Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ferrari: «Κάποιοι έχουν φτωχή μνήμη»

Αιχμές κατά της Red Bull και των πιέσεων στην Pirelli για αλλαγή των ελαστικών άφησε η Ferrari μέσω της στήλης της.

Ferrari: «Κάποιοι έχουν φτωχή μνήμη»
Μετά τα παράπονα και τις αιχμές της Lotus για την απόφαση της Pirelli να αλλάξει τα ελαστικά της μέσα στη σεζόν και η Ferrari εξέφρασε την ενόχλησή της, στέλνοντας μάλιστα το μήνυμα της στη Red Bull.

Η σκουντερία, μέσω της στήλης της «Horse Whisperer» που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας έκανε λόγο για φτωχές μνήμες υπενθυμίζοντας στους «κόκκινους ταύρους» πιλότους που έχουν τρέξει με στρατηγική τεσσάρων πιτ στοπ και έχουν ανέβει στο βάθρο.

«Ένα κλασικό παράδειγμα αυτής της ιστορίας αφορά τον αριθμό των πιτ στοπ. Φωνές ακούστηκαν για να υπογραμμίσουν το γεγονός πως αρκετές ομάδες, ορισμένες εκ των οποίων ανέβηκαν στο βάθρο και άλλες που βρέθηκαν μακριά από αυτό, πραγματοποίησαν τέσσερα πιτ στοπ στο ισπανικό γκραν πρι, κάνοντας τον αγώνα δύσκολο να τον παρακολουθήσει κανείς.

Είναι πραγματικά κρίμα που αυτές οι ηθικές ψυχές κράτησαν τη σιωπή τους πριν από δύο χρόνια, όταν στην ίδια πίστα και στο τουρκικό γκραν πρι οι πέντε από τους έξι οδηγούς που ανέβηκαν στο βάθρο και στα δύο γκραν πρι πραγματοποίησαν τον ίδιο αριθμό των πιτ στοπ που έκαναν ο Αλόνσο και ο Μάσα την περασμένη Κυριακή στον ισπανικό αγώνα.

Για την ακρίβεια δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο στο να νικάς σε έναν αγώνα με τόσα πιτ στοπ. Κάποιος πρέπει να κοιτάξει πίσω στο 2004, όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ νίκησε στο γαλλικό Grand Prix σε έναν αγώνα που ακολουθήθηκε στρατηγική τριών πιτ στοπ και κατέληξε σε τέσσερα. Αυτό το κλειδί επέτρεψε στον πολυπρωταθλητή να περάσει μπροστά από τον οδηγό της Renault, Φερνάντο Αλόνσο που έκανε τρία πιτ στοπ. Και εκείνη την ημέρα το θυμόμαστε καλά, η στρατηγική μας και ο προμηθευτής ελαστικών (Bridgestone) δέχθηκαν μπράβο γιατί καταφέραμε να πάρουμε το καλύτερο από το μονοθέσιο μας.

Σήμερα φαίνεται πως κάποιος πρέπει να αισθάνεται ντροπιασμένος που επέλεξε μια τέτοια στρατηγική, ο στόχος της οποίας είναι να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε από το πακέτο που έχουμε στη διάθεση μας. Επιπλέον, η επιλογή γίνεται την Παρασκευή... γιατί πρέπει κάποιος να αισθάνεται ντροπή σε αντίθεση με άλλους που που έκαναν διαφορετική επιλογή για να το μετανιώσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: