Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ανρί: «Έκανα χέρι! Ο διαιτητής είναι αρμόδιος…»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην παραδοχή ότι έκανε χέρι στη φάση που η Γαλλία ισοφάρισε (1-1) την Ιρλανδία και πήρε εκείνη το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής προέβη ο Τιερί Ανρί μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης. «Θα είμαι ειλικρινής, ήταν χέρι! Ωστόσο, δεν είμαι εγώ ο διαιτητής του αγώνα. Εγώ το έκανα, αλλά ο διαιτητής το επέτρεψε. Αυτό είναι ένα ερώτημα που χρειάζεται να θέσετε σε εκείνον και όχι σε εμένα», τόνισε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Έϊρε, Τζιοβάνι Τραπατόνι, υποστήριξε ότι ο Ανρί θα παραδεχόταν την πράξη του, εάν τον ρωτούσε ο διαιτητής: «Όλοι οι Ευρωπαίοι είδαν τι συνέβη. Είμαι βέβαιος ότι εάν ο διαιτητής ρωτούσε τον Ανρί, εκείνος θα παραδεχόταν ότι έκανε χέρι. Θα προτιμούσα να πάμε στα πέναλτι, παρά να γίνει κάτι τέτοιο. Είμαι λυπημένος επειδή ο διαιτητής μπορούσε να ρωτήσει τον βοηθό και τον Ανρί. Πηγαίνω σε σχολεία και μιλάω για το ευ αγωνίζεσθαι σε μικρά παιδιά. Είναι κάτι που είναι σημαντικό για τη ζωή τους».

Τέλος, ο τεχνικός της Γαλλίας, Ραϊμόν Ντομενέκ ανέφερε: «Δεν είδα το χέρι. Ο διαιτητής αποφάσισε πως ήταν γκολ, αλλά δεν μπόρεσα να δω τίποτα από τη θέση όπου βρισκόμουν. Δεν είδα το ριπλέι. Ωστόσο, είναι κρίμα για την ομάδα της Ιρλανδίας. Λυπάμαι που δεν προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: