Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Νέλσον: «Σκληρό περιβάλλον, αλλά…»


Αν κάποιος γνωρίζει από μέσα τον Ερυθρό Αστέρα και την ατμόσφαιρα των οπαδών του, τότε αυτός είναι σίγουρα ο ΝτεΜάρκους Νέλσον που μίλησε για την πρόκληση του Παναθηναϊκού να νικήσει και να προκριθεί.

Νέλσον: «Σκληρό περιβάλλον, αλλά…»
Ξέρει πως η ατμόσφαιρα θα είναι «εχθρική», ξέρει πως τον ίδιο τον περιμένει ζεστή υποδοχή, ξέρει πως το παιχνίδι είναι do or die, όμως παράλληλα ο ΝτεΜάρκους Νέλσον γνωρίζει πως ο Παναθηναϊκός θέλει απαραίτητα τη νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο πλην της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

«Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια πολύ καλή ομάδα με πλούσιο ταλέντο. Στο συγκεκριμένο ματς θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους και καμία πίεση σχετικά με το αποτέλεσμα. Για εμάς αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση το να καταφέρουμε να κερδίσουμε εκεί μέσα και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που έχουμε δώσει φέτος στη διοργάνωση. Σίγουρα θα είναι το πιο σκληρό περιβάλλον στο οποίο έχουμε αγωνιστεί. Γι' αυτό και θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό τεστ, ώστε να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα και να διαπιστώσουμε τις δυνατότητές μας σε ό,τι αφορά τα εκτός έδρας ματς», ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός γκαρντ κατά την αναχώρηση του τριφυλλιού για Βελιγράδι.

Σχετικά με το γήπεδο της αναμέτρησης: «Η «Χάλα Πιονίρ» είναι μικρότερη από τη «Μπεογκράτσκα Αρένα» αλλά εκεί ο θόρυβος είναι σαφώς μεγαλύτερος. Με τη φασαρία που κάνουν οι οπαδοί δίνουν ενέργεια στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα και μαζί ένα μεγάλο αβαντάζ. Επαναλαμβάνω πως είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».

Αναφορικά με τα «όπλα» του Ερυθρού Αστέρα είπε: «Ο Μαριάνοβιτς είναι κατά την άποψή μου ο πολυτιμότερος ψηλός στην Ευρωλίγκα φέτος. Ωστόσο ο Αστέρας δεν είναι μια ομάδα που στηρίζεται μόνο σε έναν παίκτη. Ο Τζένκινς βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση ενώ υπάρχει και ο Ουίλιαμς. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και αρκετοί ποιοτικοί νεαροί παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε πολλές θέσεις. Πρόκειται για μία επικίνδυνη ομάδα που παίρνει επιπλέον δύναμη όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Απαιτείται μεγάλη συγκέντρωση από μέρους μας προκειμένου να τα καταφέρουμε».

Τέλος, μίλησε για τις αναμνήσεις του από τον Ερυθρό Αστέρα: «Εκεί πέρασα δύο από τα καλύτερά μου χρόνια στην Ευρώπη. Με σεβάστηκαν τόσο ο σύλλογος όσο και η χώρα. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τη θητεία μου στον Αστέρα. Ωστόσο η δουλειά μου είναι εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου και πρέπει να κερδίσει. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που σκέφτομαι». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: