Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Παράξενα, Ευρώπη Έδιωξαν γκολκίπερ λόγω ομοφοβικών δηλώσεων

Πάρελθόν από την Μίντιλαντ αποτελεί ο Πολωνός γκολκίπερ, Άρεκ Ονίζκο. Η διοίκηση του συλλόγου από τη Δανία οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά τα επικριτικά σχόλια του 35χρονου πορτιέρο στην αυτοβιογραφία του για τους γκέι.
Ο πρώην γκολκίπερ της Λεχ Πόζναν έγραψε: "Μισώ τους γκέι, στα αλήθεια τους μισώ. Είναι απίστευτα αηδιαστικό να τους ακούς να μιλούν μεταξύ τους σαν κορίτσια.

Δεν μπορώ να βρίσκομαι στο ίδιο δωμάτιο με κάποιον που είναι γκέι. Είναι αρρωστημένο να τους βλέπεις να φιλιούνται".

Τα παραπάνω σχόλια ενόχλησαν την διοίκηση της Μίντιλαντ που είχε δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Ονίζκο. Ο τελευταίος αποδεσμεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο από την Οντένσε καθώς είχε επιτεθεί στον πρώην σύζυγο του.

Μάλιστα έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε με βραχιόλι εντοπισμού της αστυνομίας καθώς καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών.

Σε ανακοίνωση του ο αθλητικός διευθυντής της Μίντιλαντ, Γενς Έργκααρντ εξήγησε το σκεπτικό του συλλόγου.

"Νιώθουμε πως πράξαμε το σωστό το καλοκαίρι όταν προσφέραμε στον Άρεκ Ονίζκο μία νέα ευκαιρία μετά την καταδική του.

Τιμωρήθηκε και όπως όλοι χρειαζόταν βοήθεια για να σταθεί ξανά στα πόδια του. Όμως πρόσφατα πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας και παρά τις προειδοποιήσεις συνέχισε να εργάζεται για το βιβλίο του δίχως να γνωρίζουμε για την ύπαρξη του".

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ευρωπαϊκή Αθλητική Ομοσπονδία Γκέι (EGLSF) καλωσόρισε την απόφαση της Μίντιλαντ να απομακρύνει από τις τάξεις της τον Ονίζκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: