Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Μοναδικό αυτό που κάνει ο Παναθηναϊκός!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έχει βάλει παίκτες από τις Ακαδημίες στην 11άδα, όντας στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και προχωράει στο κύπελλο. 
Είναι γνωστό και απλά το αναφέρω , για να μην παρεξηγηθώ για αυτά που θα γράψω από κάποιους, ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Και προσπαθεί να επιβιώσει οικονομικά χτίζοντας μία ομάδα από την αρχή με στόχο να εξυγιανθεί οικονομικά και παράλληλα να βάλει τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει σε τρία-τέσσερα χρόνια. Αυτά με τα σημερινά δεδομένα. Αν μπει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και βάλει χρήματα στην ομάδα το οικονομικό θα λυθεί άμεσα.
Με τα σημερινά δεδομένα έτσι είναι τα πράγματα και επειδή ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, όπως έχω γράψει και πρόσφατα, αφού είναι η ομάδα με τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην Ευρώπη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, για αυτό και κανένας δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος αν η ομάδα δεν είναι πρώτη. Απλά βλέπουμε μία προσπάθεια που γίνεται, για να ξαναφθάσει η ομάδα στην κορυφή και αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι οι «πράσινοι» κάνουν κάτι που δεν έχω δει σε άλλη ελληνική ομάδα.
Με 5 και 6 παίκτες να έχουν θέση βασικού στην πρώτη ομάδα σε αρκετά παιχνίδια έχουν προκριθεί στους «8» του κυπέλλου και βρίσκονται με άνεση στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, που τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν στα play-off. Καπίνο, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Λαγός είναι βασικοί σε πολλά παιχνίδια πρωταθλήματος.
Πλέον παίρνει συχνά ευκαιρίες είτε στην ενδεκάδα , είτε σαν αλλαγή ο Δώνης και υπάρχει ακόμα ο Χουχούμης(παίζει συνήθως στο κύπελλο, αλλά έχει μείνει στάσιμος) και έρχεται και ο Αναστασόπουλος, που επίσης παίρνει ευκαιρίες στα ματς κυπέλλου, ενώ υπάρχει φυσικά και ο Μουζακίτης. Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα στην Ελλάδα να έχει βάλει σε μία χρονιά τόσους παίκτες από τις Ακαδημίες στο βασικό σχήμα και να είναι στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και να προχωράει και στο κύπελλο. Θα πει κανείς σιγά τους αντιπάλους που έχει στο κύπελλο…
Να θυμήσω ότι πριν τον Ηρακλή Ψαχνών ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Εργοτέλη. Και επίσης θα πω, ότι άλλες ομάδες με βασικούς παίκτες και χωρίς τόσους παίκτες από τις Ακαδημίες έχουν αποκλειστεί από χειρότερες ομάδες από τον Ηρακλή Ψαχνών και τη φετινή περίοδο και τα προηγούμενα χρόνια.
Υπάρχει το παράδειγμα της ΑΕΚ την περασμένη περίοδο, που είχε βάλει πολλούς παίκτες από τις Ακαδημίες στην 11αδα, αλλά δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε. Για αυτό, που γίνεται στον Παναθηναϊκό έχουν την κύρια ευθύνη ο Γιάννης Σαμαράς και οι προπονητές των ομάδων υποδομής του Παναθηναϊκού, που αποδεδειγμένα κάνουν καλή δουλειά και φυσικά ο Γιάννης Αναστασίου, που αυτά τα παιδιά τα αξιοποιεί , τα πιστεύει και τα βελτιώνει στο μέτρο του δυνατού. Και μαθαίνω με απόλυτη ικανοποίηση ότι έρχεται μία φουρνιά από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού με ηλικίες κάτω των 17, που είναι πολύ καλή και θα βγάλει πολλούς παίκτες…..
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: