Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Πεδουλάκης: ««Δεν είναι μυστικό. Είναι ο Παναθηναϊκός»

Στο βαρύ όνομα που φέρει η φανέλα του Παναθηναϊκού απέδωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης το πάθος που έβγαλαν και στο ματς με την Εφές, οι παίκτες της ομάδας.

Πεδουλάκης: ««Δεν είναι μυστικό. Είναι ο Παναθηναϊκός»
Το όνομα… Παναθηναϊκός είναι αρκετό για να γεμίσει πάθος τους παίκτες της ομάδας, εξήγησε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά την επικράτηση των «πράσινων» επί της Εφές, για την 3η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε για τα σημεία «κλειδιά» του αγώνα, αλλά και για την ανοδική πορεία της ομάδας του.

«Είχαμε πει και πριν το παιχνίδι ότι αυτό το ματς ήταν εκταμίευση της νίκης με τη Λαμποράλ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε διάθεση και ενέργεια. Κάναμε λάθη στις περιστροφές και πως θα βγούμε σε κάποιους παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο το διορθώσαμε. Συνεχίσαμε να έχουμε το ομαδικό μας πνεύμα. Από τα 23 τρίποντα τα 20 έγιναν υπό πολύ καλές προϋποθέσεις. Μπορούσαμε να είχαμε καλό ποσοστό. Οι ασίστ μας με τα λάθη μας ήταν υπέρ μας. Ο Μπράμος έκανε σπουδαία δουλειά. Έκανε πράγματα που δεν αποτυπώνονται στα χαρτιά», είπε αρχικά και συνέχισε σχολιάζοντας την ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού από το ματς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό σχολίασε:

«Είναι τόσο απλό. Μας έλειπαν πολύ σοβαρά κομμάτια της ομάδας ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Η επίθεση πληρώνεται πολύ ακριβά. Πρέπει να φτιάχνεις την επίθεση. Στο κομμάτι της άμυνας, μας έλειπαν πολύ βασικά κομμάτια. Ο Λάσμε έλειπε τέσσερις μήνες και ο Ούκιτς παίζει με μία προπόνηση. Μας χαλάει την αλυσίδα, ειδικά σε κομβικές θέσεις όπως είναι του Λάσμε. Αυτό δημιούργησε εκνευρισμό στην ομάδα και κάποιοι επιβαρύνθηκαν. Έχουμε θέματα, έχουμε αυτογνωσία και προσπαθούμε να τα καλύψουμε. Είμαστε μία ομάδα με καλό κλίμα, που δουλεύει, δεν έχουμε κάνει τίποτα, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι κι αυτό είναι το μότο μας. Από αύριο είναι η ενέργεια της Δευτέρας για ένα ματς που είναι ιδιαίτερο. Βρεθήκαμε όλοι μαζί σταματήσαμε τα ταξίδια. Είναι σαν τον σεισμό. Μέσα από αυτά εμείς σφυρηλατηθήκαμε και υπάρχει σε όλο αυτό το ταξίδι που κάναμε, υπάρχει κάτι θετικό».

Όσο για το πάθος που υπήρχε από όλη την ομάδα: «Δεν είναι μυστικό. Είναι ο Παναθηναϊκός. Ξέρουν τα παιδιά ότι είναι ένα άθλημα κατοχής. Είναι πολλά τα παιχνίδια. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, αλλά ζητήσαμε να δίνουν ενέργεια τα παιδιά σε αυτούς που παίζουν».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στη μη χρησιμοποίηση του Παππά: «Κάνουν ένα ταξίδι από ένα επίπεδο σε ένα πολύ μεγαλύτερο επίπεδο και κανένας αθλητής στο παρελθόν. Θυμάμαι τον Καλάθη που έμενε εκτός δωδεκάδας. Ο Νίκος πέρασε δύσκολη κατάσταση. Ακόμα και ο Βλάντο που έπαιξε λίγο βρίσκει έναν ρόλο. Στην Ευρωλίγκα για δύο λεπτά μπορείς να καταστραφείς. Νομίζω έχουν δοθεί ευκαιρίες σχεδόν σε όλα τα παιδιά. Δεν με ρωτήσατε ποτέ γιατί δεν παίζει ο Χαραλαμπόπουλος. Έχω βγάλει πολλά παιδιά μέσω του δρόμου της δουλειάς, της προσπάθειας. Εγώ ανησυχώ γι’ αυτό το παιδί. Ο Νίκος ξέρει τη διαφορά του ελληνικού πρωταθλήματος με την Ευρωλίγκα. Και στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό έκαναν 2-3 χρόνια για να μπουν στην ομάδα».

Όσο για το αν η παρουσία κάποιων παικτών (Γκιστ, Λάσμε) βοηθάει τους άλλους (Διαμαντίδη); «Στον τομέα της δημιουργίας προσπαθούμε μέσα από μικρά τρίλεπτα είτε με τον Διαμαντίδη μέσα είτε έξω να πάρουμε πράγματα από άλλα παιδιά. Αυτό το πράγμα το δουλέψαμε πάρα πολύ. Η ικανότητα του Διαμαντίδη βοηθάει και τον Λάσμε και τον Γκιστ. Νομίζω ότι έχουμε και θέματα στον τομέα της δημιουργίας. Στους μεγαλύτερους αγώνες θα έχουμε κάποια θέματα. Το ξέρουμε αυτό κι έχουμε αυτογνωσία».


«Όλο και καλύτερος ο Παναθηναϊκός»
Ικανοποιημένος από τη διαρκή πρόοδο που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός δήλωσε ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος.
Ευχαριστημένος, κυρίως από το πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου δήλωσε ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος μετά τη νίκη επί της Εφές.

«Ήταν ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά όπως όλα τα παιχνίδια σε αυτή τη φάση πολύ δύσκολο. Δουλέψαμε με πολλή όρεξη. Στο πρώτο μέρος αυτά που είχαμε σχεδιάσει στην άμυνα σε επίπεδο τακτικής δεν εφαρμόστηκαν, αλλά στο δεύτερο μέρος είχαμε περισσότερη συγκέντρωση στην άμυνα, καλή κυκλοφορία στην επίθεση και σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, παρόλο που δεν βάλαμε όσα μπορούσαμε», ανέφερε αρχικά.

Για τα δύσκολα ματς που έρχονται, είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ολοένα και καλύτερος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να αναλύσουμε το παιχνίδι μας και να ασχοληθούμε με τον επόμενο αντίπαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: