Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Οι επτά αποχρώσεις του… γκρι!!

Η μεγάλη καριέρα του Μπέκαμ δεν είχε μόνο καλές ή κακές στιγμές. Υπάρχουν και πολλές… ιδιαίτερες που στιγμάτισαν την πορεία του στον χώρο αλλά και εκτός. Το sport-fm.gr σας θυμίζει μερικές από αυτές.

Οι επτά αποχρώσεις του… γκρι
Η μεγάλη καριέρα του Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν είχε μόνο καλές ή κακές στιγμές. Υπάρχουν και πολλές… ιδιαίτερες που στιγμάτισαν την πορεία του στον χώρο αλλά και εκτός. Το sport-fm.gr σας θυμίζει μερικές από αυτές.

Στις 16 Μαΐου 2013, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ολοκληρώνοντας μία τεράστια καριέρα γεμάτη επιτυχίες.

Στην πορεία της ποδοσφαιρικής του καριέρας εκτός από τα… καλοζυγισμένα φάουλ, τις μπαλιές ακριβείας και τα πρωτότυπα κουρέματα υπήρξαν κι άλλα περιστατικά που ανάγκασαν τα διεθνή ΜΜΕ να ασχολούνται συνεχώς μαζί του, επιβεβαιώνοντας ότι πέρα απ’ όλα τα άλλα είναι ένας πραγματικός σταρ.

Το sport-fm.gr θυμάται και σας θυμίζει τις εφτά πιο ιδιαίτερες στιγμές στην πορεία του «Μπεκς»…


Όταν ο Μπέκαμ έγινε… κόκκινο πανί


1998: Το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δύσκολα θα το ξεχάσει. Βέβαια, δύσκολα θα ξεχάσουν ποτέ και οι Άγγλοι αυτό που έκανε ο «Μπεκς»… Το παιχνίδι με την Αργεντινή για τους «16» της διοργάνωσης βρίσκεται σε εξέλιξη με το σκορ στο 2-2 και ο Μπέκαμ κλοτσάει, χωρίς λόγο, τον Σιμεόνε με αποτέλεσμα να αποβληθεί στο 47ο λεπτό. Τα «λιοντάρια» έφτασαν μέχρι την διαδικασία των πέναλτι αλλά εκεί ηττήθηκαν (4-3)… Οι οπαδοί της εθνικής ομάδας της Αγγλίας αλλά και ο Τύπος της χώρας, «ξέσπασαν» κατά του «Μπεκς» χρεώνοντάς του επί της ουσίας την αποτυχία της ομάδας και σε εκείνη την διοργάνωση. Στην συνέχεια βέβαια, ο Μπέκαμ αποκαταστάθηκε και με το παραπάνω στις καρδιές των Άγγλων φιλάθλων όμως δεν παύει να είναι μία φάση που στιγμάτισε την καριέρα του σπουδαίου αυτού ποδοσφαιριστή.

12 Ιουλίου 2000:
Στην πρεμιέρα του Euro 2000, στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας, ο «Μπεκς» έχασε την ψυχραιμία του, έπειτα από τις έντονες αποδοκιμασίες των Άγγλων οπαδών για την ήττα από την Πορτογαλία με σκορ 3-2, απαντώντας στον κόσμο που βρισκόταν στις κερκίδες σηκώνοντας το μεσαίο του δάχτυλο.

15 Νοεμβρίου 2000: Το 2000, έπειτα από την απόλυση του Κέβιν Κίγκαν από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, ο Μπέκαμ φόρεσε για πρώτη φορά στη διεθνή του καριέρα το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον υπηρεσιακό Πίτερ Τέιλορ. Ο «Μπεκς», έπεισε και τον επόμενο τεχνικό των «τριών λιονταριών», Σβεν Γκόραν Έρικσον, κρατώντας το περιβραχιόνιο σταθερά μέχρι το 2006.


Όταν η ατυχία του… χτύπησε την πόρτα

2002: Η χρονιά αυτή ήταν από τις δυσκολότερες για την καριέρα του Μπέκαμ λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού που υπέστη. Στις 10 Απριλίου του 2002 σε παιχνίδι με την Λα Κορούνια και προτού συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του αγώνα, ο Άλτο Ντούσερ έκανε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον «Μπεκς» ο οποίος έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας. Το… κακό είχε γίνει. Κάταγμα του μεταταρσίου στο αριστερό πόδι ήταν η διάγνωση για τον Μπέκαμ που δεν αγωνίστηκε για το υπόλοιπο της σεζόν… Το καλό για την συνέχεια της καριέρας του ήταν ότι πρόλαβε και ήταν έτοιμος για το Μουντιάλ στο οποίο μάλιστα έδωσε και τη νίκη στην Αγγλία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι απέναντι στην Αργεντινή.

Το... παπούτσι που τον έδιωξε από τη Γιουνάιτεντ
2003: Μία ακόμα πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την καριέρα του Ντέιβιντ Μπέκαμ… σημειώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2003. Μετά την ήττα της Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0 από την Άρσεναλ για το Κύπελλο, στα αποδυτήρια των «κόκκινων διαβόλων» ακούγονταν οι φωνές του Φέργκιουσον που τα είχε βάλει με τους παίκτες του. Ο Σερ Άλεξ πάνω στα νεύρα του, κλότσησε ένα παπούτσι το οποίο βρήκε στο φρύδι τον «Μπεκς» και χρειάστηκαν δύο ράμματα για να σταματήσουν την αιμορραγία ενώ όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής έξαλλος έβρισε τον προπονητή του μπροστά σε όλους. Αμφότεροι έριξαν… νερό στο κρασί τους, οι τόνοι έπεσαν αλλά μόνο τυχαίο δεν θεωρείται ότι στο τέλος της σεζόν αυτής, ο Μπέκαμ αποχώρησε από το Μάντσεστερ.

Η αναγνώριση του ΜακΚλάρεν
Αύγουστος 2006: Ο Στιβ ΜακΚλάρεν, που έχει αναλάβει πρόσφατα τα ηνία της εθνικής Αγγλίας, ανακοινώνει την αποστολή για φιλικό κόντρα στην Ελλάδα στο ΟΑΚΑ, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να βρίσκεται εκτός πλάνων. Ο νέος τεχνικός της ομάδας έχοντας αφήσει εκτός εθνικής τον «Μπεκς» για αρκετά ματς, λίγους μήνες αργότερα δηλώνει εντυπωσιασμένος από το πόσο ψύχραιμα χειρίστηκε την εκθρόνισή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και σε διάστημα ενός χρόνου τον ξανακαλεί στα «τρία λιοντάρια».

Τα λεφτά δεν κάνουν τον άνθρωπο
31 Ιανουαρίου 2013: Ο Μπέκαμ ανακοινώνεται την τελευταία μέρα των μεταγραφών από την Παρί Σεν Ζερμέν. Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του από τον γαλλικό σύλλογο την ίδια μέρα, ο Άγγλος σούπερ σταρ γνωστοποιεί ότι τα χρήματα που προβλέπει να εισπράξει από το καινούργιο του συμβόλαιο θα δοθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά στο Παρίσι.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: