Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Η αποστομωτική απάντηση στην «News Of The World» (BINTEO)

Επειδή πολλά… δάκρυα χύνονται τις τελευταίες μέρες και ώρες για το κλείσιμο της News Of The World (NOTW) εν μέσω του σκανδάλου των παράνομων υποκλοπών, ας ακουστεί και μια άποψη από εκείνες που σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι για αυτού του είδους τις εφημερίδες.
Η αποστομωτική απάντηση στην «News Of The World» (BINTEO)
Σε εκπομπή του BBC με κεντρικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην NOTW ήταν καλεσμένοι ένας πρώην γενικός διευθυντής της εφημερίδας, ο Greg Dyke και ο πασίγνωστος Βρετανός κωμικός ηθοποιός Steve Coogan.
Καθώς ο πρώτος προσπαθεί να εξηγήσει… τα ανεξήγητα για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε επί χρόνια η εφημερίδα για να βρίσκει τις «πικάντικες» πληροφορίες και να «ντύνει» αναλόγως τα αποκαλυπτικά της άρθρα, ο ηθοποιός τον διακόπτει και λέει (επιτέλους) αυτά που θέλουμε όλοι να πούμε στους υπεύθυνους των ταμπλόιντ…
Απευθυνόμενος στον Dyke ο Coogan λέει: «Πιστεύω ότι είσαι μια κινητή καταστροφή σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων για τις ταμπλόιντ, γιατί δεν βγάζεις προς τα έξω κάτι θετικό, αλλά σαν ένας κακεντρεχής άνθρωπος που συμβολίζει κάθε τι που είναι στραβό και λάθος με τις ταμπλόιντ, γιατί η συμπεριφορά σου είναι ότι ‘ξέρετε είμαστε αποκαλυπτικοί δημοσιογράφοι’ (…) αλλά δεν είναι έτσι. Δεν αποκαλύπτετε την διαφθορά, δεν επιτίθεστε σε θεσμούς που υποθάλπτουν την διαφθορά (…) προσπαθείτε απλά να βρείτε ποιος ‘κοιμάται’ με ποιον (…) είναι απλά για να πουλήσετε εφημερίδες».
Και όταν ο εμφανώς ντροπιασμένος συνομιλητής του έκανε νύξη για «δημοκρατικούς θεσμούς» και για την υποχρέωση των δημοσιογράφων να αποκαλύπτουν διεφθαρμένους πολιτικούς που έχουν εκλεγεί από τον λαό, ο ηθοποιός είχε και πάλι την απάντηση που του άρμοζε:
«Αυτά που λες είναι σκουπίδια (…) Κρύβεστε πίσω από την ‘ελευθερία του Τύπου’. Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Γιατί να κυνηγάτε εμένα; Ένα σωρό συγγενείς γνωστών ανθρώπων δεν είναι πολιτικοί. Γιατί τους κυνηγάτε; Είναι ‘ηθικά χρεοκοπημένο’ αυτό που κάνετε και εσύ το ίδιο (…) Όλη η έννοια της ελευθερίας του Τύπου είναι ένα παραπέτασμα καπνού που βοηθάει τέτοιες εφημερίδες να κρύβονται πίσω από αυτό (…) Είναι η απόλυτη μ…κία».
Πέστα χρυσόστομε!...
Πηγή: newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: