Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Μουντιάλ 2010 Εντός έδρας στη Νότια Αφρική


Ξέφρενα πανηγύρισαν οι Έλληνες του Λονδίνου την σπουδαία πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Χιλιάδες συμπατριώτες μας ξεχύθηκαν στους δρόμους του Mπεϊσγουότερ και του Σάουθγκεϊτ χορεύοντας στους ρυθμούς του Ζορμπά (φωτό).

"Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Μουντιάλ. Είναι πιο δυνατή και συμπαγής σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο στο Euro 2004" σχολίασε ένας ένθερμος υποστηρικτής του αντπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Εκτιμάται πως χιλιάδες Έλληνες που διαμένουν στο Λονδίνο θα μεταβούν το καλοκαίρι στη Νότιο Αφρική. Μάλιστα, όπως τονίζεται η Ελλάδα θα τύχει μεγάλης υποστήριξης καθώς στη διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ υπάρχει διευρυμένη ελληνική παροικία που ξεπερνά σε πληθυσμό τους 120.000 μόνιμους κάτοικους!

Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική Ομάδα, κάθε άλλο παρά...μόνη της θα αισθάνεται. Μάλλον, θα παίζει "εντός έδρας". Και όπως ξέρετε η συμπαράσταση των ομογενών είναι πάντοτε εντυπωσιακή. Όπως λέει και η λαϊκή ρήση "όποια πέτρα κι αν σηκώσεις..."

Καθολικός σεβασμός και αναγνώριση για την Ελλάδα

"Βομβαρδίστηκε" από μηνύματα η ιστοσελίδα της FIFA μετά την πανάξια πρόκριση της ελληνικής ομάδας. Ποδοσφαιρόφιλοι από τον Καναδά μέχρι την Κροατία αναγνώρισαν το μεγαλείο και την ψυχική δύναμη των διεθνών μας.

Ο χρήστης με το ψευδώνυμο wmlee73 (Νότιος Κορέα) αναφέρει: "Συγχαρητήρια Ελλάδα! Περιμένατε 16 χρόνια για να επιστρέψετε σε Μουντιάλ. Νικήσατε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι η Ουκρανία! Σας αξίζουν εύσημα".

Χαρακτηριστικά είναι και τα παρακάτω σχόλια:

Beltskiy (ΗΠΑ): Συγχαρητήρια Έλληνες! Τα καταφέρατε! Από τη στιγμή που η Ουκρανία δεν μπορούσε να τα καταφέρει στην έδρα της δεν άξιζε να προκριθεί στη Νότιο Αφρική!

tm_poli (Ρουμανία): "Μπράβο Αδέλφια Έλληνες. Η Ρουμανία σας αγαπάει".

azpark (Σκωτία): "Μπράβο Ελλάδα"

jkane07 (ΗΠΑ): "Oι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες, οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!

Efstratios (Aυστραλία): "Μπράβο Ελλάς! Είμαι τόσο περήφανος για εσάς παιδιά! Ελπίζω να προχωρήσουμε στο Μουντιάλ, θα είμαι εκεί για να σας υποστηρίξω.

grecopoulos (Καναδάς): "Ο Βασιλιάς Ότο και η ελληνική ομάδα θα πρέπει να χειροκροτηθεί για την τέλεια αμυντική της στρατηγική. Το να πας στην Ουκρανία και να τους νικήσεις είναι τεράστιο επίτευγμα!

Hellas'04 (Καναδας) :"Πατρίδα Μεγάλη! Εκπληκτικό γκολ από τον Σαλπιγγίδη. Φανταστικό. Θα τα πούμε στη Νότιο Αφρική το 2010."

PanaMtl (Καναδάς) : "ΕΛΛΑΣ!!!Πάντα πίστευα πως θα τα καταφέρναμε. Νότιος Αφρική ερχόμαστε!"

dimitrirodo (Νότιος Αφρική): "Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση κριτική για την άμυνα μας. Κοιτάξτε την ιστορία μας. Όποτε χρειάστηκε να αμυνθούμε το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο. Μας βοήθησε εδώ και 3.000 χρόνια. ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ".

hrvatski-hns (Κροατία): "Ουκρανία θυμήσου τον χρυσό κανονισμό. Σε δύο αγώνες μπαράζ η καλύτερη ομάδα προκρίνεται. Η Ουκρανία δεν ήταν ποτέ η καλύτερη ομάδα".

H πίκρα του Ουκρανού

Την ίδια στιγμή ένας Ουκρανός δεν μπορούσε να χωνέψει την ήττα θεωρώντας υπεύθυνο της αποτυχίας τον Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο. "Ημασταν τόσο κοντά στο όνειρο. Ο Μιχαϊλιτσένκο είναι loser! Oι Έλληνες έπαιξαν αντι-ποδόσφαιρο! Με 11 ποδοσφαιριστές στην άμυνα, ήταν απίθανο να νικήσουμε".

Τίμοστσουκ: "Δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα"

Απαρηγόρητος ο αμυντικός μέσος της Μπάγερν, Ανατόλι Τίμοστσουκ επιχειρεί λίγες ώρες μετά το κάζο των Ουκρανών να κατανοήσει τα αίτια της ήττας από την εθνική Ελλάδας.

"Πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από τους Έλληνες αλλά και πιο δυνατοί. Το θέμα είναι πως επιβίωσαν οι αντίπαλοι μας και προκρίθηκαν. Έδειξαν πως διαθέτουν υπομονή".

Ο 30χρονος άσος αναφέρθηκε στο κλειδί της πρόκρισης. "Η Ελλάδα δημιούργησε λίγες φάσεις όμως κατάφερε να σκοράρει. Δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Έπρεπε να κάνουμε περισσότερα τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Αθήνα".

Ο Τίμοστσουκ δήλωσε πως πίστευε στην πρόκριση μέχρι το φινάλε. "Όταν ο διαιτητής έδειξε πρόσθετο χρόνο τεσσάρων λεπτών, τότε μόνο κατάλαβα πως ήταν δύσκολο να ανατραπεί η κατάσταση. Μέχρι εκείνο το σημείο θεωρούσα πως θα μπορούσαμε να φτάσουμε στη νίκη.

Πολλά ειπώθηκαν για την κατάσταση της Ελλάδας, όμως παρά την δεύτερη θέση που κατέλαβαν στον όμιλο τους κατόρθωσαν να μας αποκλείσουν".


Επιμέλεια-Tenorio

Δεν υπάρχουν σχόλια: