Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ουζουνίδης: «Να ξανακάνουμε τον Ηρακλή μεγάλο»

Ουζουνίδης: «Να ξανακάνουμε τον Ηρακλή μεγάλο»

Ο προπονητής του Ηρακλή Μαρίνος Ουζουνίδης φιλοξενήθηκε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και τοποθετήθηκε επί παντός επιστητού. Για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που ακολουθεί, τη στήριξη του κόσμου του Ηρακλή, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την προώθηση των νεαρών στην πρώτη ομάδα.

Αρχικά ο τεχνικός του «Γηραιού» υπογράμμισε: «Σίγουρα ξεκινήσαμε με αρκετά προβλήματα, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε», ενώ σχολιάζοντας την απουσία Γιάκομπ φρόντισε να τονίσει: «Δική μου φιλοσοφία είναι να στηρίζομαι αποκλειστικά στους ποδοσφαιριστές που έχω στη διάθεση μου και να μην επικαλούμαι δικαιολογίες σχετικά με απουσίες. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα, αλλά αφού δεν υπήρχε, το βάρος έπεσε στα υπόλοιπα παιδιά».

Για τη δική του φιλοσοφία, αλλά και τους στόχους που έχει με την ομάδα του Ηρακλή: «Θέλω να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα, που θα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και θα καταφέρνει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σίγουρα σταθήκαμε και τυχεροί, θα μπορούσαμε να έχουμε δεχθεί κάποιο άλλο γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησε ο αντίπαλος. Αυτό που θέλω εγώ είναι να προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο, καθώς θεωρώ ότι το αποτέλεσμα μπορεί να έρθει από πολλούς παράγοντες. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να δίνουμε το 100% και στο τέλος θα βλέπουμε αν τελικά αυτό έφτανε».

Για την πιθανή ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά και τις υπόλοιπες θέσεις ανέφερε: «Είμαι σίγουρα ευχαριστημένος από τους τερματοφύλακες που έχω στη διάθεση μου, όμως θα ήθελα και μια ακόμη προσθήκη, κάτι που φυσικά γνωρίζει και η διοίκηση. Θα δούμε όμως αν θα τα καταφέρουμε να πάρουμε κάποιον, καθώς είναι δύσκολη και η περίοδος. Σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις είμαστε πλήρεις, άλλωστε το ρόστερ ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμο πριν έρθω εγώ».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ του Ηρακλή και τις πιθανότητες ένταξης τους άμεσα στην πρώτη ομάδα: «Έχουμε στη διάθεση μας αρκετά παιδιά, όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο στόχος δεν είναι μόνο να βάζεις τα παιδιά αυτά να παίζουν, πρέπει να υπάρχουν οι συνθήκες, να μπορέσουν οι υπόλοιποι να τους βοηθήσουν. Στο πρώτο παιχνίδι φάνηκε ότι υπάρχουν παιδιά στα οποία μπορεί να στηριχθεί ο Ηρακλής στο μέλλον, όμως δεν θέλω ακόμη να στηριχθούμε σε αυτά. Οι προσθήκες πρέπει να γίνονται πολύ προσεκτικά, όταν αρχίσουμε να παίζουμε καλά, θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο και τους νεαρούς».

Αναφορικά με το παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο: «Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχασε το πρώτο ματς και σίγουρα θα έχει μεγάλη επιθυμία να πάρει τους τρεις βαθμούς. Τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ καλά αν καταφέρουμε να κερδίσουμε εκεί μέσα, είναι κάτι που θα μας δώσει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια, όμως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά τις δυνατότητες της ομάδας μας, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Με τους βαθμούς και την εικόνα μας πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα και να βρει η ομάδα το δρόμο της».

Για τη συμβολή και τη βοήθεια του κόσμου δήλωσε: «Η συμβολή του κόσμου αρχής γενομένης από το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ μεγάλη. Στάθηκαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κοντά στην ομάδα, ακόμη κι όταν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Αυτό θέλουμε να το κρατήσουμε, θεωρώ πως αν παίζουμε καλά, ο κόσμος έχει τη διάθεση να βοηθήσει. Εμείς πρέπει να φροντίσουμε να ξανακάνουμε τον Ηρακλή μεγάλο».
Τέλος, σχολιάζοντας την Εθνική ομάδα, της οποίας υπήρξε βασικό μέλος στο παρελθόν: «Δεν ξεκινήσαμε καλά με την ισοπαλία απέναντι στη Γεωργία, οπότε σήμερα με την Κροατία χρειαζόμαστε απαραίτητα το θετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε. Δική μου ευχή είναι να κερδίσουμε σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: