Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Λουτσιάνο: «Ασέβεια αυτό που έγινε»

Την πικρία για το «διαζύγιο» με τη Νίκη Βόλου εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM ο Λουτσιάνο. «Δείχνεις ότι είσαι λίγος», σχολίασε για τον υποψήφιο αντικαταστάτη του βρισκόταν, που ήταν χθες στο γήπεδο.

Λουτσιάνο: «Ασέβεια αυτό που έγινε»
Την αντίθεση του για τον τρόπο που έφυγε από τη Νίκη Βόλου φανέρωσε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ο οποίος από την Πέμπτη (16/1) αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Οι «κυανόλευκοι» που επικράτησαν με 1-0 του Απόλλωνα, αλλά αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Κυπέλλου, καθώς είχαν ηττηθεί με 3-1 στο ματς της Αθήνας. Μετά το τέλος του αγώνα ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο προπονητή, ο οποίος έδειξε δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι έμεινε πολύ λίγο στον πάγκο της ομάδας.

«Όταν ένας συνάδελφος σου παρουσιάζεται στο γήπεδο τη στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί η απόλυση σου, δείχνει ότι είσαι λίγος. Τον θεωρώ χαμηλού επιπέδου κάποιον που κάνει τέτοιο», ανέφερε για τον Αλέκο Βοσνιάδη, που εκτός απροόπτου θα τον διαδεχθεί στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Σωτηρή Κσωταβάρα και Μιχάλη Τσόχο

Για το γεγονός ότι ο Αλέκος Βοσνιάδης ήταν στο γήπεδο πριν ανακοινωθεί το «διαζύγιο» του ίδιο με τη Νίκη Βόλου: «Κατά τη γνώμη μου είναι ασέβεια είναι αυτό που έχει γίνει. Αυτή είναι η άποψη μου. Όταν ένας συνάδελφος σου παρουσιάζεται στο γήπεδο τη στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί η απόλυση σου, δείχνει ότι είσαι λίγος. Όποιος προπονητής και αν είναι, διότι πρόκειται για κάποιον που δεν μένει στον Βόλο και θα ήταν διαφορετικά αν γινόταν στην Αθήνα, που ο κάθε τεχνικός έχει πολλές επιλογές για να διαλέξει να δει ένα ματς. Τον θεωρώ χαμηλού επιπέδου κάποιον που κάνει κάτι τέτοιο. Ακόμα και ο Μουρίνιο να ήταν στις εξέδρες το ίδιο θα έλεγα».

Για το μικρό χρονικά πέρασμα του από τον σύλλογο της Μαγνησίας, το οποίο κράτησε περίπου έναν μήνα: «Ήξερα που πήγα, ήξερα τους στόχους. Είναι ομάδα διαφορετική από τις άλλες, διότι παλεύει να ανέβει εδώ και πενήντα χρόνια. Ο κόσμος είναι ωραίος. Ο πρόεδρος βάζει τα λεφτά και έχει απαιτήσεις, όμως ο χρόνος που έμεινα στην ομάδα είναι λίγος για να φανεί το έργο μου. Είχαμε δύο ισοπαλίες και μια νίκη στο πρωτάθλημα. Άρχιζαν τα παιδιά να καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία μου».

Για τη συνεργασία με τον πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέα Πάτση: «Είχαμε καλή συνεργασία μέχρι προχθές. Μου φάνηκε περίεργο γιατί είχαμε καλή συνεργασία, καθώς μιλούσαμε συχνά στο τηλέφωνο. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Αν πίστευα ότι δεν έχω δυνατότητες δεν θα γινόμουν προπονητής. Δεν θα διακινδύνευα να λερώσω το όνομα μου, που έφτιαξα με ιδρώτα».

Για το γεγονός ότι δεν πέτυχε πολλά γκολ η ομάδα του κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας: «Κάναμε ευκαιρίες στα παιχνίδια που ήμουν. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, είναι αδύνατο σε ένα πρωτάθλημα με τόσες ομάδες να νικάς συνέχεια. Η Νίκη Βόλου έχει διαφορετική πορεία στον δεύτερο γύρο, συγκριτικά με τον πρώτο, διότι στην αρχή δεν γνώριζαν την ομάδα και τη φιλοσοφία του προπονητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: