Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Οι τρεις... στροφές της Football League!!

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα κρατήσει η αγωνία στον μαραθώνιο της φετινής Football League, καθώς τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών, αντί να ξεκαθαρίσουν λίγο την κατάσταση, μάλλον περισσότερο την μπέρδεψαν. 
Μπορεί πλέον να έχει ξεκαθαρίσει η πρώτη 7άδα, αφού και ο Πανσερραϊκός βγήκε εκτός μάχης μετά τις δύο σερί ήττες από Ηρακλή και Καλλονή, όμως μετά το «διπλό» του Βόλου στην Ριζούπολη και τις νίκες όλων των υπόλοιπων διεκδικητών, πλέον όλα τα σενάρια για την απευθείας άνοδο είναι ανοιχτά!
Ακόμα και η Ελαφρά Ταξιαρχία, που έμοιαζε να έχει καθαρίσει την άνοδο και να είναι φαβορί και για την πρώτη θέση, με τις ήττες από Καλλιθέα, Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό Βόλου, αν και παραμένει στην κορυφή κινδυνεύει να βγει μέχρι και εκτός τριάδας.
Και αυτό γιατί την επόμενη αγωνιστική πρέπει να ταξιδέψει στο Αγρίνιο και να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, ίσως την πιο δυνατή ομάδα την συγκεκριμένη στιγμή, σε μία έδρα που αναμένεται να... φλέγεται. Βέβαια, ακόμα και εκεί να χάσει με δύο νίκες δεν κινδυνεύει, αλλά θα νοιώθει πλέον την... ανάσα του δεύτερου και θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα!
Για τον Παναιτωλικό πάλι, τα πράγματα δεν κυλούν ιδανικά, καθώς τα καναρίνια θα στερηθούν για το υπόλοιπο της σεζόν το «πολυβόλο» τους, τον Μπόγιοβιτς, ο οποίος χτες χτύπησε το χέρι του και χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.
Όσο για τον Ηρακλή, ο οποίος τρέχει ένα τρομερό σερί 6 νικών, το οποίο μπορεί να διευρύνει ακόμα περισσότερο κόντρα στα Γιαννιτσά στο Καυτατζόγλειο την Κυριακή, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο δείχνουν. Κι αυτό γιατί κλείνουν την σεζόν με δύο ντέρμπι, αρχικά στον Βόλο με τον Ολυμπιακό και στην συνέχεια με τον Παναιτωλικό στην Θεσσαλονίκη.
Όλα αυτά δίνουν την δυνατότητα στον Εργοτέλη να ελπίζει μέχρι και στην πρώτη θέση, αφού έχει σχετικά πιο εύκολο πρόγραμμα και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δεδομένες απώλειες των υπολοίπων που παίζουν μεταξύ τους. Φυσικά, και οι αγώνες με Παναχαϊκή και Θρασύβουλο κρύβουν πολλά ζόρια και δεν επιτρέπεται να... υποτιμηθούν, γιατί τότε είναι πολύ πιθανόν να μιλάμε για αυτοκτονία!
Στην πιο δύσκολη θέση πάντως σίγουρα βρίσκεται η Νίκη Βόλου. Οι μπλε είναι οι μόνοι που δεν έχουν κάνει το ρεπό τους ακόμα, κάτι που τους κατατάσσει αυτόματα σε θέση αουτσάιντερ. Πέρα από αυτό όμως, υπάρχει και το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, με αντίπαλο τον Εργοτέλη στον Βόλο, στο οποίο θα πρέπει να νικήσουν αν θέλουν να ελπίζουν στην απευθείας άνοδο.
Στην άλλη άκρη του νομού, στην ερυθρόλευκη, τα πανηγύρια για το τεράστιο χτεσινό διπλό στην Ριζούπολη ακόμα δεν έχουν κοπάσει. Παρόλα αυτά, μπορεί αυτό να είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, όμως δεν είναι αρκετό. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει μία ανάσα την Κυριακή, που φιλοξενείται από τον Πιερικό στην Κατερίνη, όμως μετά το πρόγραμμα παίρνει και πάλι φωτιά. Πρώτα ταξιδεύει ο Ηρακλής στον Βόλο και στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ταξιδέψουν στην πιο δυνατή έδρα του πρωταθλήματος, αυτή της Καλλονής (13 νίκες σε 18 αγώνες). 
Μία Καλλονή, που λογικά στον συγκεκριμένο αγώνα θα θέλει την νίκη που θα τις εξασφαλίζει την απευθείας άνοδο. Η ομάδα από την Μυτιλήνη έχει μέσα την Επανομή και έξω τα Γιαννιτσά, αγώνες που είναι στο χέρι της να καθαρίσει. Και σε περίπτωση που κάνει το αυτονόητο, τότε θα έχει ένα τεράστιο κίνητρο να δώσει και την... ψυχή της στο τελευταίο παιχνίδι. Άλλωστε, μέσα στην σεζόν έχει αποδείξει την αξία της, την δύναμη της έδρας της και πάνω από όλα πως δεν φοβάται κανένα αντίπαλο και ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα.
Με λίγα λόγια, για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα που έχουμε δει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ίσως όχι μόνο. Προσδεθείτε λοιπόν, η πτήση ξεκινά!
Αναλυτικά η μάχη της ανόδου και το πρόγραμμα των διεκδικητών στην Football League
1.ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (70 βαθμοί)
40η Παναιτωλικός (έξω)
41η Εθνικός Γαζώρου (μέσα)
42η Παναχαΐκή (έξω)
2.ΗΡΑΚΛΗΣ (68 βαθμοί)
40η Αναγέννηση Γιαννιτσών (μέσα)
41η Ολυμπιακός Βόλου (έξω)
42η Παναιτωλικός (μέσα)
3.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (67 βαθμοί)
40η Παναχαΐκή (έξω)
41η Θρασύβουλος Φυλής (μέσα)
42η Νίκη Βόλου (έξω)
4.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (66 βαθμοί)
40η Απόλλων Σμύρνης (μέσα)
41η Πιερικός (έξω)
42η Ηρακλής (έξω)
5.ΚΑΛΛΟΝΗ (66 βαθμοί)
40η Αναγέννηση Επανωμής (μέσα)
41η Αναγέννηση Γιαννιτσών (έξω)
42η Ολυμπιακός Βόλου (μέσα)
6.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (66 βαθμοί)
40η Πιερικός (έξω)
41η Ηρακλής (μέσα)
42η ΑΕΛ Καλλονής (έξω)
7.ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (66 βαθμοί)
40η Δόξα Δράμας (μέσα)
41η ρεπό
42η Εργοτέλης (μέσα)
  Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: