Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Με… φόρα και παράδοση η Τσέλσι!!

Το ντέρμπι της φορμαρισμένης Τσέλσι με την «τραυματισμένη» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο δεσπόζει στην 23η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Εντός έδρας «υποχρεώσεις» για Άρσεναλ, Σίτι και Λίβερπουλ.

Με… φόρα και παράδοση η Τσέλσι
Στο Λονδίνο και το «Στάμφορντ Μπριτζ» θα είναι στραμμένα την Κυριακή τα μάτια των φίλων του αγγλικού ποδοσφαίρου, αφού το ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Η αναμέτρηση έχει την… ταμπέλα του ντέρμπι, αλλά πριν τη σέντρα υπάρχει φαβορί και αυτό είναι η Τσέλσι. Οι «μπλε» του Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία, έχοντας τέσσερις σερί νίκες και πέντε στα τελευταία έξι παιχνίδια και δείχνουν ικανοί να ακολουθήσουν το… τρένο για την κατάκτηση του τίτλου. Στα συν, όσο κι αν πολλές φορές δεν παίζει ρόλο, είναι και η παράδοση, αφού οι γηπεδούχοι, την τελευταία δεκαετία, μετρούν έξι νίκες έναντι μιας της αντιπάλου τους στα παιχνίδια τους στο Λονδίνο.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάει στην πρωτεύουσα «τραυματισμένη». Μπορεί με την τελευταία νίκη επί της Σουόνσι να έβαλε… φρένο στον κατήφορο, αλλά τα προβλήματα δεν λύθηκαν μονομιάς. Συν τοις άλλοις, ο Ντέιβιντ Μόγιες πονοκεφαλιάζει, καθώς σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν θα έχει στη διάθεση του αρκετά βασικά στελέχη. Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ, Εβρά, Φελαϊνί, Νάνι και Φάμπιο είναι νοκ άουτ και για μια ακόμη φορά θα γίνουν αλχημείες. Για τίτλο ούτε λόγος, αλλά αν οι «κόκκινοι διάβολοι» χάσουν, θα τεθεί σε αμφιβολία ακόμη και η έξοδος στην Ευρώπη.

Η πρωτοπόρος Άρσεναλ θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες, μετά από αυτή επί της Άστον Βίλα και να παραμείνει στην κορυφή. Αντίπαλος της είναι η συμπολίτισσα Φούλαμ, η οποία, πάντως, έχει καταφέρει να φύγει τρεις φορές με τον βαθμό της ισοπαλίας στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα των «κανονιέρηδων».

Η δεύτερη του πίνακα, Μάντσεστερ Σίτι θέλει να διευρύνει το απόλυτο νικών στην έδρα της απέναντι στην Κάρντιφ. Οι «σίτιζενς» μετρούν δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τέρματα 38-6 και θεωρητικά έχουν εύκολο έργο απέναντι στην ομάδα της Ουαλίας. Μάλιστα, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας εννιά νίκες στα τελευταία δέκα ματς.

Τέλος, η Λίβερπουλ, μετά την πεντάρα στην έδρα της Στόουκ φιλοδοξεί να φτάσει σε μια ακόμη νίκη, αυτή τη φορά στο δικό της γήπεδο με αντίπαλο την Άστον Βίλα. Ο Λουίς Σουάρες έχει πάρει από το χέρι τους «κόκκινους», που παραμένουν κοντά στην πρώτη τριάδα και συνεχίζουν να ελπίζουν για τον τίτλο. Βάσει της φετινής εικόνας των δύο ομάδων, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά δεν θα πρέπει να περνάει στο… ντούκου το γεγονός ότι οι «χωριάτες» στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο «Άνφιλντ», έχει πάρει δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο, 18/01 (17:00)
Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον (14:45)
Άρσεναλ-Φούλαμ
Γουέστ Χαμ-Νιουκάστλ
Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ
Μάντσεστερ Σίτι-Κάρντιφ
Νόριτς-Χαλ
Λίβερπουλ-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 19/01
Σουόνσι-Τότεναμ (15:30)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 20/01
Γουέστ Μπρομ-Έβερτον (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Τρίτη, 28/01 (21:45)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κάρντιφ
Νόριτς-Νιουκάστλ
Σαουθάμπτον-Άρσεναλ
Σουόνσι-Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας-Χαλ (22:00)
Λίβερπουλ-Έβερτον (22:00)

Τετάρτη, 29/01 (21:45)
Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ
Τσέλσι-Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ-Στόουκ
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: