Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Κουν-ια που την κούναγε!! (video)

Το τείχος της Ουρουγουάης βρήκε τον μάστορά της! Το πανέμορφο τέρμα του Κουν Αγούερο, χάρισε στην Αργεντινή το τρίποντο... πρόκρισης (1-0), παρά τις μεγάλες ευκαιρίες της παρέας του Καβάνι στο τέλος.

Κουν-ια που την κούναγε! (video)
Αυτό ήταν clasico Λατινικής Αμερικής!

Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του φετινού Κόπα Αμέρικα, η Αργεντινή βγήκε νικήτρια απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού, Ουρουγουάη (1-0), χάρη στην εξαιρετική κεφαλιά του Αγουέρο (56'). Κάπως έτσι είναι... ήδη στα προημιτελικά, δεδομένου πως παίζει με την αδύναμη Τζαμάικα στο φινάλε.

Μπόλικο ξύλο (σε μαρκαρίσματα και... νεύρα ανάμεσα στους παίκτες) στο γήπεδο, αποβολή για τον προπονητή των μετέπειτα νικητών, Μαρτίνο απ' τον πάγκο (στο 32'), μονότερμα μέχρι το 75' για την «αλμπισελέστε», πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους ηττημένους στο τέλος.

Η βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Παραγουάη 4
2. Αργεντινή 4
3. Ουρουγουάη 3
4. Τζαμάικα 0


Το ματς


Όταν έχεις Μέσι, Αγουέρο, Ντι Μαρία, Παστόρε, είναι... πασιφανές πως θα επιτεθείς. Και είναι αλήθεια πως η Αργεντινή ξεκίνησε στο ματς «φτιαγμένη», με τους δύο τελευταίους –ειδικά- να παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες. Να δείχνουν αέρινοι και να δημιουργούν τις δύο πρώτες πολύ καλές στιγμές στο ματς, χωρίς βέβαια να βρουν δίχτυα. Ο μονόλογος της «αλμπισελέστε» συνεχιζόταν, με την Ουρουγουάη να παίζει μόνο άμυνα, αλλά να στέλνει το πρώτο... μήνυμα πως δεν μπορείς να χαλαρώσεις στιγμή, όταν η κεφαλιά του... σπεσιαλίστα Γκοντίν έφυγε μόλις άουτ!

inner

Με τον ίδιο τρόπο θέλησαν να απαντήσουν οι Αργεντινοί. Ο Μουσλέρα όμως αρνήθηκε το γκολ στον Αγουέρο (έπειτα από γλυκιά σέντρα Μέσι). Και μιας και αναφέρθηκε, ο άσος της Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετικά κλεισμένος απ’ τους αντιπάλους. Άλλωστε αυτός είναι το... κεφάλι, αυτόν πρέπει να σταματήσεις, σε πρώτη φάση. Όσο κι αν οι τυπικά γηπεδούχοι έπαιζαν μονότερμα (με την κατοχή πάνω από 70%), τα πράγματα γίνονταν ακόμα πιο δύσκολα, αφού το τείχος των Ουρουγουανών έμοιαζε απροσπέλαστο και ο «Λέο» είχε μόνιμα πάνω του 2-3 παίκτες...

inner

Πίεση, πίεση, πίεση, κάποια στιγμή... φαινόταν πως θα λυθεί ο γόρδιος δεσμός. Και αυτό έγινε τελικά. Με την εκπληκτική ενέργεια του Παστόρε, την εξίσου όμορφη σέντρα του Ζαμπαλέτα και την εντυπωσιακή κεφαλιά του Αγούερο, η Αργεντινή πήρε τα ηνία του αγώνα στο 56' κι έδιωξε το άγχος. Είχε το προβάδισμα, είχε τον έλεγχο και έδειχνε πως τίποτα δεν μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή της ομάδας του Μαρτίνο. Βέβαια, όταν μιλάμε για clasico της Λατινικής Αμερικής είναι λογικά τα νεύρα, οι εντάσεις. Και δεν ήθελε πολύ να γίνει... ροντέο το ματς σε αρκετές περιπτώσεις!

inner

Κι ενώ μπήκαμε στο τελευταίο τέταρτο, ξαφνικά η Ουρουγουάη άρχισε να το πιστεύει. Να το πιστεύει τόσο πολύ που έχασε την ισοφάριση στο... τσακ, στην ανεπανάληπτη ευκαιρία του Ρολάν που σε κενή –ουσιαστικά- εστία και μόνος, σημάδεψε άουτ! Η προσπάθεια για ένα... χρυσό γκολ συνεχίστηκε, την ώρα που η Αργεντινή υπέφερε. Ο Ζαμπαλέτα σαν από μηχανής Θεός στέρησε, όμως, αυτή την ευκαιρία στον Γκοντίν (κι ενώ είχε προηγηθεί επέμβαση του Μουσλέρα στον Μέσι). Και μπορεί ο Ρομέρο γενικά να μην χαίρει εκτίμησης, ήταν αυτός όμως που στο 90' σταμάτησε εντυπωσιακά τον Ερνάντεζ και σήμανε την λήξη... συναγερμού, κρατώντας οριστικά το 1-0!



Αργεντινή: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Οταμέντι, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Ντι Μαρία (88’ Περέιρα), Παστόρε (79’ Μπανέγα), Μέσι, Αγουέρο (81’ Τέβεζ)

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Γκοντίν, Άλβαρο Περέιρα, Χιμένες, Ροντρίγκεζ (64’ Σάντσες), Αρέβαλο, Γκονζάλες, Λοδέιρο (69’ Ερνάντεζ), Καβάνι, Ρολάν
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: