Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο που είδε ο πλανήτης!!

Ποιος προπονητής, αν και νεαρός, έφτιαξε μία ομάδα που σάρωσε τους τίτλους και έπαιξε ένα από τα πιο όμορφα (αν όχι το ομορφότερο) ποδόσφαιρο που έχει δει ποτέ ο πλανήτης; Τώρα εδώ που τα λέμε, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είναι καθόλου μεγάλος σε ηλικία. Ήδη έχει καταφέρει, δηλαδή, να κάνει πάρα πολλά σαν προπονητής σε μια ηλικία που πολλοί ποδοσφαιριστές μόλις έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους και απλά φορτίζουν τις μπαταρίες τους για την επόμενη μέρα.
Ο Γκουαρντιόλα γεννήθηκε, σαν σήμερα, στις 18 Ιανουαρίου 1971. Σαν ποδοσφαιριστής ταυτίστηκε με την Μπαρτσελόνα κι έκανε μεγάλη καριέρα με τους Καταλανούς, ωστόσο κάποια στιγμή το γυαλί ράγισε.
Στις ακαδημίες ήταν από το 1983, στην πρώτη ομάδα έπαιξε το 1990 κι έμεινε μέχρι το 2001. Χορτασμένος από τίτλους αποχώρησε και μέχρι και το 2006 έκανε …περιοδεία στο Καμπιονάτο, σε Μπρέσια και Ρόμα, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Αλ Αχλί και της Ντοράδος.
Με την εθνική Ισπανίας αγωνίστηκε 47 φορές, πετυχαίνοντας συνολικά 5 γκολ.
Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε αμέσως με το που κρέμασε τα παπούτσια του, γι΄ αυτό κι έχει ήδη καταξιωθεί. Από την Μπαρτσελόνα β΄ το 2007 μεταπήδησε την επόμενη σεζόν στην α΄ ομάδα, όπου κατέκτησε τα πάντα με 13 τίτλους μέχρι και το 2012. Και, βέβαια, με την Μπαρτσελόνα να παίζει σ΄ αυτό το διάστημα ένα από τα πιο όμορφα ποδόσφαιρα που έχει δει ο πλανήτης. Αν όχι το ομορφότερο...
Από τη σεζόν που ξεκίνησε είναι στην Μπάγερν Μονάχου, σε μια μετακίνηση που συζητήθηκε πολύ. Με τον πήχη να έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά…

 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: