Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ο Σαββίδης σπούδασε μπάλα στη Ρωσία!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Ιβάν που έμαθε τη διοίκηση ποδοσφαίρου στη Ρωσία, άλλαξε 6 προπονητές στη Ροστόφ και κατασκόπευε τους “στημένους” ποδοσφαιριστές.
Η ελληνική κοινωνία του ποδοσφαίρου ζει τις τελευταίες ημέρες και ώρες με την έκπληξη της δράσης του Ιβάν Σαββίδη. Εκπληξη παρόμοια με αυτή που γεύονται εδώ και μερικούς μήνες τα μέλη της κοινωνίας του ΠΑΟΚ και ειδικά ο μικρόκοσμος της ΠΑΕ και όσων ζουν εντός ΠΑΟΚ. Η απόλυση ή έστω απομάκρυνση μέσω καταγγελίας του Γιώργου Δώνη, η συμπεριφορά στο θέμα της αποχώρησης του Πάμπλο Γκαρσία, η συμπεριφορά και ο χειρισμός του αποκλεισμού από τον Αστέρα Τρίπολης, όσα συνέβησαν στο Περιστέρι και συμβαίνουν στην Τούμπα είναι πράξεις που ο ΠΑΟΚ δεν είχε δει από τον Σαββίδη. Καθόλου πρωτόγνωρες όμως στα μάτια όσων των είχαν παρακολουθήσει από τον καιρό του στο ρωσικό ποδόσφαιρο, στη Ροστόφ.
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον, διδακτικό κείμενο, Το Βήμα (πάτα εδώ για να το διαβάσεις) συγκέντρωσε πολλά από τα πεπραγμένα του Ιβάν σε κάθε μια από τις έξι περιπτώσεις που άλλαξε προπονητή. Στο κείμενο έχουν παρουσιαστεί πολλές από τις πληροφορίες που οι Ελληνες δημοσιογράφοι αντλούν από τους Ρώσους, για έναν πρόεδρο που έφτανε μέχρι και να παρακολουθεί τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να βεβαιώνεται για το ανόθευτο των κινήσεών τους και της απόδοσής τους στο τερέν.
Ο Σαββίδης την έχει μάθει αλλιώς την διοίκηση ποδοσφαίρου, όχι όπως την μαθαίνουν όσοι αποκτούν παραστάσεις και εμπειρίες μόνο από το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. “Σπούδασε” στη Ρωσία διοίκηση ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων ο Ιβάν. Κι είναι τέτοιος ο τύπος, ο χαρακτήρας και οι αντιλήψεις του, που είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει δόγματα και στάση. Διότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων τον ζουν στον ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης δεν ακούει κανέναν, παρά μόνο τον Ιβάν. Οσα και ό,τι και αν του πουν ο Τσιστιακόφ και όλοι οι υπόλοιποι, ο Σαββίδης κάνει αυτό που σκέφτεται εκείνος, και δεν ακούει κανέναν, δεν αναγνωρίζει κανέναν ως αυθεντία.

Και πού μπορεί να ποντάρει, υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΠΑΟΚ για να ελπίζει ότι θα εξελίσσεται σε όλο και πιο αποτελεσματική ποδοσφαιρικά η διοίκηση του Σαββίδη; Μόνο στο να μαθαίνει ο Ιβάν από τα λάθη που κάνει. Διότι διαφορετικά δεν υπάρχει ελπίδα. Και αν ο Σαββίδης συνεχίζει να αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο, αγωνιστικά όχι εταιρικά, όπως το αντιλαμβανόταν στον καιρό του στο Ροστόφ, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά. Ομάδα χωρίς προπονητή δεν έγινε ποτέ νικήτρια για καιρό. Κι η συμβίωση με τον Σαββίδη ήταν προβληματική για την πλειονότητα των προπονητών με τους οποίους συνεργάστηκε. Γι' αυτό και δεν έφερε πολλούς καρπούς, δηλαδή αποτελέσματα και επιτυχίες.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: