Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Τοπαλίδης: «Κι όμως κλείνουμε οκταετία»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το αυριανό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στην Ελβετία είναι κρίσιμο, όμως έχει ιδιαίτερη σημασία για ακόμη έναν λόγο για τον Ότο Ρεχάγκελ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κλείνει αύριο οχτώ χρόνια στον πάγκο της «γαλανόλευκης», με την οποία το καλοκαίρι του 2004 έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Για την ιστορική επέτειο του «Ρεχακλή» μίλησε ο Γιάννης Τοπαλίδης στη «SportDay». Ο στενός συνεργάτης του 71 ετών προπονητή τον ξέρει καλύτερα από όλους και αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Ελβετούς.

«Αυτό που έγινε το 2004 ήταν κάτι απίστευτο, δεν περιγράφεται με λόγια», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτή ήταν σίγουρα η κορυφαία στιγμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν άλλες σπουδαίες. Από αυτές ξεχωρίζω τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη και τη νίκη στην Ισπανία στα προκριματικά του Euro 2004. Αμέσως μετά έρχονται στο μυαλό μου η νίκη επί της Ουκρανίας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και η ισοπαλία στο Οσλο τον Σεπτέμβριο του 2007, η οποία ήταν ουσιαστικά σαν νίκη, μια και μας έδωσε την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008».

Στη συνέχεια, ο κ. Τοπαλίδης θυμήθηκε: «Οταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα έλεγα στον εαυτό μου: "Και μόνο που ήρθες εδώ να δουλέψεις στην Εθνική ομάδα είναι τεράστιο συν για το βιογραφικό σου. Μεγάλο κέρδος". Στην αρχή νόμιζα ότι θα καθόμουν ένα εξάμηνο το πολύ. Ελεγα στον εαυτό μου: "Και μισό χρόνο να μείνεις επιτυχία θα είναι για σένα". Δεν το έβλεπα για παραπάνω. Σκεφτόμουν ότι ο Ρεχάγκελ είναι μεγάλο όνομα, άρα θα του ερχόταν κάποια πρόταση και κάποια στιγμή θα έφευγε. Τελικά, όμως, κλείνουμε οκταετία. Ποιος το περίμενε».

Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι με την Ελβετία, δήλωσε: «Αισιοδοξούμε για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Εχουμε μια καλή ομάδα, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη έδρα, αλλά μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Εχουμε απουσίες, αλλά η ομάδα μας εξακολουθεί να διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, που είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν».

Τι ετοιμάζει ο Ρεχάγκελ;

Ο Ότο Ρεχάγκελ δοκίμασε αρκετά πρόσωπα στις προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ο Σωτήρης Νίνης ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους Κατσουράνη και Πατσατζόγλου αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει στη βασική 11αδα.

Πιθανότεροι αντικαταστάτες για τους Τοροσίδη, Σεϊταρίδη και Καραγκούνη θα είναι οι Σπυρόπουλος, Βύντρα (αγωνίστηκαν στα άκρα και στο τελευταίο φιλικό με την Πολωνία) και Πατσατζόγλου αντίστοιχα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς και στο κέντρο της άμυνας δεν αποκλείεται να προτιμηθούν τρεις αμυντικοί με τους Κυργιάκο, Παπαδόπουλο, Μόρα ενώ στην επίθεση Χαριστέας και Σαλπιγγίδης αναμένεται να πλαισιωθούν με έναν εκ των Αμανατίδη-Σαμαρά.

Συνέντευξη Τύπου και προπόνηση

Η Εθνική ομάδα θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Παρασκευής μια προπόνηση στο «Σεντ Γιάκομπ», το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση. Πρόκειται για ένα απόλυτα ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρητικότητας 42,500 θέσεων, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η δευτεραθλήτρια της περυσινής σεζόν, Βασιλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: