Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

«Δεν ζήτησε να του κόψουν τα πόδια ο Μπατιστούτα»

Σε διάψευση της φημολογίας που αναπτύχθηκε κι ήθελε τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα να έχει ζητήσει (ξανά) να του κόψουν τα πόδια εξαιτίας της πάθησης που τον ταλαιπωρεί, προχώρησε η οικογένειά του.

«Δεν ζήτησε να του κόψουν τα πόδια ο Μπατιστούτα»

Ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό το περασμένο καλοκαίρι, αποκαλύπτοντας ότι πάσχει από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση και αντιμετωπίζει φρικτούς πόνους στα πόδια.

Υπέφερε, δε, τόσο πολύ, που είχε ζητήσει (όπως επίσης είχε γίνει γνωστό) να του ακρωτηριάσουν και τα δυο κάτω άκρα.

Φημολογία που έχει ξεσπάσει λοιπόν τις τελευταίες ώρες στη Λατινική Αμερική -και τροφοδοτείται από πλήθος δημοσιευμάτων- ήθελε την κατάσταση του πρώτου σκόρερ της εθνικής Αργεντινής να επιδεινώνεται σε τέτοιο σημείο που να μην μπορεί να περπατήσει και να σκέφτεται εκ νέου το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού.

Κάτι τέτοιο ωστόσο διαψεύδεται κατηγορηματικά από την οικογένεια του, που ξεκαθαρίζει ότι δεν ισχύουν οι πληροφορίες για την κατάστασή του -πολλώ δε μάλλον οι φήμες ότι σκέφτεται ξανά να του κόψουν τα πόδια.

Άλλωστε -όπως ανέφερε σε δηλώσεις του και ο γιατρός που τον παρακολουθεί, Ρομπέρτο Αβάντσι- αυτό είχε συμβεί προ τριετίας και πλέον ο «Μπατι-γκολ» αντιμετωπίζει ψυχραιμότερα το πρόβλημά του, σκεπτόμενος κι άλλες θεραπείες:

«Ήταν όντως σε πολύ άσχημη κατάσταση τότε. Ήρθε μια μέρα και μου είπε ότι ήθελε να του κόψω και τα δυο πόδια. Ωστόσο, μιλήσαμε και τον ηρέμησα. Η πάθησή του ήταν αποτέλεσμα ενέσεων στεροειδών που του έκαναν στο Κατάρ στην τελευταία σεζόν της καριέρας του.

Χρειάζεται επέμβαση και στον άλλο αστράγαλο. Ίσως πρέπει να βάλουμε κάτι προσθετικό. Εκείνος το σκεφτόταν γιατί είναι μια μέθοδος που βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Οπότε το αφήσαμε και περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει σε άλλους ασθενείς»
. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: