Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Ανάγκη για γήπεδα στην Αθήνα»

Την ανάγκη βελτίωσης των αθλητικών υποδομών και τη δημιουργία νέων γηπέδων στην Αθήνα, τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, Παναγιώτης Δημητρίου.

«Ανάγκη για γήπεδα στην Αθήνα»
Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και συγκεκριμένα το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μείνει «ζωντανό», περιέγραψε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Δημητρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών τόνισε τις ανάγκες σε επίπεδο εγκαταστάσεων και φυσικά αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Μιλάμε για μπάλα» με τους Χρήστο Σούτο και Τσάρλυ:

«Αντιμετωπίζουμε γηπεδικό πρόβλημα. Διαθέτουμε τρία στην Αθήνα και χρειαζόμαστε σίγουρα άλλο ένα με δύο. Επιπλέον τα ερασιτεχνικά σωματεία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα -ειδικά αυτή την περίοδο τα φέρνουν δύσκολα. Η Πολιτεία δεν έχει χρήματα να βοηθήσει, οπότε οι άνθρωποι που αγαπούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κάνουν ό,τι μπορούν. Βασικό και μεγάλο πρόβλημα είναι η ανάγκη να χτιστεί ένα γήπεδο, στην περιοχή των Αμπελοκήπων και να βελτιωθούν τα γήπεδα που υπάρχουν, όπως αυτό της Κυψέλης που είναι εγκαταλειμμένο. Πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Και η δημιουργία γηπέδου στο Γουδή. Υπάρχει χώρος που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων».

Για τη νέα Γ' Εθνική: «Πιστεύω ότι απλώς καταργείται μια επαγγελματική κατηγορία. Δεν αντέχουμε τόσες κατηγορίες. Θα είναι ένα ισχυρό πρωτάθλημα, ανταγωνιστικό, αξιόπιστο και θα μαζεύουν οι ομάδες πολλούς φιλάθλους σε κάθε αγώνα. Θα αποτελεί τον προθάλαμο για την επαγγελματική κατηγορία. Του χρόνου θα είναι 6 όμιλοι, των 16 και την επόμενη 4 των 16. Εκεί θα οριστικοποιηθεί. Δεν γνωρίζω ακόμη την δομή των κατηγοριών. Τα σωματεία του Πειραιά και της Αθήνας, νομίζω είναι λίγο πιο ισχυρά από των άλλων νομών.

Στον ένα όμιλο θα έχουμε δέκα ομάδες από την Αθήνα. Μεταξύ των οποίων η ΑΕΚ αν τελικά πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, μαζί με τον Εθνικό Αστέρα και τον Χαραυγιακό ή την Δόξα Βύρωνος αν ανέβει. Περίπου δέκα ομάδες από την Αθήνα λοιπόν κι όποιες άλλες προστεθούν για να φτάσουν στον αριθμό 16.

Όταν υπάρχουν αναδιαρθρώσεις κατηγοριών, άλλα σωματεία άλλα αδικούνται, άλλα ευνοούνται. Έχουμε περάσει την φιλοσοφία στα σωματεία ότι οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα. Την παρεκτροπή που θα δούμε θα την τιμωρούμε και αυτό το έχουν εμπεδώσει. Τα επεισόδια πλέον μετριούνται στα δάχτυλα. Δεν δημιουργούνται εύκολα προβλήματα. Βέβαια όσο υπάρχει ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να μην υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: