Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Σκόρδας: «Θα τους κυνηγάω... μέχρι να πεθάνουν»

Έτοιμος να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με την υπόθεση της μη έκδοσης δελτίων των νεοαποκτηθέντων παικτών, δήλωσε ο πρόεδρος του Άρη, Λάμπρος Σκόρδας.

Σκόρδας: «Θα τους κυνηγάω... μέχρι να πεθάνουν»
Έξαλλος με τη μη έκδοση δελτίων των νέων παικτών του Άρη δήλωσε ο εμφανίστηκε ο Λάμπρος Σκόρδας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου, επιτέθηκε προς όλους τους φορείς οι οποίοι ευθύνονται για την απόφαση, ενώ παράλληλα ανέλυσε τη διαδικασία της έκδοσης όταν μια ομάδα δεν έχει φορολογική ενημερότητα.

Παράλληλα, τόνισε πως η μη έκδοση δελτίων για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αποσκοπεί στην αλλοίωση του αυριανού ματς απέναντι στον Ατρόμητο, ενώ παρακάλεσε τους οπαδούς της ομάδας να μην προβούν σε ακραίες ενέργειες στην αυριανή αναμέτρηση.

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση, υποσχέθηκε πως θα κινηθεί νομικά προκειμένου να δικαιωθεί ο Άρης μέχρι οι εμπλεκόμενοι να πεθάνουν.

Αναλυτικά:


«Δεν είχαμε σκοπό να μιλήσουμε, αλλά συμβαίνουν πράγματα τα οποία πρέπει να ξέρει ο κόσμος της ομάδας. Από το γραφείο Τύπου έχουν δοθεί έγγραφα τα οποία θα αναλύσουμε. Είναι η πρώτη σελίδα από τη νέα αίτηση για την προσωρινή διαταγή, η σύμβαση εξυγίανσης με το ελληνικό Δημόσιο, η αίτηση ρύθμισης των χρεών, η απόφαση της ΕΠΟ, οι βεβαιώσεις της ΦΑΕ του καλοκαιριού και αυτή που προσκομίσαμε εμείς και η απόφαση του πρωτοδικείου, με αφορμή μια αίτηση της ΠΑΕ, μέσω του συνεργάτη μας Γώργου Γιαννόπουλου.

Η ΠΑΕ προσπάθησε με όλους τους νόμιμους τρόπους, ώστε να εκδοθούν τα δελτία. Τελευταία ακούγονται κάποια πράγματα, σε μια προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος. Κακό όμως κάνουν στον Αρη.
Αυτή η νομική υποστήριξη που είχαμε, την χρησιμοποιήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Εμείς ξέραμε ότι θα κάνουμε μεταγραφές. Αν δεν το ξέραμε, δεν θα προχωρούσαμε σε αποκτήσεις παικτών. Βρήκαμε μια διαδικασία, ίδια με αυτή του καλοκαιριού, όταν με τα ίδια έγγραφα, ο Αρης έκανε μεταγραφές».


Σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταγραφών τόνισε: «Ο Αρης δεν είχε φορολογική ενημερότητα ούτε τον Ιανουάριο του 2013, ούτε το περασμένο καλοκαίρι, ούτε τώρα. Χρησιμοποιούσε αποφάσεις από τα δικαστήρια και αξίζει τον κόπο να διαβάσετε την τελευταία προσωρινή διαταγή που δόθηκε, η οποία σε σχέση με αυτή του καλοκαιριού και πέρυσι, είναι πιο πλήρης υπό την έννοια ότι εκτός από την προσωρινή αναστολή όλων των μέτρων. Κάτι που δεν περιλαμβάνουν οι προηγούμενες.
Για να βγει φορολογική ενημερότητα, κάνεις μια αίτηση και το σύστημα στη βγάζει. Δεν δίνεται χειρόγραφα. Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτάσσει ότι δίνεται μια βεβαίωση χρεών. Η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης στην αίτηση μας για φορολογική ενημερότητα, δεν έχει απαντήσει εγγράφως. Η βεβαίωση που έδωσε ο Αρης στην ΕΠΟ, είναι πανομοιότυπη με αυτή του καλοκαιριού. Με μόνη διαφορά ότι τώρα δεν έχει μπει στη διαδικασία υπαγωγής της στο άρθρο 99.

Ένα άλλο γεγονός είναι η απόφαση της επιτροπής μεταγραφών της ΕΠΟ απέναντι στην απόφαση του δικαστηρίου, που απαγορεύει την επιβολή οποιασδήποτε απόφασης κατά της ΠΑΕ Άρης. Το να μη δίνεις δελτίο με πρόφαση τη φορολογική ενημερότητα, είναι κάτι που προκαλεί γέλιο σύμφωνα με τους νομικούς. Προσπαθεί με διάφορα καρυκεύματα να πει ότι ο Αρης είναι φορολογικά ενήμερος. Αυτό το ξέραμε και όποιος έλεγε το αντίθετο είναι ψεύτης».


Σχετικά με την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής: «Τελικά σήμερα στις 09:00 μας είπαν να ματαιωθεί η συζήτηση, μήπως βρεθεί κάποια λύση, επειδή είναι αναρμόδιοι. Αυτός είναι εμπαιγμός του σωματείου, χωρίς κανένα λόγο. Έχω σήμερα τύψεις, γιατί αντιδράσαμε πολύ αργά. Αυτή η άρνηση να βγουν τα δελτία δεν αποτελεί αλλοίωση του αυριανού αγώνα και του πρωταθλήματος;

Ομολογώ ότι αυτός ο χρόνιος πόλεμος που υπάρχει στον Άρη με έχει κάνει να είμαι φοβισμένος ζητώ συγνώμη από το σωματείο που αντιδράσαμε έτσι αργά. Η Ομοσπονδία και η λίγκα πρέπει να μας απαντήσουν για ποιο λόγο γίνονται αυτά. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται, έχουν κάνει τον Αρη να έχει πολύ ελαστικά ανακλαστικά πλέον. Έχουμε όλοι ευθύνη για αυτό και πολύ παραπάνω εγώ, γιατί αύριο ο Αρης θα παίξει παρανόμως χωρίς τις μεταγραφές του. Θα έχουν όλοι ευθύνες αν ο Αρης δεν πάρει τα δελτία».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε έκκληση στον κόσμο του Άρη: «Κάνω έκκληση να υπάρχει ηρεμία αύριο στο ματς, γιατί είναι κρίσιμο. Σήμερα σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, του είπα ότι είμαστε υποστηρικτές του. Τον ρώτησα για τα δελτία και μου είπε ότι την ευθύνη την έχουν οι δικηγόροι. Εγώ θα τους κυνηγάω νομικά μέχρι να πεθάνουν. Τα δελτία τα υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Κανένας άλλος. Δεν μπορώ να καταλάβω όταν ένα δικαστήριο διατάσσει κάτι και αυτοί επικαλούνται κάτι άλλο.

Τα χαρτιά αυτά τα γνωρίζουν άπαντες. Τι θα πω εγώ στους νέους παίκτες, όταν σε δέκα μέρες τελειώνει η μεταγραφική περίοδος. Δεν θα θέλουν να φύγουν; Η έννοια του αυτοδιοίκητου συνεπάγεται την παρανομία. Γιατί η ΕΠΟ δεν το έκανε αυτό και το καλοκαίρι; Επιθυμούμε είτε να πάρει φορολογική σήμερα ο Αρης ή να μας καλέσει η ΕΠΟ να πάρουμε τα δελτία και να παίξουν αύριο οι παίκτες. Τίποτε άλλο».


Εν συνεχεία ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
«Θα ήμασταν ηλίθιοι να κάνουμε μεταγραφές αν δεν ξέραμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Θα προσφύγω προσωπικά έναντι όλων όσων έχουν πάρει αυτή την απόφαση. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει να κινούμαστε βάσει των νόμων. Θα μηνύσουμε τους πάντες. Είναι πολύ σοβαρά τα αδικήματα τους, να αρνούνται να συμμορφωθούν με διαταγές του δικαστηρίου.

Αντιλαμβάνονται όλοι ότι υπάρχει ανισονομία. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανένας ότι μπορεί να νικούσαμε την Καλλονή, αν έπαιζαν οι μεταγραφές. Υπάρχει αλλοίωση. Είπαμε τον κ. Σαρρή ότι η ευθύνη είναι δική του. Η υπογραφή σε αυτές τις αποφάσεις είναι των προέδρων. Δεν είναι της κας Δασκαλάκη. Μιλάμε για αποφάσεις του ελληνικού δικαστηρίου που επηρεάζουν άμεσα τον Έλληνα πολίτη.

Θα προσφύγουμε τη Δευτέρα τον κ. Θεοχάρη, για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα. Θα μιλήσουμε με τον εισαγγελέα Αθηνών, ώστε αυτοί που ευθύνονται να περάσουν αυτόφωρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: