Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Η κοινωνική βία ευθύνεται για τα επεισόδια της φιέστας»

Απογοητευμένος από τα επεισόδια του αμαύρωσαν τη φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος Γαλλίας, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παρί Σεν Ζερμέν, Ζαν Κλοντ Μπλανκ.

«Η κοινωνική βία ευθύνεται για τα επεισόδια της φιέστας»
Περίμενε 19 χρόνια για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας και ήθελε να το γιορτάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Παρί Σεν Ζερμέν, όμως, δεν κατάφερε να διοργανώσει σωστά τη γιορτή στο κέντρο του Παρισιού, με αποτέλεσμα αυτή να χαλάσει από κάποια, μεμονωμένα επεισόδια. Γεγονός που απογοήτευσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του συλλόγου, Ζαν Κλοντ Μπλανκ, όπως φάνηκε από όσα είπε στην εφημερίδα «Le Parisien».

«Ήταν λογικό να θέλουμε να διοργανώσουμε μια γιορτή στο κέντρο του Παρισιού, με την ευκαιρία της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αφού η Παρί Σεν Ζερμέν είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης. Για το σκοπό αυτό συνεργαστήκαμε, τόσο με την ποδοσφαιρική Λίγκα, όσο και με τη Νομαρχία. Όμως, εξαιτίας κάποιων ταραχοποιών, η γιορτή μας καταστράφηκε. Είναι κρίμα, γιατί περιμέναμε πολλά χρόνια για να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος», είπε απογοητευμένος ο παράγοντας της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πολλοί κατηγόρησαν τη διοίκηση του συλλόγου, θεωρώντας πως η προετοιμασία ήταν ελλιπής. «Η προετοιμασία της γιορτής ξεκίνησε πριν από καιρό. Αυτό που δεν υπολογίσαμε – και ίσως να είναι το μεγάλο μας λάθος – είναι τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στην κοινωνία μας και δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Η φιέστα δεν καταστράφηκε από τους φίλους της ομάδας, αλλά από την κοινωνική βία που είναι έντονη τον τελευταίο καιρό», ήταν το σχόλιο του Μπλανκ.

Κάποιοι άλλοι θεώρησαν τραγικό λάθος το γεγονός πως η γιορτή «στήθηκε» στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Μπλανκ έχει τις ενστάσεις του. «Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει για σύμβολό της τον Πύργο του Άιφελ. Πού αλλού θα μπορούσε να κάνει τη φιέστα; Η επιλογή του χώρου ήταν η καταλληλότερη και η πιο λογική. Απλά, δεν υπολογίσαμε στους αλήτες που υπάρχουν παντού», υπογράμμισε ο Ζαν Κλοντ Μπλανκ.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: