Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΣΦΠ: Δεν άρεσαν τα εργομετρικά


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν ήταν ευχάριστα τα νέα στου Ρέντη από τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων που υποβλήθηκαν χθες το πρωί οι «ερυθρόλευκοι». Οι παίκτες έδειξαν πως δεν είναι σε καλή κατάσταση, σε μια περίοδο που οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν να δουν άλλα πράγματα από τις εξετάσεις. Βεβαίως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υποψιαστεί πως υπάρχει πρόβλημα, το είχε πει άλλωστε και ο Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα τονίζοντας ότι η ομάδα έμεινε από δυνάμεις στο τέλος και γι' αυτό θέλησε να τσεκάρει την κατάσταση για να γνωρίζει επακριβώς πώς θα δουλέψει από εδώ και στο εξής στο διάστημα της διακοπής και εν όψει του δύσκολου και κρίσιμου προγράμματος που περιμένει τον Ολυμπιακό.

Βεβαίως στις εργομετρικές εξετάσεις δεν υποβλήθηκαν οι οχτώ διεθνείς, αρκετοί δηλαδή παίκτες βασικοί όπου το επιτελείο της ομάδας θεωρεί πως είναι σαφέστατα σε καλύτερη κατάσταση από τους υπόλοιπους. Πολλοί άλλωστε από τους «ερυθρόλευκους» που έκαναν χθες εργομετρικές έχουν χάσει σημαντικό διάστημα της προετοιμασίας λόγω τραυματισμών, ενώ αρκετοί έχουν καταπονηθεί με συνεχόμενα παιχνίδια. Ηταν ξεκάθαρο άλλωστε από την αρχή της προετοιμασίας πως ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε κυρίως στο μυαλό του να έχει έτοιμο τον Ολυμπιακό για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για να μπορέσει να πετύχει τον πρώτο του μεγάλο στόχο που ήταν η πρόκριση στους ομίλους. Φόρτσαρε την ομάδα αρκετά, την είχε σε καλό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης πολύ γρήγορα και αυτό έχει το αντίτιμο.

Υπάρχει κούραση στην ομάδα, ξεκάθαρη απόδειξη ότι ο Πάντος ήταν τόσο κουρασμένος στο ματς με τη Λάρισα, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή και αυτό το γνωρίζει ο Κετσπάγια. Γι' αυτό και είπε στην προχθεσινή προπόνηση σε όλους τους παίκτες να είναι πανέτοιμοι ανά πάσα στιγμή γιατί όλοι θα χρειαστούν να παίξουν και να βγάλουν το δύσκολο πρόγραμμα που περιμένει τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την αρχή πάντως της προετοιμασίας ο Κετσπάγια γνώριζε πως θα χρειαστεί να μετατρέψει το πρόγραμμά του έχοντας πλέον μπει η ομάδα στους ομίλους. Σίγουρα δεν περίμενε να μην είναι τόσο καλά τα εργομετρικά, όμως το πρόγραμμά του θα αλλάξει (θα δει και τις αιματολογικές εξετάσεις) ώστε να πετύχει τις βελτιώσεις που χρειάζονται και να είναι πιο φρέσκια η ομάδα στη συνέχεια. Μην ξεχνάμε βέβαια πως υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών που ήταν για διάφορους λόγους είτε πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης είτε υπερφορτωμένοι. Οπως ο Μαρέσκα που ήρθε λίγο πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία, ο Γκαλέτι που έχασε όλη την προετοιμασία αλλά και ο Λεντέσμα, που ήρθε από φουλ σεζόν στην Αργεντινή και χρειάζεται να ξεκουραστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: