Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ - «Δεν φανταζόμουν κάτι τέτοιο»



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Η ζωή παίζει μερικές φορές πολλά παιχνίδια. Δε φανταζόμουν από μικρός κάτι τέτοιο». Αυτή ήταν η χαρακτηριστική φράση του «χρυσού» σκόρερ της Εθνικής, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος μίλησε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ. Ατέλειωτο πάρτι στον... αερα!

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, που έπαιξαν σε όλη την προκριματική φάση. Αλλά και σε όλους όσους βοηθούν την ομάδα, το τεχνικό τιμ, το ιατρικό τιμ και όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα. Η ζωή παίζει μερικές φορές πολλά παιχνίδια. Δε φανταζόμουν από μικρός κάτι τέτοιο», ανέφερε αρχικά στο "Αθλητικό Metropolis" ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού.

Ερωτηθείς για κάποιες δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα περί απαντήσεων, επισήμανε: «Κάθε φορά που αγωνίζεται η εθνική, ειδικά μετά το EURO, ψάχνουν να απαξιώσουν παίκτες. Μετά το 2004 δεν είμαστε φαβορί να παίρνουμε κάθε διοργάνωση, το ελληνικό ποδφόσφαιρο ανέβηκε αρκετά επίπεδα. Με αυτήν την επιτυχία κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένοι πρέπει να είμαστε. Είναι φυσιολογικό να σε ενοχλούν όταν ακούς άσχημα σχόλια. Αλλά όπως μας περιμένανε αυτοί, έτσι τους περιμέναμε κι εμείς. Εμείς θα κοιτάξουμε τη θετική πλευρά, θα κοιτάξουμε τον κόσμο που χαίρεται με τις επιτυχίες της εθνικής, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να του δώσουμε χαρές».

Για το πως ένιωσε στη φάση του γκολ: «Η πάσα ήταν πολύ καλή από το Γιώργο, βγαίνουν αυτά μέσα στο παιχνίδι, ενστικτωδώς. Τα όμορφα συναισθήματα εντός γηπέδου, δεν περιγράφονται, όποια λέξη κι αν πεις είναι φτωχή. Όλοι ήμασταν χαρούμενοι. Βέβαια υπάρχει ένταση, δε σκέφτεσαι πολλά, η έκρηξη χαράς καλλιεργείται μετά από τη λήξη του αγώνα».

Για το σύνολο των δύο αγώνων μπαράζ με την Ουκρανία: «Δε σημαίνει κάτι αν δε δεχτείς γκολ στην έδρα σου, αλλά αν το καταφέρεις είναι σημαντικό, αφού το εκτός έδρας γκολ είναι τρομερό αβαντάζ. Οι Ουκρανοί πανηγύρισαν στην κλήρωση, αλλά και μετά το πρώτο ματς, όμως τελικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο δεν πρέπει να πανηγυρίζεις».

Για το κλάμα του Αντρέι Σεφσένκο μετά τη λήξη του ματς: «Δεν τον είδα να καλίει, μου το είπαν. Είναι ένας τεράστιος αθλητής, η πορεία και οι αριθμοί του τα λένε όλα, και τι χαρακτήρας είναι, δεν αντιδρούσε στις κλωτσιές πέρα από τα γκολ που πετύχαινε».

Για την αμφισβήτηση πολλών προς το πρόσωπο του Ότο Ρεχάγκελ: «Ποιος δεν έχει αμφισβητηθεί στην Ελλάδα; Είτε ποδοσφαιριστής, είτε προπονητής. Είναι ένας τεχνικός, που έφερε μια πολύ μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας. Δε χρειάζεται να στείλουμε κάποιο μήνυμα, ούτε αυτός να αποδείξει κάτι, είμαστε ομάδα, δεν μπορεί να έρχονται πάντα επιτυχίες, αυτό προσπαθούμε όλοι».

Τέλος, για τη μεγάλη προσπάθεια των διεθνών στο Ντόνετσκ, τόνισε: «Ο παράγοντας κούραση έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Όλα τα παιδιά έτρεξαν, κουράστηκαν, μόχθησαν. Όσο πλησιάζει το τέλος ενός αγώνα και κερδίζεις, υποσυνείδητα δεν μπορείς να βγεις μπροστά, φυλάς τα νώτα σου. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: