Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πώς χτίζεται η Λίβερπουλ του 2011

Θα ήθελα να μιλήσω για τους μεταγραφικούς προσανατολισμούς τις Liverpool και να ξεκινήσωμετην μεταγραφή του Charlie Adam στην ομάδα του Anfield. Πολλοί από τους οπαδούς δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένοι από το όνομα του Adam. Ίσος το όνομα του Mata παράδειγμα η του Κακά ας πούμε να έφερνε ποιο πολύ ενθουσιασμό. Θα ήθελα όμως να υπογραμμίσω δυο πράγματα που ο πολύς κόσμος δεν σκέφτεται.
(κείμενο αναγνώστη)
 
1. Όπως είπε και οκ. Σωτηρακόπουλος στο τελευταίο του άρθρο ο πονοκέφαλος για τον K.Dalglish. Η Liverpool μέσα σε ένα μηνα μεταγραφών έχει βάθος στον πάγκο σε ότι αφορά το κέντρο. Παίχτες με διαφορετική φυσιογνωμία και παίχτες που θα δώσουν διαφορετικές λύσεις στο ξεκλείδωμα τον αντιπαλων αμυντικών.
2.Εδώ και πολλά χρονια πονάμε για έναν καλο αριστεροπόδαρο playmaker. Καλό μυαλό και δυνατό αριστερό κάνουν τον Adam έναν από τους πλέον καλούς μέσους στο νησί.
Στα 7 εκ. πιστεύω ότι ο Adam είναι μια αξιοπρεπής προσθήκη στην ομάδα και θα δώσει λύσεις και πόντους στην ομάδα, πόντους που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η διαφορα μεταξύ Champions League ποδοσφαίρου και αποτυχίας.
Και συνεχίζοντας να μιλήσω για τον Jordan Henderson.
Νέος, δημιουργικός, ενεργητικός, ικανός για ένα η δυο γκολ το ελάχιστο φέτος. Ένας τύπος ποδοσφαιριστή που χρειάζεται για να ξεφορτώσει τον Gerrard, και ακριβώς ο τύπος παίχτη που ο K. Dalglish θέλει για την πληθώρα τον επιτελικών μέσον που χρειάζεται για το σύστημα του. Τον μέσων που θα δημιουργήσουν χώρους και ακόμη και goal. Η φαντασία που έλειπε από την περσινή ξερή Liverpool
Η ερώτηση λοιπόν του αν είναι πολλά τα 20 εκ. για τον παίχτη θα ήθελα να την κρίνουμε σε ένα δυο χρονια όταν θα έχουμε και πάλι καθιερωθεί στους "Big Four"
Το τελευταίο καιρό ουκ ολίγοι έχουν συνδεθεί με το όνομα τις Liverpool. Κάποιοι που μας αρέσουν, κάποιοι που μας αρέσουν λιγότερο. Πρέπει όμως να έχουμε πάρει ορισμένα διδάγματα από την μεταγραφική πολιτική του Kenny και ακόμη να μην ξεχνάμε ότι οι Αμερικανοι με απλά λόγια δουλεύουν για την ομάδα.
Όταν μιλάμε βεβαια για τον μεταγραφικό σχεδιασμό τις Liverpool του 2011 δεν πρέπει σε καμια περίπτωση να ξεχνάμε ότι όσο παράξενο και να φαίνεται η ομάδα δεν παίζει στην ευρώπη. Κακό η καλο είναι όπως το πάρει κανεις!
Γιατί καλο? Μα γιατί απλά αυτό σημαίνει ότι οποιος παίχτης υπογραφει στην φετινή Liverpool το κάνει γιατί πιστεύει στον Kenny Dalglish, γιατί πιστεύει στους ιδιοκτητες, πιστεύει στο έργο ακριβώς όπως εσύ κι εγώ. Πιστεύει ότι η ομάδα θα ξαναγυρίσει εκεί που πρέπει.
Καλός ο Young και ο ο Clishy λοιπόν αλλα είναι παίχτες που διάλεξαν την προσωπική τους επιτυχία αντί τις ομάδας και με τέτοιους παίχτες είναι ο κόσμος γεμάτος. Εμείς ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα καταλήξουμε σε μια ομάδα που αγαπάει το έμβλημα στο στήθος και που θα περνάει μέσα από τοίχους για να πάρει το αποτέλεσμα όπως έλεγε και ο αείμνηστος Bil Shankly..
Γι αυτό λοιπόν να θυμάστε πάντα που ήμασταν πριν από ένα χρόνο, να θυμάστε ποιος είναι ο υπεύθυνος τις νέας Liverpool που χτίζεται σήμερα, και το κυριότερο να θυμάστε ότι όσο και να μας πειράζει θα πάρει χρόνο για να χτίσουμε αυτό που μερικοί γκρέμισαν τα προηγούμενα 20 χρονια.
Ανδρέας Mολιστανου    england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: