Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Νέα δίωξη σε Μαρινάκη!Και νέα ονόματα

Νέα δίωξη στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, με αφορμή την νέα δικογραφία του σχηματίστηκε από τα στοιχεία που συνέλεξε το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας!
Νέα δίωξη σε Μαρινάκη!
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για στοιχεία  που συνέλεξε το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας, παρακολουθώντας πρόσωπα που σχετίζονται με εκβιασμούς στον χώρο της νύχτας!
Από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2011, εκτός από τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της κακουργηματικής απάτης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε και το αδίκημα της υποκίνησης και διευκόλυνσης οργανωμένης ομάδας προσώπων, για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις!
Το οποίο αποδόθηκε με την ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου στους Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργο Τσακογιάννη, Γιάννη Παπαδόπουλο και σε άλλους άγνωστους δράστες!
Οι τρεις κατηγορούμενοι, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, συνεννοήθηκαν για να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 στον αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή, προκειμένου να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο Αλέξης Κούγιας! Με τον Τσακογιάννη να ενημερώνει τον Ι. Παπαδόπουλο πως ο Μαρινάκης είναι ενήμερος για τη συγκεκριμένη μετακίνηση των οπαδών.
Άλλα 16 στημένα
Από τις ίδιες συνομιλίες προκύπτει ότι μια από τις τρεις ομάδες που δρούσαν στήνοντας αγώνες ήταν οι Τσακογιάννης, Ι. Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος και Μιχάλης Νικολόπουλος και ο πρώτος ήταν ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο δούλευαν οι Νικλόπουλος και Ι. Παπαδόπουλος.
Από την προνάκριση προέκυψε ακόμη ότι ο Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο ίντερνετ για παράνομο στοίχημα! Ακόμη προκύπτει ότι εκτός από τους ήδη υπάρχοντες 41 στημένους αγώνες άλλοι 16 είχαν στηθεί προκειμένου οι παράγοντες να αποκομίσουν ίδιον όφελος.
Και νέα ονόματα
Υπάρχει και μία τρίτη ομάδα με αδικήματα που αφορούν, κατά περίπτωση: δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε αυτή την υπόθεση κατηγορούμενοι είναι οι:
Χρήστος Σφήκας διαιτητής
Χρήστος Κανελλάκης, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός
Απαρεσίδο Αλβες Λουι Μιγκελ ποδοσφαριστής Ιωνικού
Γιώργος Σέγγος, διαιτητής
Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαριστής Διαγόρα Ρόδου
Πέτρος Ρουτζιέρης, προπονητής Διαγόρα Ρόδου
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος, μάνατζερ
Ιωάννης Αρφάνης, γενικός αρχηγός Ηλιούπολης
Ιωάννης Κομπότης, προέδρος Λεβαδειακού
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ποδοσφαριστής Ηλιούπολης
Αναστάσιος Θάνος, ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, διαιτητής
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, προέδρος Αγροτικού Αστέρα
Ηλίας Φιντάνης, πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαικής για τον οποίο φαίνεται να προκύπτει από τη δικογραφία πως εν αγνοία του Αλέξη Κούγια συμμετείχε σε «στήσιμο» αγώνων της ομάδας.
Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας
Ηρακλής Νυκτάρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ
Χαράλαμπος Καλογερόπουλος,διαιτητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: