Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Europa League, ΑΕΚ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-2


Η ΑΕΚ προηγήθηκε με γκολ-ρεκόρ στα 14 δευτερόλεπτα αλλά στη συνέχεια παρουσίασε ένα από τα χειρότερα πρόσωπα της φετινής σεζόν και δέχθηκε δύο τέρματα σε οκτώ λεπτά. Ο Μαντούκα έκανε το 2-2 πριν το ημίχρονο, με την Ένωση να μεταμορφώνεται στην επανάληψη, να χάνει σωρεία ευκαιριών, να έχει τρία δοκάρια αλλά να μένει στο "Χ" με τους Λευκορώσους.
Πάντως, ακόμα και με αυτό το αποτέλεσμα, ο "Δικέφαλος" ελπίζει σε πρόκριση, αρκεί να νικήσει την Εβερτον στην επόμενη αγωνιστική. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο στο 1΄ και ο Γκουστάβο Μαντούκα στο 38΄ πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για τους Λευκορώσους σκόραραν οι Ροντιόνοφ (17΄), Βολόντκο (34΄). Η ΜΠΑΤΕ αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 75΄, λόγω αποβολής του Σιτόφ.

Ιδανικό ξεκίνημα με Μπλάνκο

Όταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξηγούσε τον Λύσανδρο Γεωργαμνλή πως σκέφτεται το ξεκίνημα τις αναμέτρησης δεν φανταζόταν σε καμία περίπτωση αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ. Πριν καλά-καλά οι λιγοστοί φίλοι της ΑΕΚ καθίσουν στις θέσεις τους ο Ισμαέλ Μπλάνκο πέτυχε το γρηγορότερο γκολ στο Europa League.

Ο Αργεντινός επιθετικός βρήκε δίχτυα 14 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης, γράφοντας το ιδανικότερο σενάριο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί για την Ένωση. Ο Ζορό δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Νέμεθ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βερέμκο.

Το αφάνταστα γρήγορο γκολ της ΑΕΚ θα περίμενε κανείς πως θα έδιωχνε το άγχος από τους κιτρινόμαυρους και θα τους βοηθούσε να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο παίρνοντας παράλληλα τη νίκη. Αντί γι αυτό όμως οι γηπεδούχοι επέλεξαν να εξαφανιστούν από το γήπεδο.

Χειρότερα δεν γίνεται

Οι παίκτες της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ μπορεί να αιφνιδιάστηκαν από το γρήγορο τέρμα του Μπλάνκο αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να συνέλθουν πολύ γρήγορα και να αναλάβουν ρόλο πρωταγωνιστή. Για να γίνει βέβαια αυτό και μάλιστα στον βαθμό που έγινε έπρεπε να βάλει το χεράκι της και η ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Μπάγεβιτς σταμάτησαν να τρέχουν, έχασαν τις θέσεις τους στο γήπεδο και ξεκίνησαν διαγωνισμό ατομικών λαθών. Ο Ενσαλίβα με τον Καφέ δεν υπήρχαν στην μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα η Ένωση να κοπεί στα δύο και η άμυνα να δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Οι Λευκορώσοι δεν άργησαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ φέρνοντας το παιχνίδια στα ίσια μόλις στο 17ο λεπτό. Ο Ενσαλίβα έκανε το λάθος στην μεσαία γραμμή και ο Ροντιόνοφ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική κάθετη πάσα που διέσπασε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ένωσης, πλασάροντας πάνω από τον Σάχα για το 1-1.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο χορτάρι του ΟΑΚΑ ήταν το λιγότερο κακή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ολική ανατροπή του σκορ με τους παίκτες της ΜΠΑΤΕ να κάνουν ότι θέλουν χωρίς καμία κιτρινόμαυρη αντίσταση.

Στο 25’ ο Σάχα βγήκε κοντά στο σημείο του κόρνερ για να απομακρύνει την μπάλα, η οποία όμως δεν πήρε ύψος, έφτασε στον Βολόντκο που έκανε το κοντρόλ λίγα μέτρα κάτω από το κέντρο του γηπέδου και στη συνέχεια με ένα καταπληκτικό, "καλοζυγισμένο" σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μαντούκα έδωσε τη λύση

Η ΑΕΚ δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο εκνευρίζοντας όσους την έβλεπαν είτε από το γήπεδο είτε από την τηλεόραση. Τα παιδικά λάθη διαδεχόταν το ένα το άλλο σε βαθμό που οι απουσίες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την εικόνα της Ένωσης.

Παρ όλα αυτά ο Μαντούκα κατάφερε με μία εξαιρετική κεφαλιά να φέρει και πάλι το παιχνίδια στα ίσια στο 38ο λεπτό δίνοντας ελπίδες για την συνέχεια ΑΝ η ΑΕΚ άλλαζε προς το καλύτερο. Ο Βραζιλιάνος πετάχτηκε και βρήκε την μπάλα με το κεφάλι στο φάουλ που εκτέλεσε ο Σκόκο και έκανε το 2-2 πριν το ημίχρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: