Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Θοδωρής Ζαγοράκης-Τακτοποιημένα τα πάντα τον Οκτώβριο


Η συνέντευξη Τύπου του Θοδωρή Ζαγοράκη την Τρίτη το μεσημέρι, ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΟΚ σχετικά με τις οφειλές της διοίκησης προς τους παίκτες. Ο ισχυρός άνδρας του "δικεφάλου" τόνισε πως μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν τακτοποιηθεί τα πάντα.

"Εχω πει στους παίκτες πως θα είμαι πάντα με το μέρος τους. Οι ποδοσφαιριστές σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις έχουν δίκιο. Υπάρχουν οφειλές και τους έχω πει να κάνουν λίγο καιρό υπομονή. Είναι δόσεις συμβολαίων από το Μαϊο και κάποια πριμ. Δεσμευόμαστε πως μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι όλα τακτοποιημένα".

Για τα χρήματα που δόθηκαν για τις εργασίες στην Τούμπα: "Δώσαμε 1,2 εκατ. ευρώ γιατί αν δεν τα δίναμε θα ψάχναμε γήπεδο να παίξουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα κατεβαίναμε συνέχεια Αθήνα. Θεωρήσαμε λοιπόν καλύτερο να δώσουμε αυτό το ποσό για να είμαστε σπίτι μας. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να κάνει έλεγχο, γιατί ακούστηκαν πολλά πράγματα και εγώ δεν τα δέχομαι. Λένε πως ο Βιολίδης έχει αφαιρέσει χρήματα, πως εγώ έχω σχέσεις με ασφαλιστική εταιρεία, πως ο Μιχαηλίδης έχει σχέσεις με το αθλητικό κέντρο και κάνει διάφορα μόνος του. Το κουτσομπολιό στον ΠΑΟΚ πρέπει να τελειώσει. Όταν λέμε διαφάνεια εννοούμε σε όλα τα επίπεδα"

Για τους φετινούς στόχους: "Πήραμε μια πρωτοβουλία να κρατήσουμε και να αυξήσουμε το μπάτζετ γιατί πιστεύουμε σε αυτήν την ομάδα, ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα απ ότι έκανε πέρυσι. Τι εννοώ; Οτι η ομάδα φέτος πάει για πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει δυναμωθεί περισσότερο από τα τρία προηγούμενα χρόνια και είναι έτοιμη να δώσει περισσότερες χαρές. Δεν είνμαι άνθρωπος του ρίσκου, γιατί ζω πολλά χρόνια σ' αυτόν τον χώρο. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους. Το χαμηλά την μπάλα με ακολουθούσε μια ζωή, από την πρώτη μέρα στο ποδόσφαιρο. Σημαίνει ότι για μένα έχει σημασία το αποτέλεσμα. Παίξαμε την πρώτη αγωνιστική και ακούω ότι πήραμε το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα το παίρνεις την τελευταία αγωνιστική".

Για τη διαιτησία: "Για να φτάσω εγώ να πω ότι η ομάδα πάει για πρωτάθλημα, σημαίνει ότι πέρυσι πρωταθλητής ήταν ο ΠΑΟΚ. Αν θέλετε να πούμε για τον συγκεκριμένο διαιτητή στον συγκεκριμένο αγώνα, εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου, μου είπαν ότι δεν θα ξαναμπεί στους πίνακες, αλλά τον έβαλαν, προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρουν, θα είναι μάλλον καλός διαιτητής. Δεν θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με τη διαιτησία. Θα περιμένω στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό ή σε ένα μεγάλο παιχνίδι της πόλης με τον Αρη, να διαιτητεύσει. Καλούς διαιτητές θέλουμε, έχουμε εμπιστοσύνη. Θεώρησαν ότι είναι καλός διαιτητής κι έχει κάνει ένα λάθος. Θεωρητικά πάντα μπορούμε να μιλάμε. Καταλήξαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα. Ολοι μας θεωρούμε ότι θα παίρναμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν το πήραμε. Αυτή η κουβέντα δεν οδηγεί πουθενά. Γίνεται προσπάθεια απ' όλους μας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμάς μας ενδιαφέρει να μην μας πειράξει κανείς. Μάτια έχουμε, ξέρουμε λίγο από ποδόσφαιρο, επομένως συνιστούμε προσοχή σε όλους" .

Για τη χορηγία από τον ΟΠΑΠ: "Δώσαμε χέρια. Αυτό για εμένα είναι συμβόλαιο. Θεωρήσανε για τα επεισόδια του χάντμπολ ότι έπρεπε να μας κόψουν την χορηγία. Δεν έγινε μόνο με φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Εδώ ξεκίνησε παιχνίδι και συνέχισε την άλλη μέρα. Δεν είδαμε κάτι εκεί. Aλλο αυτό. Εμείς, το ξαναλέω, κοιτάμε την ομάδα μας, το σπίτι μας. Υπάρχει περίπτωση να δοθεί η χορηγία για το γήπεδο.

Για το γήπεδο: "Καινούριο γήπεδο. Πρέπει και έχουν γίνει κουβέντες. Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει. Το λέμε, το φωνάζουμε... Πόσα λεφτά έχουμε δώσει για την Τούμπα για να είναι ανθρώπινη, όσο γίνεται για τους φιλάθλους. Όλοι να πάρουμε ενεργό ρόλο. Εμείς, εσείς, ο Ερασιτέχνης, όλοι. Συζητήσαμε την περασμένη εβδομάδα για όλα τα θέματα του γηπέδου. Οι δημοσιογράφοι γιατί δεν γράφετε κάθε μέρα για το γήπεδο; Αν το γράφατε θα γινόταν. Πρέπει να γίνει άμεσα. Να εξαντλήσουμε το περιθώριο αν μπορεί να γίνει Τούμπα. Με διαφάνεια για το νέο γήπεδο. όλοι θέλουμε Τούμπα".

Γιατί αρνήθηκε την προεδρία της Σούπερ Λιγκ: "Για μένα δεν λέει κάτι να αναλάβω τη Σούπερ Λιγκ. Εχω πολλή δουλειά εδώ, πρέπει να είμαι αφοσιωμένος. Ο ΠΑΟΚ έχει ενεργή παρουσία και στη Σούπερ Λιγκ και στην ΕΠΟ. Ολες οι ομάδες ψήφισαν τον ΠΑΟΚ".

Γιατί ψήφισε ο ΠΑΟΚ τον Μαρινάκη: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ψήφισε τον Μαρινάκη. Ψήφισε πρόσωπο, όχι ομάδα. Πρέπει να σταματήσει κι αυτό. θεωρήσαμε, τον ξέρω κι εγώ προσωπικά, είναι ένας άνθρωπος, που μπορεί να διεκδικήσει τα συμφέροντα όλων των ομάδων και του ΠΑΟΚ".

Για τα χρέη: Τρία χρόνια χτυπάμε πόρτες για να πάμε να πληρώσουμε. Αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει χρέη. Αλλάζουν υπουργοί, κυβερνήσεις. Δεν υπάρχει τίποτα. Αύριο υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ραντεβού. Μέσα στην εβδομάδα ή την άλλη θα μάθετε λεπτομέρειες. Έχουμε κάνει προτάσεις, κόντρα προτάσεις. Μιλάει η κυβέρνηση, γίνεται ανασχηματισμός και μετά... Καλημέρα! Για ποια χρέη μιλάμε; Μπορεί να έρθουν αύριο να μας πούνε δώστε 3 εκατομμύρια, αλλιώς κλείνει το μαγαζί. Ε, ελάτε κλείστε το. Δεν σας λέω με ποιον έχω ραντεβού. Θα τα μάθετε την άλλη εβδομάδα από εμένα

Για την αποχώρηση του Ζήση Βρύζα: "Εγώ δεν ήθελα να φύγει από την ομάδα. Εκείνος θεώρησε πως έκλεισε ο κύκλος του. Αν θέλετε να μάθετε τι συζητήσαμε μεταξύ μας, αυτά στις μεσημεριανές εκπομπές, όχι εδώ".

Για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο: "Ήρθε με το που τελείωσε το πρωτάθλημα, αντρίκεια και παληκαρίσια και είπε είμαστε δυο σε αυτόν τον ρόλο και αποχώρησε".

Για τον Φερνάντο Σάντος: "Καλή επιτυχία στην Εθνική. Έπρεπε να το πω από την αρχή. Καλή τύχη. Κουράστηκε και αποχώρησε. Δική μου εκτίμηση είναι πως αν θα παίρναμε το πρωτάθλημα δεν θα έφευγε. Ο Σάντος είναι ειλικρινής άνθρωπος".

Για τον Μπερέτα: "Πήραμε μια απόφαση μετά τη φυγή του Σάντος, υπήρχαν σκέψεις με πολλούς προπονητές και με τον Δερμιτζάκη και καταλήξαμε σε έναν έμπειρο που να έχει μυρωδιά από πάγκους, να είναι μπαρουτιασμένος. καταλήξαμε στον κύριο Μπερέτα. Μπορεί να είναι ο καλύτερος του κόσμου. Ξέραμε την ομάδα, εμείς τη χτίσαμε. Αλλά έχοντας συζητήσεις με συνεργάτες μου και κυρίως με τον Ζήση καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών, αλλά έπρεπε να γίνει άμεσα για το καλό της ομάδας. Πιστεύαμε ότι θα είχαμε πρόβλημα στο άμεσο μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια: