Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Παναγόπουλος: «Στηρίζω τους παίκτες μου»

Στο γεγονός πως ο Πανιώνιος δεν ενισχύθηκε μεταγραφικά αλλά και στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει απέναντι στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Παναγόπουλος: «Στηρίζω τους παίκτες μου»
Την απόλυτα στήριξη στους παίκτες του Πανιώνιου εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», με δηλώσεις του στη Nova, αναφέρθηκε στο προσεχές παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη τονίζοντας πως η ομάδα του έχει μάθει τα λάθη της από το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:


Για το τι πήγε λάθος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό μετά την ανάλυση του παιχνιδιού: «Χάσαμε την ευκαιρία, από το πρώτο λεπτό, να παρουσιάσουμε στο γήπεδο αυτό που είχαμε δουλέψει όλη τη βδομάδα. Είχα πει στα παιδιά ότι πλέον δεν υπάρχει το περιθώριο της επιλογής. Και όταν λέω επιλογή, είμαστε υποχρεωμένοι και αναγκασμένοι να βγαίνουμε σε κάθε γήπεδο, σε κάθε παιχνίδι και να ζητάμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Είχαμε διαβάσει τον αντίπαλο, δεχθήκαμε πίεση από τα άκρα, όπως ήρθε και το γκολ του ΠΑΟ. Ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει και στο ημίχρονο τα βάλαμε πάλι κάτω, έγινε η απαραίτητη αφύπνιση και είδαμε έναν Πανιώνιο μεταμορφωμένο προς το καλύτερο. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια για την αγωνιστική τους συμπεριφορά, αλλά πλέον υπάρχει και η ανάγκη για το αποτέλεσμα. Και όπου αποτέλεσμα, βαθμοί ή βαθμός που είναι σημαντικοί για εμάς».

Για το πως εξηγεί τις μεταπτώσεις που έχει στην απόδοσή του ο Πανιώνιος από ημίχρονο σε ημίχρονο: «Δεν ξέρω αν μπορώ να το εξηγήσω με εύκολο τρόπο. Αυτό που είμαι βέβαιος, είναι ότι το πρόβλημα που είχαμε εντοπίσει στην παραγωγή τελικών ενεργειών και δημιουργίας ευκαιριών απαιτεί μεγάλη χρονική διάρκεια για να το αλλάξεις. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καθόλου το περιθώριο του χρόνου. Είμαστε αναγκασμένοι να κυνηγάμε το αποτέλεσμα και σίγουρα πλέον νομίζω ότι ήταν καθαρά ψυχολογικό και παραμένει ψυχολογικό. Τα παιδιά είναι αυτά που καλούνται να το ανατρέψουν και τους έχω πει από την πρώτη κιόλας μέρα πως είναι λογικό να υπάρχει άγχος και πίεση, απλά αυτά τα δύο πρέπει να τα μετατρέψεις σε θετική ενέργεια».

Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Για εμάς πλέον είναι μονόδρομος το κάθε παιχνίδι, ειδικά όταν παίζουμε μέσα στη Νέα Σμύρνη. Ο ΠΑΟΚ έχει μια εξαιρετική ομάδα, τρομερή ποιότητα σε όλες τις γραμμές του. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ μεθοδικά γι' αυτό το παιχνίδι και τα παιδιά πλέον αντιλαμβάνονται όλα όσα ζητάμε. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα μας βοηθήσει όχι μόνο η εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά το ότι τα παιδιά κατάλαβαν ότι όλα περνάνε από τους ίδιους. Πρέπει να έχουμε περισσότερο κατοχή μπάλας, κάτι που καταφέραμε και στη Λεωφόρο και νομίζω πλέον η τελική μας ενέργεια να έχει καθαρό μυαλό και αποτελεσματικότητα. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι που θα μας ωθήσουν στη νίκη».

Για το τι χρειάζεται περισσότερο προσοχή από τον ΠΑΟΚ: «Αυτό που απαιτείται από την ομάδα μου είναι η προσήλωση και στα 90 λεπτά του αγώνα. Πρέπει από το πρώτο λεπτό να παρουσιαστούμε δυνατοί και να ζητήσουμε στο γήπεδο αυτά που έχουμε δουλέψει όλη τη βδομάδα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια στον Πανιώνιο της επιλογής σε πρόσωπα ή σε επιλογές συγκεκριμένων σχηματισμών ή συστημάτων. Η τακτική και η στρατηγική σε κάθε παιχνίδι θα μας βοηθήσουν να βρούμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχει ενισχυθεί μεταγραφικά, οπότε εγώ στηρίζω αυτά τα παιδιά, δουλεύω με αυτά τα παιδιά και νομίζω ότι το έχουν καταλάβει. Θέλουμε κάθε Κυριακή μέσα απ' αυτό που θα προσφέρουμε και θα παράγουμε να παίρνουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς».

Για το αν υπάρχει πίεση στην ομάδα από το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη: «Το ότι κάποια αποτελέσματα έφεραν ομάδες πολύ κοντά σε εμάς μας δημιουργεί μία πίεση και ένα άγχος αλλά όπως είπα αυτό πρέπει να το μετατρέψουμε σε θετική ενέργεια. Όλα περνάνε από εμάς, από τη δουλειά μας, τους χαρακτήρες μας και το πόσο δυνατή προσωπικότητα θα δείξουμε όχι μόνο το Σάββατο, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της προπονητικής εβδομάδας. Εκεί νομίζω ότι είναι το κλειδί για αυτό το σύλλογο και τους ποδοσφαιριστές που τον εκπροσωπούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: