Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ροναλντίνιο: "Εδώ μέχρι τα 40, όπως ο Μαλντίνι"



Ο Ροναλντίνιο της περυσινής σεζόν που το μεγαλύτερο διάστημα ήταν εκτός φόρμας (και... εντός αμείλικτης κριτικής από τα ιταλικά ΜΜΕ) αλλά και αυτός των πρώτων φετινών απογοητευτικών εμφανίσεων, φαίνεται πως είναι τώρα μία άσχημη ανάμνηση και τίποτα περισσότερο.

Το σύστημα που έχει υιοθετήσει ο Λεονάρντο με τους τρεις επιθετικούς συν την παρουσία του Ζέεντορφ στα χαφ έχει βγάλει μεγάλο ωφελημένο τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, ο οποίος με τον "αέρα" των τελευταίων εξαιρετικών εμφανίσεών του με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Αταλάντα και Πάρμα δηλώνει έτοιμος να "δέσει άγκυρα" στην ομάδα του Μιλάνου για πολλά χρόνια.

"Το νέο σύστημα δεν είναι καθόλου ριψοκίνδυνο. Χρειάζεται μόνο να τρέχουμε για να δίνουμε ένα χέρι βοηθείας, να συνεργαζόμαστε, διαφορετικά δεν λειτουργεί", ξεκαθάρισε ο Ροναλντίνιο σε συνέντευξή που παραχώρησε στην "Gazzetta dello Sport" (φώτο), ο οποίος μίλησε επίσης για τη μάχη του τίτλου αλλά και αρκετούς συμπατριώτες του.

"Δεν είναι αδύνατο να φτάσουμε την Ίντερ και αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο η Μίλαν μπορεί να μπει στην ιστορία. Ο Μέσι και ο Πάτο; Ο πρώτος είναι πολύ δυνατός, τον έχω δει να μεγαλώνει και είναι πολύ συμπαθητικός.

Ο δεύτερος, από την άλλη πλευρά, έχει τα πάντα για να γίνει ο νούμερο ένα. Με αυτόν και τον Τιάγκο Σίλβα μιλώ συχνά για την Εθνική Βραζιλίας: εάν παίζουμε καλά, θα συμπεριληφθούμε όλοι. Δεν θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να δω το Μουντιάλ από την τηλεόραση".

Κληθείς δε να χαρακτηρίσει την μέχρι τώρα παρουσία του στους "ροσονέρι" αλλά και το πως αφουγκράζεται το μέλλον του στη Μίλαν, ο Ροναλντίνιο δεν έκρυψε την επιθυμία του να παραμείνει κάτοικος Μιλάνου μέχρι να κλείσει τα 40 χρόνια, μιμούμενος το παράδειγμα του Πάολο Μαλντίνι.

"Σε σύγκριση με την πρώτη μου σεζόν στη Serie A, τώρα διασκεδάζω περισσότερο. Σκοράρω λίγο αλλά δίνω πολλές ασίστ και έτσι είναι καλά. Η Μίλαν είναι σαν μία οικογένεια: είναι ωραίο να έρχεσαι στο Μιλανέλο.

Το μέλλον; Δεν με ενδιαφέρει, θέλω να παίζω μπάλα. Μέχρι τα 40 μου χρόνια, όπως ακριβώς και ο Μαλντίνι. Και μακάρι για πάντα εδώ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: