Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Διαφωνούμε με τον Ολυμπιακό»

Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. "Διαφωνούμε με τον τρόπο που χειρίζεται τις δυνάμεις του ο Ολυμπιακός", δήλωσε ο Γ. Αλαφούζος

«Διαφωνούμε με τον Ολυμπιακό»
Όπως αναμενόταν, η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ομόφωνα ενέκρινε το ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα έγινε γνωστό και το όνομα της εταιρείας που υπογράφει τη σύμβαση. Πρόκειται για την «Sortivo International Ltd», ενώ έχει ήδη προεισπραχθεί 1,5 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο δόσεις, 3 εκατομμυρίων η μία και 500.000 ευρώ η τρίτη και τελευταία.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το στοιχείο που αφορά την αποπληρωμή του δανείου -που είναι προγραμματισμένη να γίνει μέσα σε επτά χρόνια- στην εταιρεία η οποία είναι υπό τον έλεγχο του Γιάννη Αλαφούζου.

Έτσι, εάν η ΠΑΕ δεν είναι σε θέση να καταβάλει όλο το ποσό, ό,τι περισσεύει θα καλύπτεται μέσω της διαδικασίας της μετοχοποίησης, με την Παναθηναϊκή Συμμαχία να είναι εκείνη που θα κρατά τις μετοχές στα χέρια της, πράγμα που σημαίνει πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν θα έχει προσωπικά μετοχές.

Αμέσως μετά το τέλος της Γενικής συνέλευσης ο κ. Αλαφούζος δήλωσε:

«Δεν είμαστε εναντίον του Ολυμπιακού ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας, ούτε υπάρχει μπλοκ με ΠΑΟΚ. Απλά διαφωνούμε με τον τρόπο που η διοίκηση του Ολυμπιακού χειρίζεται τις δυνάμεις που της δίνει η θέση που έχει, διαφωνούμε πάρα πολύ με τον τρόπο που λειτουργεί η Σούπερ Λίγκα, διαφωνούμε ακόμα περισσότερο με την ΕΠΟ. Υπάρχουν ποινικές έρευνες για τη διοίκηση της ΕΠΟ. Πάντως δεν έχουμε μέτωπο κατά του Ολυμπιακού».

Για την συνάντηση του με τον κ. Τραβέρσο της ΟΥΕΦΑ τόνισε:

«Δεν είναι δημοσιοποιήσιμη. Θεωρώ όμως αδιανότητο να υπάρχει πρόβλημα από την ΕΠΟ. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την άδεια καθώς δεν έχει χρέη εκπρόθεσμα και όλα είναι τακτοποιημένα».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: