Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ολυμπιακός και λογική δεν πάνε μαζί!!

Ο Ολυμπιακός βρισκόταν πραγματικά καβάλα στ’ άλογο. Ξεκίνησε εκπληκτικά στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκα και χρειαζόταν τη νίκη-χρυσάφι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, η οποία θα του έδινε το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Όλα, όμως, “στράβωσαν” την τελευταία στιγμή και η μεγάλη πορεία πήγε στράφι.
Γράφει o Νίκος Βαγγέλης
Ολυμπιακός και λογική δεν πάνε μαζί
Η απουσία του Μπρεντ Πέτγουεϊ αποδυνάμωσε την “ερυθρόλευκη αεροπορία” σε ένα ματς στο οποίο η παρουσία του ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και σε συνδυασμό με την κάτω του μετρίου παρουσία του “λαβωμένου” Βασίλη Σπανούλη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρήκε την ευκαιρία να “κλέψει” το ροζ φύλλο, καλύπτοντας και τη διαφορά του πρώτου αγώνα.
Με τον αρχηγό στα πιτς και τα προβλήματα “βουνό”, οι Πειραιώτες έχασαν στο… σουτ μέσα στη Βιτόρια, αλλά πήραν τουλάχιστον τη νίκη-πρόκριση κόντρα στην Αναντολού Εφές, λυγίζοντας και την απίστευτη κακοδαιμονία που τους κυνηγάει.
Την περασμένη εβδομάδα έκαναν μια ηρωική, απέλπιδα προσπάθεια για το πλεονέκτημα έδρας μέσα στη Μόσχα, όμως οι Σπανούλης και Πέτγουεϊ έλειψαν ξανά, με συνέπεια να χαθεί και το ροζ φύλλο, παρά την παλικαρίσια εμφάνιση των… επιζώντων.
Οι δύο πρώτες θέσεις χάθηκαν, η πρόκριση ήρθε και οι Πειραιώτες δοκίμασαν τις αντοχές τους περισσότερο από ποτέ. Το παιχνίδι κόντρα στη Νιζνί έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και θα χρησιμεύσει μόνο σαν φιλικό, ενώ η συνέχεια προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη. Έχουν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου τα ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσουν την πρόκριση σε ισπανικό έδαφος;
Η απορίες θα λυθούν σύντομα. Το σίγουρο είναι πως η ομάδα έχει χαρακτήρα και πολύ σκληρό μέταλλο. Δεν φοβάται κανέναν και έχει μάθει να ζει με τα προβλήματά της. Υπάρχει ελπίδα χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη; Στη Μόσχα η ομάδα έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και χωρίς αυτόν, αν και έλειψε ο παίκτης που θα συμπλήρωνε τους εκπληκτικούς Ματ Λοτζέσκι, Κώστα Σλούκα και θα έδινε το μεγάλο διπλό.
Ο αρχηγός θα χάσει το ματς με τη Νιζνί, όμως αναμένεται να επιστρέψει στα playoffs, όπου ο Σφαιρόπουλος θα έχει επιτέλους στη διάθεσή του και τον Μπρεντ Πέτγουεϊ. Τι γίνεται, ωστόσο, με τη “γκίνια”, θα πάρει κανένα… ρεπό; Νέο της ΘΥΜΑ ήταν ο Οθέλο Χάντερ, γεγονός που έχει σημάνει “συναγερμό” στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού.
Ο Αμερικανός σέντερ είναι καταλύτης, ιδίως στην αντιμετώπιση των αντιπάλων πικ εν ρολ και ο Σφαιρόπουλος δεν θέλει καν να σκέφτεται σαν ενδεχόμενο πιθανή απουσία του. Αυτό το ευχέλαιο πότε λέτε να γίνει; Είναι κρίμα για μια τόσο καλή ομάδα, να “αλλοιώνεται” η πορεία της από τους απρόβλεπτους παράγοντες.
Ήδη έχουν γίνει πολλές υπερβάσεις. Ο Ολυμπιακός και λογική δεν πάνε μαζί. Έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να πηγαίνει κόντρα στα προγνωστικά. Για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Περισσότερες αναλύσεις, μόλις μάθουμε τον αντίπαλο στους “8”, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η Μπαρτσελόνα, εκτός κι αν ο Πάμπλο Λάσο θελήσει να παίξει ξανά με την… φωτιά.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: