Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

"Σκ***κέφαλος τώρα ο Καπέλο"


Από το ζενίθ με νικηφόρο σερί στα προκριματικά, ο Φάμπιο Καπέλο βρέθηκε ξαφνικά στο ναδίρ με το στραπάτσο στο Μουντιάλ του 2010, και ο Κάρλο Αντσελότι βρήκε έναν άκρως εύγλωττο τρόπο για να αποτυπώσει τη μεταστροφή του κόσμου."Στην Ιταλία έχουμε ένα ρητό. Εάν νικάς είσαι καλός τύπος. Εάν χάνεις είσαι χάλια τύπος, μπορείτε να το πείτε τέστα ντι κάτσο ("testa di cazzo'). Τέστα είναι το κεφάλι. Κάτσο είναι ένα άλλο μέρος της ανθρώπινης ανατομίας!

Εάν οι Άγγλοι οπαδοί πιστεύουν κάτι τέτοιο δεν συμφωνώ μαζί τους. Νομίζω ότι ο Καπέλο είναι ένας πολύ καλός προπονητής", τόνισε ο τεχνικός της Τσέλσι στο πλαίσιο καμπάνιας για την προώθηση της αυτοβιογραφίας του, και πρόσθεσε:

"Πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Καπέλο ήταν Θεός, και τώρα δεν είναι αρκετά καλός για να καθοδηγήσει μία εθνική ομάδα;

Ο Καπέλο είναι φανταστικός προπονητής. Έχει κερδίσει σε κάθε μέρος που έχει δουλέψει, σε Ιταλία και Ισπανία. Έχει κερδίσει πολλούς τίτλους και θα κάνει το καλύτερο και εδώ στο Λονδίνο.

Η Αγγλία δεν έπαιξε καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά τον απογοήτευσαν οι παίκτες του; Δεν το νομίζω. Ο πιο σημαντικός παίκτης, ο Ρούνι, δεν ήταν 100% έτοιμος".

Επιπλέον, ο Ιταλός τεχνικός των νταμπλούχων Αγγλίας πήρε θέση για το αν θα πρέπει ο Καπέλο να στηρίξει τον Ρούνι στην Εθνική Αγγλίας μετά το ξέσπασμα του ροζ σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φέρνοντας ως παράδειγμα τους Τζον Τέρι και Άσλι Κόουλ.

"Δεν θα ήθελα να αναμειχτώ σε τέτοια προβλήματα. Με εκπλήσσει που όλοι ενδιαφέρονται για την ιδιωτική ζωή ενός παίκτη.

Ένας τεχνικός πρέπει να βλέπει αν ένα πρόβλημα επεκτείνεται και στον χώρο που γίνεται η προπόνηση. Αλλά δεν νομίζω ότι η ιδιωτική ζωή ενός παίκτη επηρεάζει καταστάσεις μέσα στο γήπεδο.

Ο JT (Τζον Τέρι) και Άσλι είναι τέτοια παραδείγματα. Δεν με νοιάζει εάν ένας παίκτης πηγαίνει για ύπνο στις 8 ή στις 12. Το μόνο που με νοιάζει είναι πώς παίζουν. Δεν είμαι αστυνομικός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: