Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός: 80-70


Το ξεκίνημα του "τριφυλλιού" στο ματς ήταν ιδανικό αφού με πιεστική άμυνα και σωστή κυκλοφορία έφτασε σε διψήφια διαφορά πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο, δείχνοντας το καλό πρόσωπο που είχε παρουσιάσει στα προηγούμενα ματς.

Μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο οι Πρωταθλητές Ευρώπης παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι -προς το χειρότερο- κάτι που δεν άφησε να πάει χαμένο η Ρεάλ. Η "Βασίλισσα" έκσνε σερί 20-0 και από το -9 προηγήθηκε με 32-23. Αυτό το διάστημα αποδείχθηκε τελικά ότι κόστισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη, αφού ότι κι αν δοκίμασε στη συνέχεια ο Ομπράντοβιτς δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε πολλά λάθη, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, γεγονός που εκμεταλλέυθηκαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι τιμώρησαν με αιφνιδιασμούς και αρκετά τρίποντα.

Για την ελληνική ομάδα κορυφαίος ήταν ο Πέκοβιτς με 22 πόντους, ενώ ο Νίκολας την κράτησε στην τρίτη περίοδο, σημειώνοντας συνολικά 16. Από την πλευρά της Ρεάλ ο Καουκένας είχε 17 πόντους, ο Λαβρίνοβιτς 15 και ο Γιούλ 12.

Ο αγώνας
Καλά ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός με υπεροπλία στα ριμπάουντ και δύο ασίστ του Σπανούλη σε Φώτση και Πέκοβιτς που έκαναν το 4-2 (ενδιάμεσα σκόραρε ο Λαβρίνοβιτς). Ο Έλληνας γκαρντ έκανε με βολές το 2-6 αναγκάζοντας τον Μεσίνα να καλέσει τάιμ άουτ πολύ νωρίς, 3 λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

Ο Χάνσεν μείωσε σε 5-6 αλλά το "τριφύλλι" δεν σταμάτησε εκεί αφού με την καλή του άμυνα κατάφερε να αποσυντονίσει τη Ρεάλ και να ανεβάσει τη διαφορά στους 6 (5-11), με τον Διαμαντίδη να σκοράρει για 3. Έχοντας περάσει στο παρκέ τους Σερμαντίνι και Τέπιτς, ο Ομπράντοβιτς είδε την ομάδα του να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και να φτάνει σε διψήφια διαφορά χάρη στην καλή κυκλοφορία (9-19 με τον Φώτση). Οι "Μαδριλένοι" κατάφεραν να μειώσουν στους 9 (12-21) με τη λήξη του δεκαλέπτου, ενώ νωρίτερα είχε σκοράρει ο Τέπιτς.

Το "μπλακ-άουτ" των Πρωταθλητών
Με γρήγορο καλάθι από τον Πέκοβιτς ξεκίνησε στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός, αλλά από εκείνο το σημείο έπαθε "μπλακ-άουτ" και η διαφορά άρχισε να πέφτει. Ο Λαβρίνοβιτς ξεκίνησε το επιμέρους 12-0 για τους γηπεδούχους, ο Ομπράντοβιτς δεν το διέκοψε με κάποιο τάιμ άουτ και η Ρεάλ έφτασε στο προβάδισμα -για πρώτη φορά στο ματς- με 24-23.

Ο "Ζοτς" κάλεσε τελικά τους παίκτες κοντά του, αλλά ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα αφού το σερί της ομάδας του Μεσίνα έφτασε το 20-0, πριν ο Σερμαντίνι το σπάσει με 2 βολές με λιγότερο από 2 λεπτά για το ημίχρονο. Τους πόντους του Γεωργιανού διαδέχθηκε μία καλή άμυνα κι ένα τρίποντο του Νίκολας που μείωσε σε 32-28, αλλά ένα λάθος στην επίθεση κι ένα στην άμυνα οδήγησαν τον Λαβρίνοβιτς στις βολές για να διαμορφώσει το 34-28 του ημιχρόνου.

Ρεάλ εναντίον Νίκολας
Ζεστοί ξεκίνησαν οι Νίκολας και Πέκοβιτς στο δεύτερο μέρος. Ο Μαυροβούνιος αρχικά μείωσε στους 3 με γκολ φάουλ (36-33) και στη συνέχεια ο Αμερικάνος επανέλαβε το κατόρθωμα του συμπαίκτη του (38-36) συμπληρώνοντας 5 πόντους στην τρίτη περίοδο. Ο Ομπράντοβιτς επιστράτευσε και ζώνη αλλά ο Πριτζόνι την τιμώρησε με 8 πόντους ανεβάζοντας εκ νέου το προβάδισμα της Ρεάλ στους 9 (46-37).

Ο Νίκολας προσπαθούσε αλλά οι Ισπανοί ήταν ζεστοί από τα 6.25 κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι Βελίτσκοβιτς και Καουκένας να διαμορφώσουν το 54-42 που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση. Η απάντηση ήρθε από τις συνεργασίες Διαμαντίδη-Πέκοβιτς (βολή του ψηλού-τρίποντο του Έλληνα πλέι μέικερ) και η ελληνική ομάδα μείωσε στους 8 (54-46).

Ακόμα ένα τρίποντο του Νίκολας κράτησε κοντά τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Μπούλοκ σκόραρε με τη σειρά του για 3, πριν ο γκαρντ των φιλοξενούμενων συμπληρώσει 13 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και διαμορφώσει το 59-51 σκορ με το οποίο τελείωσε η περίοδος.

Η προσπάθεια του Πέκοβιτς και η πρώτη ήττα
Ο Πέκοβιτς μείωσε στους 6 (59-53) αλλά ο Μπούλοκ ήταν ζεστός και τη βοήθεια του Καουκένας ανέβασε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο νούμερο (63-53). Βλέποντας τη Ρεάλ να έχει τον έλεγχο και το σχήμα του να μην αποδίδει, ο Ομπράντοβιτς απέσυρε τον Περπέρογλου που ήταν εκτός ρυθμού και πέρασε πολύ κοντό σχήμα στο παρκέ.

Σπανούλης και Πέκοβιτς έκαναν ένα 0-5 μειώνοντας σε 68-61 αλλά ο Πριτζόνι με το τρίτο του τρίποντο στο ματς έφερε ξανά σε διψήφια πρωτοπορία την ομάδα του 4' και 40'' πριν το τέλος. Ο Πέκοβιτς πάλευε με τα θηρία αλλά τα τρίποντα συνεχίζονταν για τη Ρεάλ που έβρισκε τους τρόπους να διασπά την άμυνα. Όταν ο Βελίτσκοβιτς έκανε το 76-65 με λιγότερο από 3 λεπτά να απομένουν, φάνηκε ότι το παιχνίδι ήταν δύσκολο να γυρίσει.

Το κοντό σχήμα αποσύρθηκε αλλά δεν άλλαξε κάτι αφού ο ζεστός Καουκένας φρόντισε να διατηρήσει τη διαφορά για τη Ρεάλ που έφτασε στη νίκη με 80-70 (μείωσε ο Φώτσης στην εκπνοή με τρίποντο).

Tα δεκάλεπτα: 12-21, 34-28, 59-51, 80-70

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ρεάλ (Μεσίνα): Πριτζόνι 11 (3), Χάνσεν 3 (1), Λαβρίνοβιτς 15, Καουκένας 17 (1), Βελίτσκοβιτς 7 (1), Γκαρμπαχόσα 6 (1), Βιδάλ, Μπούλοκ 9 (1), Γιούλ 12 (2)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6 (1), Σπανούλης 4, Περπέρογλου, Φώτσης 8 (2), Γκολέματς, Νίκολας 16 (4), Διαμαντίδης 7 (2), Πέκοβιτς 22, Καλάθης 1, Σερμαντίνι 6

Δεν υπάρχουν σχόλια: