Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Σουλτάνος και γιουσουφάκια στο πρωτάθλημα!!

Γιατί είναι καλό να υπάρχουν "παραρτήματα" στη Σούπερ Λίγκα και γιατί δεν πρέπει να μιλάνε οι Παναθηναϊκοί για τον Ολυμπιακό; Ο Αποδυτηριάκιας απαντάει στον sportdog. Ο Ολυμπιακός, λέει, έχει παραρτήματα. Έλα, ρε, μιλάνε οι παναθηναϊκοί, οι πρώτοι διδάξαντες και για όσους θυμούνται η παραρτηματοποίηση άλλων ομάδων, όχι μόνον του ΟΦΗ, είχε πάρει το όνομα "Βαρδινογιαννισμός". Ο αποδυτηριάκιας είναι υπερ των παραρτημάτων, για να μπούμε κατ΄ ευθείαν στο θέμα.
Είναι ανάγκη η λογική και πρακτική των παραρτημάτων στο πρωτάθλημα. Επειδή οφελεί και τη μεγάλη ομάδα και τη μικρή. Και επειδή στους αιώνες η μεγάλη ομάδα θα είναι πάντα μεγάλη, δηλαδή θα ακολουθείται από μπούγιο, και η μικρή ό,τι κι αν κάνει θα έχει περιορισμένο κοινό. Μιλάμε για τον κανόνα, όχι τις εξαιρέσεις.
Οι Έλληνες, όμως, επειδή είναι λεχρίτες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν με υγεία μια σχέση "παραρτηματική" ανάμεσα σε δυο ομάδες διαφορετικού μεγέθους. Κι όταν λέω "Έλληνες" βάζω στο λογαριασμό της λεχριτοσύνης και κάποιους προέδρους ΠΑΕ και κάποιον κόσμο οπαδών.
Η Μπάγερν Μονάχου γιατί κυριαρχεί στη Γερμανία και σταθερά πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη; Επειδή έχει παραρτήματα. Σχέσεις ουσίας κι όχι συνουσίας μ΄ άλλες ομάδες. Ακόμα, αν χρειαστεί και με σχεδόν ισότιμες ομάδες της μπουντεσλίγκα. Γιατί να με βοηθήσει π.χ., όπως έχει βοηθήσει, την Ντορτμουντ, προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλό βαθμό το πρωτάθλημα;
Μούσμουλα είναι όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Ολυμπιακός π.χ. και ο Παναθηναϊκός είναι της πλάκας ιστορία αν δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Ποιος είναι, ρε, ο Ολυμπιακός π.χ. και ο ΠΑΟΚ χωρίς πρωτάθλημα; Χωρίς τσάμπιονς λγηκ;
Δίνω, λοιπόν, εγώ η μεγάλη ομάδα έναν περισσευούμενο παίκτη μου, τον όποιον θεωρώ περιουσία μου και ποντάρω στην εξέλιξη του, στη μικρή ομάδα, όχι τόσο για να τη βοηθήσω, όσο να πάρει παιχνίδια ο παίκτης μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μικρή ομάδα θα παραδίδει μαθήματα στο τσατσιλίκι. Θα κάθεται να χάνει από εσένα και θα βαράει επιλεκτικά άλλες ομάδες σύμφωνα με τις παραγγελιές μου.
Είμαι πρόεδρος του Ολυμπιακού, της όποιας μεγάλης ομάδας και θα παίζω σπαθί με τη μικρή ομάδα που την έχω υπό την προστασία μου. Επειδή δεν το θέλω νεκροταφείο πτωμάτων το πρωτάθλημα. Επειδή δεν είμαι σουλτάνος και γιουσουφάκια οι ομάδες με τις όποιες νταραβερίζομαι.

Ο apodytiriakias.gr αποκαλύπτει τη μοναδική λύση για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Μια ομάδα βγαίνει πρωταθλήτρια στην Β΄ εθνική. Και τι μ’ ενδιαφέρει εμένα που είμαι ένα άλλο πρωτάθλημα, η σούπερ λίγκα. Με ποια λογική έχει απαίτηση μια ομάδα από άλλο, από κατώτερο πρωτάθλημα να παίξει στο δικό μου, αν δεν διαθέτει τις προδιαγραφές που εγώ απαιτώ;
Δεν καταλάβατε. Το πρωτάθλημα είναι μπίζνες, όχι φιλανθρωπία, ούτε δημοκρατία. Τι ανοησίες είναι αυτές; Μια άλλη ομάδα στη σούπερ λίγκα την θέλω, αρκεί να έχει να μου δώσει. Όχι να μου πάρει χωρίς να προσθέτει τίποτα στην ανώτερη κατηγορία.
Το πρωτάθλημα πρέπει να αποτελεί ένα κλειστό κλαμπ. Το πρωτάθλημα, ακόμα, να είναι σε θέση να ταϊζει τις ομάδες του. Τέλος, καμμία ομάδα, και η πλουσιώτερη, και εκείνη με τον περισσότερο κόσμο, δεν είναι υπεράνω του πρωταθλήματος.
Κλειστό κλαμπ σημαίνει ότι υπάρχει face control. Η ομάδα από την Β΄ εθνική για να γίνει δεκτή π.χ. οφείλει να έχει γήπεδο, τόσο μετοχικό κεφάλαιο, αυτά τα στελέχη επιχειρήσεως σαν ΠΑΕ, τμήματα υποδομής, φυτώρια, ακαδημίες, εγκαταστάσεις. Διαφορετικά δεν σε βάζω στο μαγαζί μου.
Τι γίνεται στην Ελλάδα; Ο εκάστοτε ισχυρός του πρωταθλήματος αδιαφορεί αν στο πρωτάθλημα συμμετέχουν ομάδες προβληματικές οικονομικά, ανάπηρες αγωνιστικά, ΠΑΕ με ανύπαρκτη εμπορική δυναμική. Αρκεί, σου λέει εγώ να παίρνω το πρωτάθλημα.
Τελικά, η ευθύνη δεν πρέπει να χρεώνεται στον Βαρδινογιάννη, στον Κόκκαλη, στον Μαρινάκη, αλλά στο κράτος. Στην κυβέρνηση που ποτέ μέχρι σήμερα δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για να δημιουργηθεί ποδοσφαιρική βιομηχανία στην Ελλάδα.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: