Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αργυριάδης στο «Metropolis»: «Ικανοποίηση για την απόφαση, είναι ιστορική στιγμή για τον Άρη»

Ένας εκ των τριών νομικών που πιστώνεται πλήρως την επιτυχία «ανοίγματος» της διαδικασίας υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, ο Αργύρης Αργυριάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» προκειμένου να τοποθετηθεί αναφορικά με τη σημερινή, ιστορική απόφαση για τους «κίτρινους». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις διοικήσεις Ζαμπέτα-Ψηφίδη για την ολική στήριξη που παρείχαν στους νομικούς, μίλησε για την αμφισβήτηση που γνώρισε η προσπάθεια τους από τη διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα, ενώ αναφέρθηκε και στο τι μέλλει γενέσθαι, σε ότι αφορά τη διαδικασία εξυγίανσης, που εγκρίθηκε μέχρι… κεραίας από το δικαστήριο.

Σαν ένα πρώτο σχόλιο για τη σημερινή απόφαση, ο Αργύρης Αργυριάδης, επισήμανε: «Αισθανόμαστε ασφαλώς πολύ μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση για τη σημερινή απόφαση, παρότι γνωρίσαμε μια απίστευτη παραδοξότητα. Πρώτη φορά γνώρισα τόσο μεγάλη εσωτερική αμφισβήτηση, όχι από πιστωτές και τρίτους, αλλά από το εσωτερικό της ομάδας, σε μια τόσο κρίσιμη προσπάθεια. Χαίρομαι όμως, που αυτή στέφθηκε από επιτυχία στο πιο βασικό της στάδιο καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότερες αιτήσεις, είναι σε ποσοστό 90% αρνητικές σε αυτό το στάδιο».

Πηγαίνοντας στα επιμέρους της σημερινής απόφασης, ο έγκριτος νομικός υπογράμμισε: «Περάσαμε την πρώτη και σημαντικότερη κρίση. Η απόφαση αντικρούει και αρνείται όλες τις ενστάσεις, αμφισβητώντας το κατά πόσον ισχύει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αλλά και το κατά πόσον δεσμεύει και αποτελεί μέσο ανάσχεσης της προσπάθειας του Άρη να εξυγιανθεί. Υπήρξε άλλωστε ρητή ένσταση από παρεμβαίνοντα στη διαδικασία, από το Διγενή Λακώμματος, όμως στην απόφαση αναφέρεται για ποιον λόγο ορθώς υποβλήθηκε η αίτηση, πως μπορεί να γίνει δεκτή και να προχωρήσει, ενώ μπαίνει και στην ουσία του σχεδίου εξυγίανσης. Αν ο Άρης λοιπόν ακολουθήσει το συγκεκριμένο πλάνο εξυγίανσης, τότε υπάρχουν σαφέστατα πιθανότητες να τα καταφέρει».

Στη συνέχεια, ο κύριος Αργυριάδης, απάντησε σε ερώτημα που έχει να κάνει με το πώς θα υπάρξει συνεργασία με τη διοίκηση Σκόρδα (αν φυσικά προκύψει αυτή από τις επικείμενες εκλογές) από τη στιγμή, που ο νυν πρόεδρος ήταν αυτός που αμφισβήτησε πλήρως τη διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα σχέδια τα υλοποιούν οι διοικήσεις, εμείς τη δουλειά μας την κάναμε. Άλλωστε στις συμφωνίες, δεν θα βάλουμε εμείς υπογραφές, δεν είμαστε η διοίκηση μιας εταιρείας. Αν η διοίκηση δεν θέλει να συνεχίσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια, τότε μπορεί να το δηλώσει δημόσια και να αποσυρθεί. Στο business plan φυσικά και μπορούν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Έχετε μήπως δει εσείς τόσο καιρό κάποιο διαφορετικό σχέδιο εξυγίανσης; Εγώ μέχρι στιγμής, το μόνο που έχω ακούσει, είναι γενικόλογες κρίσεις και αφορισμούς, άκουσα ότι η αίτηση μας είναι αστεία και θα απορριφθεί. Τα νούμερα που έχουμε, είναι πολύ συγκεκριμένα, όσοι προσπάθησαν και προσπαθούν να τα παρουσιάσουν καλύτερα, απλώς ψεύδονται. Εμείς δεν είμαστε μαζόχες να πάμε σε πιο δύσκολες καταστάσεις».

Σχολιάζοντας τις οφειλές του Άρη, αλλά και το πώς έφτασε η διαδικασία ως εδώ ανέφερε: «Οι περισσότερες οφειλές του Άρη, είναι από παρακρατούμενους φόρους. Χωρίς το δημόσιο δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή συμφωνία, είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από την απόφαση. Εμείς έχουμε κάνει ένα σχέδιο σε συνεργασία με τις διοικήσεις που πέρασαν. Υπήρξε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση των Αθανασιάδη-Ζαμπέτα, αλλά και με τη διοίκηση Ψηφίδη, τον οποίο μάλιστα, επικαλείται και η απόφαση. Αν δεν είχαμε προχωρήσει έτσι, δεν θα είχε καμία προστασία ο Άρης, θα του είχαν αφαιρεθεί βαθμοί και δεν θα είχε η παραμικρή προοπτική εξυγίανσης, που όμως, αυτή τη στιγμή υπάρχει. Υπάρχει επίσης, καταρχήν προφορική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας, ενώ πληροφορηθήκαμε ότι την τελευταία εβδομάδα, κάθε ημέρα το υπουργείο οικονομικών έπαιρνε τηλέφωνο και ρωτούσε αν βγήκε η απόφαση για να προχωρήσει τη διαδικασία της γνωμοδότησης επί του αιτήματος που έχουμε καταθέσει. Υπάρχει δηλαδή, ειλικρινές ενδιαφέρον από το Δημόσιο για τη διαδικασία, κάτι που φαίνεται και από το ότι δεν παρενέβη εις βάρος της ΠΑΕ Άρης».

Μιλώντας με… ποσοστό για τα ποσά που πρέπει πλέον να εξυπηρετήσει ο Άρης, αλλά και για τη στάση της ΕΠΟ υπογράμμισε: «Το Δημόσιο αποτελεί ένα ποσοστό της τάξεως του 50% και πρέπει να φτάσουμε στο 60%. Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό αν πραγματικά υπάρχει διάθεση για συμφωνίες. Προσωπικά όμως, δε με πήρε κανείς τον τελευταίο 1,5 μήνα να πάμε να διαπραγματευτούμε με πιστωτές. Εμείς από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τον Απρίλιο σχεδόν κάθε εβδομάδα, ήμασταν σε διαπραγματεύσεις. Από εδώ και στο εξής όμως, υπογράφονται οι συμφωνίες. Από την πλευρά της, η ΕΠΟ έχει δείξει κατανόηση και εμείς έχουμε δώσει υπόσχεση, πως με τους Έλληνες παίκτες, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αν όμως δεν υπηρετήσουμε τις συμφωνίες κι αρχίσουμε κουτσαβακισμούς και μαγκιές, τότε φυσικά τα πάντα είναι ανοικτά. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο Άρης χρωστάει και πρέπει να εισπράξει θετική διάθεση από τους πιστωτές του».

Σχετικά με τις δυσκολίες που υπήρξαν με την αμφισβήτηση από τη διοίκηση Σκόρδα, επισήμανε: «Είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια επαγγελματικές μου καριέρας, που τυχαίνει ο εντολέας, να μου δίνει γραπτή εντολή με συγκεκριμένο πλαίσιο και μετά να την αμφισβητεί προφορικά. Όταν κάποιος διαφωνεί με τον δικηγόρο τον ανακαλεί. Σήμερα, είναι μια ιστορική, μεγάλη στιγμή, που ανήκει στον Άρη και τον κόσμο του. Αν δουλέψουμε συλλογικά, στο μικρό χρονικό διάστημα που έχουμε στη διάθεση μας και στο επόμενο τρίμηνο υπάρξουν άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια, τότε θα πετύχουμε. Αν όμως συνεχίσουμε όπως είμαστε, τότε δε μπορεί να γίνει τίποτα. Προσωπικά επειδή είμαι επαγγελματίας θα περιμένω τις εσωτερικές διαδικασίες του Άρη. Αν δεν δω πραγματική διάθεση να προχωρήσουμε τη διαδικασία, τότε θα παραιτηθώ γιατί
δεν έχω λόγο να κοροϊδεύω τους πιστωτές».

Τέλος, αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που προκηρύχθηκε, υπογράμμισε τις ενστάσεις του λέγοντας: «Έτσι όπως αυτή ανακοινώθηκε, είναι προβληματική. Δεν υπάρχει απόφαση διοικητικού συμβουλίου παρά μόνο απόφαση γενικής συνέλευσης, που εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. να καθορίσει τους όρους της αύξησης. Πρέπει να σημειωθεί, ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην πάνε τα λεφτά στην Εφορία, ακριβώς γιατί πλέον υπάρχει η απόφαση για το άρθρο 99. Η απόφαση που βγήκε σήμερα, απαγορεύει τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου κατά του Άρη, ο Άρης είναι πλήρως προστατευμένος. Ανοίγει ο δρόμος στο εξής, για να παρουσιαστεί ο Άρης ελκυστικός με τα πλήρη οικονομικά στοιχεία στους επενδυτές που θα παρουσιαστούν για την ομάδα. Αλλά αυτό το κάνεις παρουσιάζοντας τα πλήρη οικονομικά στοιχεία, όχι βγάζοντας ανακοινώσεις στο Facebook».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: