Ο Γιάννης Σερέτης γράφει στο gazzetta.gr για την περίπτωση του Βίκτορ Βιτόλο και τη συμπεριφορά μικρής ομάδας που έδειξε ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Ισπανού μέσου.
  • Eίχα γράψει πριν από λίγο καιρό ότι ο ΠΑΟΚΤσής ήταν –τότε– μαζί με τον Αγρινιώτη (και σε δεύτερο επίπεδο ο Αρειανός με τον Γιαννιώτη) οι μοναδικοί οπαδοί που περιμένουν με αληθινή λαχτάρα και αυθεντικό ενθουσιασμό τα πρώτα φιλικά παιχνίδια και την εκκίνηση της σεζόν. Παρότι η μοναδική μεταγραφή του ΠΑΟΚ ήταν ο Ρομπέρ.
  • Ήταν η περίοδος όπου όλα έδειχναν ότι επρόκειτο να οριστικοποιηθεί καθαρά, ήσυχα και ωραία η συμφωνία με τον Βασίλη Φλωρίδη, η αρχή της προετοιμασίας με τον εξαιρετικό για ελληνική ομάδα τούτη την εποχή αριθμό εισιτηρίων διαρκείας, δεδομένης της χωρητικότητας της Τούμπας, η σχεδόν δεδομένη συμφωνία με τον Βρύζα για την επιστροφή του…
  • Όλα άλλαξαν όμως μέσα σε δύο εβδομάδες. Ο ΠΑΟΚ συμπεριφέρθηκε σαν μικρή ομάδα στην υπόθεση του Βιτόλο. Ό,τι κι αν συμβεί στο τέλος, είτε φύγει είτε μείνει. Με μαλθακότητα και ερασιτεχνισμούς. Με παρακάλια και πολύ μπλα μπλα. Άποψή μου ήταν πάντα ότι σε κάθε παίκτη η διοίκηση πρέπει να συμπεριφέρεται διαφορετικά. Όχι μόνο βάσει της αξίας του, της προσφοράς του, του ειδικού βάρους του στην ομάδα, αλλά και με κριτήρια  την προσφορά του σε αυτή και τη συμπεριφορά του.Η στάση του Βιτόλο, λοιπόν, απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν απαράδεκτη!
  • Είσαι ντόμπρος και ωραίος; Σου οφείλονται χρήματα και θέλεις να έχεις καθαρίσει με τους εκκρεμείς λογαριασμούς από την προηγούμενη σεζόν πριν αρχίσει η επόμενη; Δικαίωμά σου. Δεν είναι, άλλωστε, όλοι «Σαλπιγγίδηδες», «Χαλκιάδες» και «Κοντρέρας». Ενημερώνεις τη διοίκηση (είτε ο ίδιος είτε ο μάνατζέρ σου) κατά τη διάρκεια των διακοπών ότι δεν είσαι διατεθειμένος να συμμετάσχεις στην προετοιμασία, αν προηγουμένως δεν εξοφληθείς και ότι αν αυτό δεν συμβεί, θα καταθέσεις προσφυγή. Αυτό είναι το σωστό και το αντρίκειο. Καθαρές κουβέντες. Προασπίζεσαι τα δικαιώματά σου και ταυτόχρονα δεν δίνεις δικαίωμα να σου προσάψεις κανένας τίποτα.
  • Επιστρέφεις στη Θεσσαλονίκη και σου δίνουν τα οφειλόμενα; Συνεχίζεις κανονικά. Δεν σ’ τα δίνουν και αρχίζουν τις ντρίμπλες; Καταθέτεις προσφυγή και δεν πας στην προετοιμασία, όπως είχες ενημερώσει. Δεν δίνεις σε κανέναν, μα σε κανέναν, το δικαίωμα να σου προσάψει το οτιδήποτε. Αντ’ αυτού τι έκανε ο Ισπανός;
  • Μουρμούριζε, αλλά ταξίδεψε με τους συμπαίκτες του για προετοιμασία και μόλις προέκυψε η πρόταση-καβάτζα από τον Παναθηναϊκό τα έκανε μπάχαλο μόλις δύο εβδομάδες πριν από το πρώτο επίσημο ματς της ομάδας του, η οποία καλείται να βρει ούτως ή άλλως (είτε ο Μπόλονι προορίζει για βασικό τον Αρίας είτε όχι) έναν αμυντικό μέσο τουλάχιστον αντίστοιχης ποιότητας.
  • Και από την άλλη, ο ΠΑΟΚ (ο οποίος θα μπορούσε να είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του τι θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση του συγκεκριμένου παίκτη, διότι και ο Ζαγαράκης και ο Βρύζας τον ξέρουν), προέβη σε σωρεία λανθασμένων και άστοχων χειρισμών.Τι έπρεπε να κάνει;
  •  1. Να βάλει στον λογαριασμό του τα 180 χιλιάρικα για να αποτρέψει την προσφυγή (τα υπόλοιπα οφειλόμενα είναι από μπόνους και όχι από πάγιες αποδοχές) και να «κλειδώσει» την πώλησή του, ώστε να έχει κέρδος. 2. Να του πει: «Προπονείσαι κανονικά και αν θες να φύγεις, βρίσκεις πρόταση μέσα σε δέκα ημέρες, έστω και μικρή, ΜΟΝΟ για ομάδα στο εξωτερικό».
  • Αντ’ αυτού τι έκανε; Α) δεν εκτίμησε σωστά την πιθανή συμπεριφορά ενός παίκτη ο οποίος από τον Απρίλιο είχε δείξει τις διαθέσεις του, λέγοντας στους διοικούντες ότι σκέφτεται να φύγει και εν συνεχεία έψαχνε για πρόταση, όχι όμως και… μανιωδώς. Β) Επέλεξε τα παζάρια μαζί του, διότι δεν είχε (προ)υπολογίσει τις αντιδράσεις μέρους των φίλων του σε περίπτωση μεταγραφής του σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Γ) Είναι πλέον ηττημένος ό,τι και να κάνει. Αν μείνει ο Βιτόλο (απίθανο), θα έχει κρατήσει έναν παίκτη που δεν γουστάρει πια και με μεγάλο ερωτηματικό το πώς θα «σταθεί» σε αποδυτήρια όπου το 80% των παικτών κάνουν υπομονή και συμβιβασμούς με τα οφειλόμενα και τις περικοπές. Αν φύγει ο Ισπανός, θα φανεί ότι ένας παίκτης τον έκανε ό,τι ήθελε, θα έχει να αντιμετωπίσει την γκρίνια του ΠΑΟΚτσή και θα υποχρεωθεί κάποια στιγμή να πει όλη την αλήθεια και όχι τη μισή.
  • Ότι, δηλαδή, λόγω της οικονομικής κατάστασης, έπρεπε να «κόψει» ένα μεγάλο συμβόλαιο. Και αυτό, έτσι όπως θα έχουν έρθει τα πράγματα, ήταν του Βιτόλο, γιατί θα «εξοικονομήσει» περίπου ένα εκατ. ευρώ (συμβόλαιο + εφορία + οφειλόμενα).
ΥΓ1. Ο «κανονικός» ΠΑΟΚτσής, δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα των φίλων του, ένα πράγμα θέλει και ζητά από τη διοίκηση. Την αλήθεια. Αυτό πρέπει πάντα να το έχει Νο 1 στο μυαλό του ο Ζαγοράκης.  
ΥΓ2. Η ιστορία του Βιτόλο και τα σφάλματα της διοίκησης πρέπει να γίνουν μάθημα στους διοικούντες, διότι οι χειρισμοί του παίκτη και των μάνατζέρ του είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά, ειδικά με ξένους παίκτες.
ΥΓ3. Η «υπόθεση Βρύζα» έχει πολλά άλυτα ερωτηματικά. Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι το πολύ «παοκτσηλίκι» (από όλους) το βαριέται και ο… «παπα-ΠΑΟΚ».