Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Serie A αξίας 800 εκατ. ευρώ!


Κάτι παραπάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ αξίζουν τα συμβόλαια των 494 παικτών που αγωνίζονται στο Ιταλικό Πρωτάθλημα όπως αποκάλυψε η «Gazzetta Dello Sport». Ζλάταν και Ετό οι πιο ακριβοπληρωμένοι.

Φαίνεται πως η οικονομική κρίση δεν δείχνει να πτοεί τη Serie A καθώς παρότι δεν επιβεβαιώνεται από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η Ιταλική εφημερίδα προχώρησε σε αυτήν την αν μη τι άλλο πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη.

Για την ακρίβεια 802,5 είναι τα εκατομμύρια που δίνονται ετησίως στους κάτι λιγότερο από 500 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μάλιστα ο «Ίμπρα» που πρόσφατα μεταγράφηκε από τη Μπαρτσελόνα στην Μίλαν είναι πρώτος στη λίστα καθώς θα παίρνει 9 εκατ., ενώ ο Ετό της Ίντερ 8. Τουλάχιστον αν σκεφτεί κανείς πως προ ολίγων ετών οι ίδιοι παίκτες λάμβαναν 12 και 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο αντίστοιχα υπάρχει μικρή πτώση. Και όλα αυτά ενώ από το 2012 η UEFA θα θέσει σε εφαρμογή το οικονομικό Fair Play αλλάζοντας έτσι τον οικονομικό χάρτη του ποδοσφαίρου καταργώντας ταυτόχρονα τις παράλογες δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: