Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ντε Μπιάζι στο gazzetta.gr: «Δεν είμαι ήρωας αλλά ένας απλός άνθρωπος»

Ο προπονητής της Εθνικής Αλβανίας, Τζιάνι Ντε Μπιάζι μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για το όνειρο του Euro 2016, τον φίλο του Ρανιέρι, τον Κάτσε, την Εθνική Ελλάδας αλλά και την αδικία της UEFA.  
Ο Τζιάνι Ντε Μπιάζι προσελήφθη από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας τον Δεκέμβριο του 2012. Ότι δεν κατάφεραν την προηγούμενη δεκαετία οι προκάτοχοι του, Ντοσένα, Μπρίγκελ, Μπάριτς, Χάαν και Κούζε πέτυχε ο πρώην προπονητής της Ουντινέζε.
Με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να βγάλει από την ανυποληψία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας.
Όχι μόνο δημιούργησε ένα αξιόμαχο σύνολο αλλά το τοποθέτησε στις ράγες με προορισμό την Γαλλία και το Euro 2016 γράφοντας την δική του ιστορία.
Ο 58χρονος τεχνικός μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα σελίδα στο ποδόσφαιρο της Αλβανίας διατηρώντας αν μη τι άλλο χαμηλούς τόνους. Πρωταρχικό μέλημα του Ντι Μπιάζι ήταν να αλλάξει την νοοτροπία των Αλβανών διεθνών.

«Ήταν δύσκολο να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης των παικτών. Δουλέψαμε πολύ προσπαθώντας να βρούμε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να στελεχώσουν την Εθνική Αλβανίας από το εξωτερικό.
Έχω την δική μου μέθοδο δίνοντας σημασία ακόμα και στη λεπτομέρεια προκειμένου να εκπληρώσουμε τους στόχους μας», τονίζει ο Τζιάνι Ντε Μπιάζει στο gazzetta.gr και προσθέτει:
«Δεν έχουμε κάποιο μυστικό. Χρειάζεσαι καλούς παίκτες και σωστή νοοτροπία για να πετύχεις. Δουλεύουμε όλοι μαζί σκληρά για να μπορέσουμε να διακριθούμε».
Η Αλβανία με εξαίρεση το ματς με την Σερβία, όπου οι UEFA αποφάσισε να τιμωρήσει και τις δύο ομάδες δεν έχει υποστεί ήττα στο πλαίσιο του 9ου ομίλου των Προκριματικών για το Euro 2016. Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός εξακολουθεί να πιστεύει πως η πρόκριση είναι δύσκολο να επιτευχθεί.
«Ναι, πιστεύω πως είναι δύσκολο. Έχουμε πετύχει κάποιες σημαντικές νίκες, όμως χρειαζόμαστε θετικά σκορ απέναντι σε ομάδες όπως η Δανία και η Πορτογαλία».

Ο άλλοτε τεχνικός της Λεβάντε, θεωρεί πως η Αλβανία αδικήθηκε κατάφωρα από την UEFA σε ότι αφορά την αφαίρεση βαθμών στο ματς με την Σερβία.
«Νομίζω πως ήταν μία άδικη απόφαση. Δεν ήταν η ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα. Πριν από την σύρραξη με το ελικοπτεράκι, οι Σέρβοι πετούσαν φωτοβολίες, πέτρες και άναβαν φωτιές στο γήπεδο. Η Αλβανία όμως είναι μικρή χώρα και την τιμώρησαν».
Ο Ντε Μπιάζι στο τελευταίο ματς της Αλβανίας απέναντι στην Αρμενία δεν χρησιμοποίησε τον Έργκους Κάτσε, ωστόσο δεν έκρυψε την εκτίμηση του για τον αμυντικό χαφ του ΠΑΟΚ.

«Έχουμε δημιουργήσει μία ισορροπία στην ενδεκάδα της Εθνικής Αλβανία με συνέπεια να μην αγωνιστεί ο Κάτσε.
Θεωρώ ωστόσο πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη ποιότητα. Είναι πολύ σημαντικός για την Εθνική Αλβανίας και εξαιρετικός για την ηλικία του. Πιστεύω μπορεί να κάνει καριέρα».
Ο πεπειραμένος προπονητής κατέθεσε την άποψη του και για την Εθνική Ελλάδας αναφερόμενος και στον φίλο του, Κλάουντιο Ρανιέρι.
«Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα για την Εθνική Ελλάδας. Ο φίλος μου, ο Κλάουντιο Ρανιέρι αντιμετώπισε πολλά πολλά προβλήματα.
Ελπίζω, παρότι είναι δύσκολο πως η Ελλάδα θα βρεθεί στα γήπεδα της Γαλλίας. Είναι μία ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Ποτέ μη λες ποτέ».

Πριν από λίγες μέρες η αλβανική κυβέρνηση σε μία τιμητική κίνηση χορήγησε αλβανικό διαβατήριο στον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό. Ο Ντε Μπιάζι στη γειτονική χώρα κυριολεκτικά λατρεύεται σαν ήρωας.
«Δεν είμαι ήρωας. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που προσπαθεί να κάνει την δουλειά του με σοβαρότητας. Είναι τιμή μου το γεγονός πως απέκτησα την αλβανική υπηκόοτητα και θα παλέψουμε για το καλύτερο».  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: