Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Άρης Κούπερ: "Να έχουμε πνεύμα νικητή"


Στην παρουσίαση του πολύπειρου Αργεντινού τεχνικού ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης δεν έκρυψε πως: "Όλοι όσοι απαρτίζουμε αυτούς που χειρίζονται τις τύχες της αγαπημένης μας ομάδας είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παρουσιάζουμε έναν προπονητή της αξίας του κ. Κούπερ. Το ποιος είναι δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε εμείς αφού φαίνεται από την πορεία του στους πάγκους των κορυφαίων ομάδων και τις επιτυχίες του σε κορυφαίους θεσμούς", ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη της συμφωνίας και ακολούθως τον καλωσόρισε.

Κι όσο για τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντη; Αφού ευχαρίστησε την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης και καλωσόρισε τον κ. Κούπερ είπε: "Η διοίκηση ξεπέρασε εαυτό και πρέπει να πω ότι δεν υπήρξε καμία διαφορετική γνώμη. Όλοι δεν δίστασαν να πουν ότι θα κάνει την ομάδα μεγάλη κατακτώντας τίτλους ενώ με έχει μάλιστα εκπλήξει για τα όσα ξέρει για την ομάδα. Είμαστε έτοιμοι να χαρούμε μεγάλες στιγμές με όραμα από την διοίκηση και τον κόσμο και οι χαρές έρχονται κοντά και εύχομαι πολλές επιτυχίες".

Κούπερ: "Μα πάθος και όρεξη"

Από την πλευρά του ο Κούπερ τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Εγώ κοιτάζω σε κάθε διοργάνωση να πάει η ομάδα μου όσο πιο ψηλά μπορεί. Θέλω σιγά-σιγά με τον καιρό να γνωρίζω την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος βλέποντας ενθουσιασμό με πάθος και με όρεξη για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί από την διοίκηση της ομάδας και τον κόσμο.

Δεν θα είμαι στον πάγκο της ομάδα στο αυριανό παιχνίδι. Το προσωπικό μου κίνητρο είναι να χτίσω μία ομάδα ενωμένη που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θα κερδίζει τους αγώνες. Αυτό που μου αρέσει είναι να έχουμε είναι πνεύμα νικητή. Την τακτική θα την αναλύσω με την ομάδα".

Για το τι ήταν εκείνο που τον έκανε στην διάρκεια των συζητήσεων να πει το ναι στον Άρη είπε: Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. "Έχουμε όλοι πολύ όρεξη για δουλειά. Καταλαβαίνω ότι θα έχετε αρκετές απορίες. Σε ότι αφορά τους στόχους θέλω σε κάθε διοργάνωση να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορούμε. Δεν μπορώ προς το παρόν να πω κάποια πράγματα ξεκάθαρα. Να γνωρίσω την ομάδα και να πω στην συνέχεια περισσότερα πράγματα. Έχουμε μεγάλη όρεξη, υπάρχει πάθος και όρεξη για δουλειά και αυτό που θέλουμε είναι να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα".

Για το αν θα είναι στον πάγκο της ομάδας στο αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με την Καβάλα τόνισε πως: "Το Σάββατο δεν θα είμαι στον πάγκο της ομάδας Πρέπει να κερδίζουμε τους αγώνες. Αυτός είναι ο στόχος όλων. Δυστυχώς αυτή την στιγμή οι στόχοι δεν εξαρτώνται μόνο από την δική μας ομάδας. Υπάρχει σημαντική διαφορά με τις ομάδες που προπορεύονται όμως εμείς θα προσπαθήσουμε. Το προσωπικό μου κίνητρο είναι να χτίσω μία δυνατή και ενωμένη ομάδα, που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θα κερδίζει τους αγώνες. Όταν το πετύχουμε αυτό, κάθε τρεις – τέσσερις αγωνιστικές θα λέμε που μπορούν να φθάσουν οι στόχοι μας. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο θεσμός του κυπέλλου που ξέρω πολύ καλά πόσο πολύ το θέλει και ο κόσμος και η διοίκηση και όλη η ομάδα".

Για το ότι έχει παρακολουθήσει δύο προπονήσεις με την ομάδα και το πώς του φάνηκε σχολίασε: "Θα έλεγα ότι η επαφή με την ομάδα ήταν πολύ μικρή. Είδα δύο προπονήσεις και δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα. Έχουμε έρθει με πολύ θετική σκέψη και ενέργεια. Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο. Έχουμε ήδη προγραμματίσει αυτό που θα κάνουμε από την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Για το ποιο νούμερο θα έβαζε στην φανέλα που πήρε ως δώρο με το όνομά του και το πώς αισθάνεται ότι θα κάνει ντεμπούτο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα δήλωσε: "Το αγαπημένο μου νούμερο είναι το δύο. Πάντα αυτό μου αρέσει. Είναι εκπληκτικό να ξεκινάς με ένα ντέρμπι της πόλης όπου οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες. Συν τοις άλλοις μπορώ να καταλάβω οι δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, η έχθρα που θα υπάρχει, μου αρέσει να δουλεύω κάτω από πίεση και είναι εκπληκτικό να ξεκινήσω από αυτό το παιχνίδι. αναμφίβολα θα είμαστε έτοιμοι".

Κι όσο τέλος για το μήνυμα του στον κόσμο του Άρη ήταν: "Tους γνωρίζαμε. Είχαμε μία ιδέα. Ότι στηρίζουν την ομάδα και απόλυτα. Από τις λίγε στιγμές που έχω ζήσει έχω καταλάβει ότι είναι πολύ παραπάνω είναι κάτι που μας αρέσει και μου ταιριάζει και δίνει ένα μεγάλο κινήτρου στον προπονητή. Είμαι εξάλλου από την Αργεντινή και εκεί είναι καλό. Πάντα όταν υπάρχει όρεξη για διάκριση είναι πολύ καλό".

Για το αν η λέξη πρωτάθλημα υπάρχει στην ατζέντα του: "Το μεγάλο πρόβλημα είναι oτι δεν εξαρτάται μόνο από την δική μας ομάδα. Εξαρτάται από τα δικά μας αποτελέσματα και από τους άλλους θα πρέπει να xάνουν βαθμούς. Για να το πω μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες και την δυνατότητα που έχουμε δεν θα την χαρίσουμε".

Και πάλι υπό το βλέμμα του

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η προπόνηση του Άρη έγινε υπό το βλέμμα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ και των συνεργατών του. Όπως χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παρουσία περίπου 1.500 φιλάθλων της ομάδας έτσι και σήμερα στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.

Η σημερινή προπόνηση του Άρη έγινε υπό τις οδηγίες των Ουέλερσον, Δαλκίδη και Μπουγιουκλής που είχαν την επίβλεψή της και με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το αυριανό παιχνίδι με τη Νέα Καβάλα. Για την αποστολή επελέγησαν 20 ποδοσφαιριστές από τους οποίους δύο θα αποκλειστούν πριν από το παιχνίδι.

Την αποστολή του Άρη αποτελούν οι: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Κόκε, Νετο, Κάμπορα, Πίτου Γκαρσία, Ρομπέρζ, Χαβίτο, Ρόβας, Κουλουχέρης, Λαμπριάκος, Πρίττας, Αμπρέου, Γκρασιάν, Φερνάντεζ, Αράνο, Αραβίδης, Ντέιλι, Νάφτι και Κάλβο. Φυσιολογικά εκτός έμειναν οι τραυματίες Γκιάρο, Φλάβιο και Βανγκέλι ενώ όλα δείχνουν πως ο Άρης θα παίξει και πάλι με 4-2-3-1. Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Νασούτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: