Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Εγκλημα Μίλαν με Ντε Γιονγκ!!

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το τεράστιο λάθος της Μίλαν που δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει ελεύθερο έναν παίκτη όπως ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ.
«Είμαι απογοητευμένος, θέλω πάντα να κερδίζω, όμως το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Είναι μία δύσκολη περίοδος για εμάς. Δεν ξέρω αν θα είναι αυτά τα τελευταία παιχνίδια μου με την Μίλαν. Μιλάμε με τον διευθυντή και τον μάνατζέρ μου, θα δούμε τι θα γίνει». Τα πρώτα σημάδια για το ότι η σχέση ήταν δύσκολο να αντέξει είχαν φανεί από καιρό. Ο χρόνος περνάει και η διοίκηση δεν αφήνει κάνενα ίχνος βιασύνης. Ο Ολλανδός μένει ελεύθερος σε λίγους μήνες όμως αυτό είναι κάτι για το οποίο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι προφανώς δεν ενδιαφέρονται.
Αντίθετα, ενδιαφέρονται άλλες ομάδες. Ειδικά από τη στιγμή που δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, θέλουν να κάνουν δικό τους τον Ντε Γιονγκ. Και δεν μιλάμε για έναν απλά καλό παίκτη αλλά για κάποιον ο οποίος -δεδομένης της πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η Μίλαν- αποτέλεσε super deal αν θυμηθεί κανείς ότι κόστισε μόνο 5 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί από την Μάντσεστερ Σίτι. Πέρα από το οικονομικό, ο 30χρονος είναι από τους ελάχιστους στο ρόστερ των Ροσονέρι που μπορεί να παίξει σε top club αυτή τη στιγμή και σίγουρα θα ‘φανεί’ πολύ περισσότερο όταν δεν θα παίζει σε ένα κέντρο που αποτελείται από τους τελειωμένους, Μουντάρι-Εσιέν, τον φιλότιμο Πόλι και τον Μοντολίβο που δεν έχει βρει ρυθμό μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Δυστυχώς για τους Ροσονέρι, δείχνουν ότι δεν έχουν μετρήσει καθόλου καλά το τι επιπέδου παίκτης είναι ο Ολλανδός.

«Η Σίτι δεν υπολόγισε καλά όταν πούλησε τον Ντε Γιονγκ και τον αντικατέστησε στη συνέχεια με παίκτες όπως Χάβι Γκαρθία, Τζακ Ρόντγουελ, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Φρανκ Λάμπαρντ, οι οποίοι έχουν όλοι ποιότητα στο δημιουργικό κομμάτι αλλά κανένας δεν έχει την τακτική πειθαρχία του Ολλανδού. Ηταν ο ιδανικός παρτενέρ του Γιάγια Τουρέ, όμως η αξία του υποτιμήθηκε τον καιρό που βρισκόταν στον σύλλογο».
Σε παλαιότερο άρθρο για την Μάντσεστερ Σίτι και το ότι δεν έχει κάνει σωστές επιλογές στο κέντρο, ο Michael Cox έγραψε ουσιαστικά ότι μετά την πώληση Ντε Γιονγκ οι Citizens δεν απέκτησαν ποτέ κάποιον με αυτά τα χαρακτηριστικά. Κι όμως, αυτόν τον παίκτη η Μίλαν τον αφήνει ελεύθερο. Με έγκαιρες και καθοριστικές επέμβάσεις, εκπληκτικός σε τάκλιν, ταχύτητα, κερδίζει μπάλες και εκτός από κόφτης-σκύλος είναι εξαιρετικός passer. Η Μίλαν δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει έναν τόσο μοντέρνο μέσο.
Η άφιξη του Ζέεντορφ στην τεχνική ηγεσία στα μέσα της σεζόν 2013-14 λειτούργησε θετικά για τον Ντε Γιονγκ, αφού ο Κλάρενς ήταν ένα από τα είδωλά του και παίκτης με τον οποίο είχαν παρεμφερή πορεία σε Αγιαξ, Μίλαν, Εθνική Ολλανδίας. Με τον Ζέεντορφ έπαιξε καλύτερα, όμως ο νεαρός αλενατόρε δεν έμεινε μετά το καλοκαίρι στον πάγκο των Ροσονέρι και ο ερχομός του Ιντζάγκι κάθε άλλο παρά τον βοήθησε. Η έλειψη γνώσεων του Πίπο στο κομμάτι της τακτικής και οι διαδοχικές αλλαγές στους ρόλους ήταν ατελείωτες τη σεζόν που διανύουμε.
Ο Ολλανδός έχει αγωνιστεί ως μοναδικός αμυντικός μέσος, σε δυάδα αμυντικών μέσων, ακόμα και ως deep-lying playmaker. Δεν υπήρχε καμία σιγουριά ούτε στο αν θα έπαιζε, ούτε στη θέση που θα έπαιζε. Οπως επίσης δεν ήταν σταθερό το ποιοι ήταν δίπλα του σε ένα προβληματικό και σχεδόν ανύπαρκτο κέντρο. Με συμπαίκτες που μόλις παίρνουν μπάλα νιώθουν ότι πρέπει να την ξεφορτωθούν, που μοιάζουν να μην έχουν σαφή ρόλο, που τεχνικά είναι περιορισμένοι. Η απουσία συνοχής ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση τον ανάγκαζε να μένει συχνά βαθιά και κοντά στην άμυνα για να βοηθήσει στην πίεση του αντιπάλου.
Εχοντας κάνει ένα εκπληκτικό value-for-money χτύπημα στην αγορά πριν τρία χρόνια ο Γκαλιάνι τώρα ουσιαστικά ξεπροβοδίζει τον Ολλανδό, χωρίς να γίνονται καν διαπραγματεύσεις για ανανέωση. Την ίδια στιγμή ο παίκτης φέρεται να ζητά εγγυήσεις για το ότι η Μίλαν θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά για να ανανεώσει, κάτι που δεν φαίνεται ούτε αμυδρά στον ορίζοντα.

Ο παίκτης που στο Mundial έπαιξε man-to-man και έσβησε τον Λιονέλ Μέσι στο Ολλανδία-Αργεντινή δεν ήταν δυνατόν να μην έχει προτάσεις στα χέρια του. Αυτή που έχει παίξει πιο δυνατά τελευταία είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει στον πάγκο τον -μέχρι πρότινος τεχνικό των Οράνιε- Λουίς Φαν Γκααλ, ο οποίος γνωρίζει καλά τον Ντε Γιονγκ, τον εμπιστεύεται απόλυτα και έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να παίρνει το 100% της ποιότητάς του.
«Δεν έχω αποφασίσει ακόμα και δεν ξέρω πότε θα πάρω την απόφαση. Μπορεί να είναι στα τέλη Απριλίου ή στο τέλος της σεζόν. Πρώτα απ’ όλα θέλω να είμαι κομμάτι της Μίλαν που θέλει να γίνει η ομάδα του παρελθόντος. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πω σε ποια ομάδα θα παίζω τη νέα χρονιά. Υπάρχουν πολλές επιλογές αφού θα είμαι ελεύθερος. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να πάρω την απόφασή μου».
Οι μέρες στο San Siro μοιάζουν μετρημένες για τον Ντε Γιονγκ και η Μίλαν χάνει από εγκληματική αμέλια έναν παίκτη που ήταν και είναι bargain. Πλέον οι φιλοδοξίες των Ροσονέρι δεν ταιριάζουν με αυτές ενός παικταρά όπως είναι ο Ολλανδός, που θα γίνει μία δεύτερη περίπτωση ‘Αντρέα Πίρλο’ αφού είναι βέβαιο πως θα λάμψει στην επόμενη ομάδα της καριέρας του, όποια και αν είναι αυτή…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: