Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ένα λάθος που το πληρώνει πανάκριβα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για την Τσέλσι, η οποία αναγκάστηκε να χρυσοπληρώσει παίκτη που είχε δικό της, όμως πλέον τον παίρνει πίσω έτοιμο.

Ένα λάθος που το πληρώνει πανάκριβα!
Το πόσο ακριβά πληρώνει η Τσέλσι ένα λάθος της την τελευταία μέρα των μεταγραφών του 2011, όταν για να πάρει τον Νταβίντ Λουίζ, παραχώρησε έναντι μόλις 3 εκατ. λιρών τον Νεμάνια Μάτιτς, φαίνεται τώρα τρία χρόνια αργότερα!

Αναγκάστηκε λοιπόν να χρυσοπληρώσει έναν παίκτη που είχε δικό της, όμως πλέον παίρνει πίσω έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή, ενώ το 2009 τον είχε αποκτήσει με μόλις 1,5 εκατ. από την Κόζιτσε ως ταλέντο! Τότε ήταν ένας παίκτης που είχε διακριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σουηδίας (στην ίδια διοργάνωση που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ και MVP ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού, τον οποίο εκείνη την εποχή άρπαξε πρώτο το Αμβούργο). Ο Μάτιτς ήταν αυτός που ξεχώρισε και τότε είχε μπει στο μάτι και του Ολυμπιακού με τον σκάουτερ των «ερυθρολεύκων», Ανδρέα Νινιάδη, να επιμένει πως ήταν κομμένος και ραμμένος για τα χαφ των Πειραιωτών!

Τότε όμως ήταν δύσκολο να μπει στην 11άδα των Λονδρέζων. Η Τσέλσι ορθώς αποφάσισε να τον δώσει δανεικό στη Φιτέσε κι από εκεί τον παρατήρησε η Μπενφίκα με τα υπόλοιπα να είναι πλέον ιστορία.

Τώρα πια, ασχέτως αν η Τσέλσι πλήρωσε ακριβά ή όχι τους Λουζιτανούς για να τον κάνει ξανά κάτοικο Λονδίνου, πήρε έναν ποδοσφαιριστή έτοιμο κι όχι έναν πολλά υποσχόμενο. Ο Μάτιτς μπορεί να παίξει κάλλιστα στο 4-2-3-1 ως ένας από τους δύο βασικούς μέσους μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, αλλά και στο 4-3-3 ως αριστερός εσωτερικός μέσος, αν και διατηρώ ακόμα κάποιες επιφυλάξεις για την ταχύτητά του και κατά πόσο θα καταφέρει να συνηθίσει άμεσα τον ρυθμό της Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί επίσης να δώσει βοήθειες λόγω του ύψους του, όχι μόνο στο αμυντικό κομμάτι -εκεί που η Τσέλσι έχει αντιμετωπίσει φέτος ουκ ολίγα προβλήματα- αλλά και στο επιθετικό.

Από την άλλη βέβαια ένας καλός παίκτης προσαρμόζεται άμεσα κι αυτό φάνηκε στην περίπτωση του Φερναντίνιο, ο οποίος μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου δυσκολευόταν αρκετά, αλλά προς το τέλος του μήνα άρχισε να παρουσιάζει τον πραγματικό του εαυτό με αποτέλεσμα να αποτελεί αυτή τη στιγμή μαζί με τον Γιάγια Τουρέ το καλύτερο δίδυμο μέσων στο νησί.

Ο 25χρονος πλέον Μάτιτς, μακροπρόθεσμα θα είναι ο αντικαταστάτης του Φρανκ Λαμπάρντ, αν κι ακόμη λείπει από το παιχνίδι του το box to box, αλλά και το σκοράρισμα. Ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις αν μπορεί να το αναπτύξει. Η ουσία είναι πως η Τσέλσι παίρνει έναν έτοιμο παίκτη για την 11άδα της και η ειρωνεία έρχεται για τον Ντέιβιντ Μόγες, ο οποίος το καλοκαίρι δίστασε να δώσει το απαιτούμενο ποσό για να τον πάρει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία πιθανότατα σήμερα θα ήταν βασικός και αναντικατάστατος!

Το ηθικό συμπέρασμα είναι ότι η Τσέλσι καλά έκανε και χρυσοπλήρωσε έναν παίκτη, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν με τον Πικέ στην Μπαρτσελόνα, αλλά και με τον Μάρτιν Κίον στην Άρσεναλ, ενώ δεν αποκλείω να γίνει κάποια στιγμή και με τον Πογκμπά και τη Γιουνάιτεντ! Το να αποκτάς τον MVP του περσινού πρωταθλήματος Πορτογαλίας, έναν ποδοσφαιριστή με δυσεύρετα χαρακτηριστικά, είναι σημαντικό και θα ήταν λάθος να μην καταβληθούν τα χρήματα, με τον παίκτη να καταλήγει πιθανότατα στο άμεσο μέλλον σε κάποιον ανταγωνιστή της Τσέλσι.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: