Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Επαναπατρίστηκαν τα αδέρφια Σκαρβέλη!

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ βρέθηκαν τα αδέρφια Σκαρβέλη που επαναπατρίστηκαν και θα εκπροσωπούν πλέον την Ελλάδα. Ποιες οι αντιδράσεις για την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων.

Επαναπατρίστηκαν τα αδέρφια Σκαρβέλη
Την πρώτη τους επαφή με τους ανθρώπους της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου είχαν τα αδέρφια Σκαρβέλη, που επαναπατρίστηκαν, απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια και πλέον θα εκπροσωπούν την Εθνική ομάδα.

Μετά το υπερατλαντικό ταξίδι ο Νίκος και η Σταματία Σκαρβέλη βρέθηκαν στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο, Κώστα Παναγόπουλο, τον γενικό γραμματέα, Βασίλη Σεβαστή και τον εθνικό προπονητή, Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, ο οποίος τους συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων στίβου που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο (20-21 Ιουνίου).

Τα δύο αδέρφια γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ. «Με τον άνδρα μου μιλάμε συχνά ελληνικά, όμως, τα παιδιά ξέρουν μόνο λίγες λέξεις. Στη Σάντα Μπάρμπαρα δεν υπάρχει ελληνικό σχολείο ή ελληνική κοινότητα, οπότε δεν ήταν εύκολο για τα παιδιά να μάθουν ελληνικά», ανέφερε η μητέρα τους Αλεξάνδρα, η οποία τους συνόδευσε.

Ο Νίκος Σκαρβέλης είναι 22 ετών και έχει ατομικό ρεκόρ 19.82μ. επίδοση η οποία του εξασφαλίζει την παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Ταλίν.

«Ανυπομονώ να γνωρίσω τους συναθλητές μου. Για μας είναι μοναδική εμπειρία ότι θα αγωνιζόμαστε με την Ελλάδα. Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε όλη αυτή η διαδικασία. Θέλω πολύ να βοηθήσω την ελληνική ομάδα και πιστεύω πως θα είμαι σε θέση να πραγματοποιήσω καλές εμφανίσεις στους αγώνες που θα πάρω μέρος», δήλωσε ενθουσιασμένος.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είναι ένα υπέροχο μέρος. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που θα αγωνίζομαι με την ελληνική ομάδα, με τη χώρα καταγωγής μου. Ελπίζω πως στους επόμενους αγώνες μου, θα κάνω το όριο», είπε από την μεριά της η 22χρονη, Σταματία Καρβέλη η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 16,39μ. και φετινή καλύτερη επίδοση 14,98 μ.

Οι αντιδράσεις

Τα δύο αδέρφια δεν συμμετείχαν σε αγώνες-κριτήριο για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας ενόψει του Ευρωπαϊκού στο Ηράκλειο Κρήτης. Αμφότεροι όμως συμπεριλήφθηκαν στην ελληνική αποστολή. Κι αν για τον Νίκο Σκαρβέλη ήταν κάτι αναμενόμενο μιας και έχει την καλύτερη επίδοση, εντύπωση (και δικαιολογημένες αντιδράσεις) προκάλεσε η παρουσία της Σταματίας Σκαρβέλη. Η αδικημένη της υπόθεσης είναι η Βαγγελιώ Σοφάνη αφού έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 15.64μ. στο φεστιβάλ ρίψεων της Τρίπολης... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: