιτεντ και – γιατί όχι – να της αμφισβητήσει τον τίτλο του φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά.
Αναφέρομαι στους ηγέτες δύο βασικών γραμμών. Της άμυνας και της επίθεσης. Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει. Και μ’ αυτούς σε φόρμα, οι πρωταθλητές Ελλάδας αποκτούν αυτόματα διαφορετικό αέρα να παίξουν στα ίσια τη θρυλική αντίπαλο τους.
Ο Μήτρογλου στα όσα λεπτά επανεμφανίστηκε εναντίον του Ατρομήτου, έδειξε λογικά επηρεασμένος από την απουσία του. Αναζητείται, λοιπόν, η συντομότερη δυνατή προσαρμογή του στους προγενέστερους ρυθμούς του ιδίου και της ομάδας.
Και, βέβαια, η επιστροφή του στα γκολ που θα λειτουργήσει τονωτικά στην ψυχολογία του. Στοιχείο απαραίτητο σε έναν γκολτζή για τακτικό ραντεβού με τα δίχτυα…
Για τον Αβραάμ ο στόχος είναι να αναπληρώσει το κενό που αφήνει στο κέντρο άμυνας ο Σιόβας. Από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό ξεκινά η «πιστοποίηση» της ετοιμότητας του αρχηγού προκειμένου να πειστούν ο Μίτσελ και όλοι, ότι είναι 100% εντάξει και να εκληφθεί ως σοβαρή η υποψηφιότητα του για να γίνει αυτός ξανά η «κολώνα» στη θωράκιση της ομάδας.
Ο Παπαδόπουλος έχει ανάγκη να πάρει συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του, να έχει non stop συμμετοχές, να μην ταλαιπωρηθεί άλλο ούτε καν από… συνάχι και να ανεβάζει ολοένα τους ρυθμούς του.
Μόνο κατόπιν όλων αυτών η ανησυχία – πάντα και μόνο ενόψει Μάντσεστερ – θα ξαναδώσει τη θέση της στην ηρεμία στο προπονητικό τιμ.
Υ.Γ.: Ο illustration «γέρο-Ναβάρο» και όχι η Μπαρτσελόνα… Ο «ανορεκτικός» Ολυμπιακός και όχι ο… κανονικός, έχασαν για δεύτερη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα.
Δεν είναι να…χτυπιέται κανείς στα πατώματα για τον Ολυμπιακό του Ιανουαρίου – ειδικά στο μπάσκετ ένα άθλημα στο οποίο όλες οι ομάδες βγάζουν μέσα σε μια σεζόν, καλώς ή κακώς, δύο και τρεις εαυτούς – ωστόσο ένα «καμπανάκι» έχει βαρέσει. Όπως και να το κάνουμε.
Το “classic” της Δευτέρας, ωστόσο, θα είναι «άλλο» ματς. Κλασικά…Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: