Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Θα κοντράρει τελικά ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό;

«Ντου από Παντού» με τους δυο σημερινούς αγώνες που ενδεχομένως και πάλι να αλλάξουν τη διαφορά των δυο μονομάχων στην κορυφή, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ.
Από την αρχή του πρωταθλήματος όλοι περίμεναν να δούνε αν θα υπάρξει μονομαχία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Αυτοί οι δυο, δηλαδή, έμπαιναν εξ’ αρχής στην κούρσα διεκδίκησης. Τελικά, μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάποια μάχη. Με την έννοια ότι ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα άρχισε να αυξάνει τη διαφορά και να την φτάσει μέχρι και στους δέκα βαθμούς. Ενώ και στο μεταξύ τους ντέρμπι κέρδισε 4-0!
Πλησίασε κάπως
Να, όμως, που ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μείωσε και λίγο. Μετά το δεύτερο στραβοπάτημα της σεζόν για τον Ολυμπιακό, στο Περιστέρι, ο δικέφαλος πλησίασε κάπως και είναι τώρα στους 8 πόντους.
Συνεχίζει ή πισωγύρισμα;
Θα συνεχίσει σ’ αυτόν τον δρόμο ο ΠΑΟΚ περιμένοντας κι άλλα τυχόν στραβοπατήματα του Ολυμπιακού ή μήπως ο δικέφαλος θα κάνει αμέσως πισωγύρισμα στο έτσι κι αλλιώς δύσκολο ματς με τον Πανιώνιο, χάνοντας πόντους και μένοντας ξανά πολύ πίσω; Οι ερυθρόλευκοι, άλλωστε, δεν αναμένεται να δυσκολευτούν ιδιαίτερα εντός έδρας με τον Λεβαδειακό.
«Κόλλησε»
Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία ματς έκανε τη μια νίκη μετά την άλλη. Δύσκολα μεν, αλλά έπαιρνε το τρίποντο. Και ανταμείφθηκε. «Κόλλησε» ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι και ο δικέφαλος μείωσε. Ο ΠΑΟΚ, όμως, αν περάσει από το σημερινό ματς έχει το περιθώριο να διευρύνει κι άλλο το σερί του.
Τρείς νίκες σερί
Η ομάδα του Στέφενς μετά το «Χ» στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο έχει τρία στα τρία. Κέρδισε τον Λεβαδειακό 3-0, την Ξάνθη 2-1 εκτός έδρας και τον Παναιτωλικό 1-0. Αν κάνει διπλό και με τον βελτιωμένο (όπως έδειξε στο β’ μέρος με τον Παναθηναϊκό) Πανιώνιο, τότε πάει για ακόμα καλύτερα πράγματα.
Ακόμα κι εφτά!
Μετά ο ΠΑΟΚ έχει εντός την Βέροια, εκτός τον Πλατανιά κι εντός τον ΟΦΗ. Σχετικά βατό πρόγραμμα. Υπό προϋποθέσεις, δηλαδή, μπορεί να φτάσει και τα εφτά συνεχόμενα τρίποντα μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.
Δύσκολη έξοδο
Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έχει μια δύσκολη έξοδο, την επόμενη αγωνιστική, στην Ξάνθη.
Μπάλα είναι και γυρίζει…
Για να είμαστε σοβαροί, βέβαια, το πρωτάθλημα κατά 99% ο Ολυμπιακός δεν το χάνει. Ωστόσο, μπάλα είναι και γυρίζει. Πού να ξέρεις τι θα γίνει; Πολλά έχουν δει τα μάτια μας στο ποδόσφαιρο.
Και λίγο αλατοπίπερο
Είναι ένα ζήτημα, λοιπόν, αν ο ΠΑΟΚ ακόμα κι αν έχει μείνει 8 πόντους πίσω θα καταφέρει να τον κοντράρει ή έστω να τον… αγχώσει τον Ολυμπιακό μέχρι τέλους. Να ανεβάσει, δηλαδή, απόδοση τώρα που έκανε και τις μεταγραφές του Μαντούρο και του Μάρτενς και να τα δώσει όλα μέχρι το ντέρμπι της Τούμπας. Μπας, δηλαδή, κι αποκτήσει και λίγο αλατοπίπερο το πρωτάθλημα, αφού μέχρι τώρα ο αναμφισβήτητα ανώτερος Ολυμπιακός κάνει περίπατο…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: