Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Looser με έχουν πει, ανίκανο ποτέ»!



Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έδωσε το στίγμα του νέου Άρη που ονειρεύεται. Ο Αργεντίνος τεχνικός των «κίτρινων», που παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ, δήλωσε πως θέλει να πάει ψηλά με την ομάδα και υπάρχει μόνο ένας τρόπος για αυτό... οι νίκες. Μεγάλη ατάκα όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως τον αποκαλούν looser: «Με έχουν πει έτσι, αλλά ποτέ ανίκανο!». Παράλληλα δήλωσε πως παρότι είχαν μάθει για τον κόσμο του Άρη, εκπλήσσεται από όσα ζει από χθες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έχουμε όλοι πολλή όρεξη για δουλειά. Καταλαβαίνω ότι θα έχετε αρκετές απορίες. Σε ότι αφορά τους στόχους θέλω σε κάθε διοργάνωση να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορούμε. Δεν μπορώ προς το παρόν να πω κάποια πράγματα ξεκάθαρα. Να γνωρίσω την ομάδα και να πω στην συνέχεια περισσότερα πράγματα. Έχουμε μεγάλη όρεξη, υπάρχει πάθος και όρεξη για δουλειά και αυτό που θέλουμε είναι να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Για την απόφαση του να έρθει στον Άρη, εξήγησε πως: «Γνωρίζαμε πολύ καλά τον σύλλογο που θα ερχόμασταν και το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν η τωρινή κατάσταση της ομάδας. Όταν ακούσαμε την πρόταση είπαμε αμέσως το «ναι». Τον Άρη τον γνωρίζαμε πολύ καλά και απλώς αναζητήσαμε το ιστορικό της ομάδας σε ότι αφορά την φετινή αγωνιστική περίοδο».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι: «Το Σάββατο δεν θα είμαι στον πάγκο της ομάδας», τονίζοντας πως: «Θα έλεγα ότι η επαφή με την ομάδα ήταν πολύ μικρή. Είδα δύο προπονήσεις και δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα. Έχουμε έρθει με πολύ θετική σκέψη και ενέργεια. Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο. Έχουμε ήδη προγραμματίσει αυτό που θα κάνουμε από την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Μάλιστα, από τη στιγμή που δεν θα είναι στον πάγκο στην αυριανή αναμέτρηση με την Καβάλα, θα κάνει ντεμπούτο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για το οποίο επεσήμανε: «Είναι εκπληκτικό να ξεκινάς με ένα ντέρμπι της πόλης όπου οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Μπορώ να καταλάβω ότι είναι οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της πόλης και την έχθρα που μπορεί να υπάρχει. Εμένα μου αρέσει να λειτουργώ με πίεση, οπότε είναι το καλύτερο παιχνίδι για να ξεκινήσω».

Για τους στόχους που θέτει στον Άρη είπε το απλό...: «Πρέπει να κερδίζουμε τους αγώνες. Αυτός είναι ο στόχος όλων. Δυστυχώς αυτή την στιγμή οι στόχοι δεν εξαρτώνται μόνο από την δική μας ομάδας. Υπάρχει σημαντική διαφορά με τις ομάδες που προπορεύονται όμως εμείς θα προσπαθήσουμε. Το προσωπικό μου κίνητρο είναι να χτίσω μία δυνατή και ενωμένη ομάδα, που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θα κερδίζει τους αγώνες. Όταν το πετύχουμε αυτό, κάθε τρεις-τέσσερις αγωνιστικές θα λέμε που μπορούν να φθάσουν οι στόχοι μας. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο θεσμός του κυπέλλου που ξέρω πολύ καλά πόσο πολύ το θέλει και ο κόσμος και η διοίκηση και όλη η ομάδα».

Σε ότι αφορά τη φιλοσοφία του επάνω στο ποδόσφαιρο τόνισε: «Αυτό που μου αρέσει είναι το πνεύμα του νικητή και αυτό θέλω να έχει η ομάδα μου. Αν αναλύσουμε θέματα τακτικής και στρατηγικής, η κουβέντα θα είναι πολύ μεγάλη. Εγώ θέλω να μεταδώσω το πνεύμα του νικητή».

Για το γεγονός πως ο Άρης έχει να ανταγωνιστεί ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, είπε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν εξαρτάται μόνο από την δική μας ομάδα η κορυφή. Εξαρτάται από τα δικά μας αποτελέσματα, αλλά και των δύο άλλων διεκδικητών που πρέπει να χάνουν βαθμούς. Υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες και όσο υπάρχουν αυτές, εμείς δεν θα χαρίσουμε αυτή την δυνατότητα που έχουμε. Για να μπορέσουμε να θέσουμε τον στόχο και να έχουμε το κίνητρο αυτό πρέπει να κερδίζουμε αγώνες. Για να κοιτάζουμε ψηλά πρέπει να κερδίζουμε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος».

Έδωσε, τέλος, ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη: «Ξέραμε ότι στηρίζουν την ομάδα όμως έχω καταλάβει ότι γι΄ αυτούς η ομάδα είναι κάτι πολύ παραπάνω. Επειδή είμαι και Αργεντίνος είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Δίνουν τα πάντα για την ομάδα τους και κάθε μέρα που βρίσκομαι εδώ με εκπλήσσουν ακόμη περισσότερο».

Τον Κούπερ παρουσίασε ο Θανάσης Αθανασιάδης, ο οποίος του έδωσε μία φανέλα του Άρη με το όνομα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Δεν είναι ανάγκη να πούμε εμείς ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Προχωρήσαμε στην υλοποίηση της συμφωνίας που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να καλωσορίσουμε τον κ. Κούπερ στην οικογένεια του Άρη».

Ο Γιάννης Κόντης από την πλευρά του τόνισε: «Η διοίκηση ξεπέρασε τον εαυτό της. Είναι ένας προπονητής που προσλήφθηκε χωρίς να υπάρχει ούτε μία αρνητική γνώμη από το δ.σ. Όλοι συμφώνησαν ότι είναι ένας προπονητής που μπορεί να οδηγήσει σε τίτλους τον Άρη. Οι επιτυχίες ανατέλλουν για την ομάδα του Άρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: